Quick take: Et scoop at Colts fik Ballard

Det største scoop af dem alle.

Sådan kan man efter min mening karakterisere Indianapolis Colts’ ansættelse af Chris Ballard som ny general manager, hvis man sammenligner det med ansættelserne hos de seks, andre hold, der de seneste uger og dage har hyret nye head coaches og general managers.

For Ballard er det største og bedste navn af dem alle, og han kan genrejse et Colts-hold, der ret beset burde være bedre, end det er.

Natten til mandag kom det frem, at Colts har hyret Ballard, der i de seneste to år har været Kansas City Chiefs’ director of football operations. Det er alment kendt i NFL-verdenen, at Ballard i flere år har været, hvis ikke den allerstørste general manager-kandidat derude, så i hvert fald én af de allerstørste. Og med ansættelsen af Ballard får Colts en general manager, der for nylig afviste 49ers, men som også har afvist andre tilbud om samtaler.

Med hans kaliber og cv har han nemlig kunnte tillade sig at være kræsen og vente på den rette jobåbning. Den kom i Indianapolis, der har en elite-quarterback (Andrew Luck), en spøjs, men tålmodig, respekteret ejer (Jim Irsay) og mange profiler at bygge videre med (T.Y. Hilton, Donte Moncrief, Vonate Davis). Samtidig var det et stort plus, at han kunne blive med familien i det midtvestlige USA.

Med Ballard får Colts en mand, der meget vel kan bygge det hold op, som forgængeren, den fyrede Ryan Grigson, ikke formåede at bygge. Ballard er kendt som en skarp talent-evaluator, der har en næse for scouting, og som har været med til at skabe et slagkraftigt Chiefs-forsvar anført af blandt andre cornerback Marcus Peters, der var et problembarn før draften i 2015, men som Ballard personligt stod på mål for – og som han besøgte i Oakland. I dag er Peters én af NFLs bedste cornerbacks og har undgået problemer uden for banen.

Netop forsvaret har i årevis været Colts’ akilleshæl, og derfor er der grund til at tro, at Colts med Ballards ankomst – og tilgangen af dygtige assistenter, som han kan trække til Indianapolis – kan vende tilbage til AFCs og NFLs elite.

Cheftræneren er stadig Chuck Pagano, men alt tyder på, at han ryger ud i 2018, så Ballard får lov til at vælge sin egen mand, hvis resultaterne udebliver, eller hvis de to ikke kan sammen.

Men Chris Ballard bliver, hvor han er. Godt for ham og godt for Colts. For det er et scoop, at de har ansat ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *