Blog: Alt for sent farvel til Fisher hos Rams

Så gik den omsider ikke længere for Jeff Fisher. Los Angeles Rams annoncerede mandag aften, at holdet har fyret cheftræneren gennem fem år på et yderst usædvanligt tidspunkt: Blot tre dage før Rams møder Seattle Seahawks i en torsdagskamp.

Men mens timingen af fyringen var usædvanlig, var det til gengæld langt over tiden, at Fisher røg ud.

I de mere end to årtier jeg har fulgt NFL, har jeg aldrig oplevet en træner få så lang snor som Fisher, der torsdag kunne blive den mest tabende head coach gennem tiderne. Nu reddede ejer Stan Kroenke ham fra den lidet flatterende ære ved at fyre ham før, at han blev en del af rekordbøgerne.

Men det ændrer ikke ved, at Fisher kun vandt 31 af 76 kampe og aldrig vandt flere opgør i én sæson, end Rams tabte. I år havde holdet kun vundet fire af 13 kampe – selvom Fisher inden sæsonen havde sagt til spillerne på et møde, at han nægtede at “gå fucking 7-9” igen. Men den middelmådige head coach kunne ikke leve op til kommentaren, for under hans ledelse var Rams år efter år middelmådige, og derfor var det overraskende, at Kroenke ikke for længst havde skilt sig af med sin træner.

Angrebet skuffede år efter år
Meldingen fra Rams-lejren var tidligere på året, at Fisher havde gjort et godt stykke arbejde i den svære overgangstid fra St. Louis til Los Angeles, og at man ikke kun skulle bedømme ham på resultaterne. Men hvad skulle man så bedømme ham på? Han stod jo i spidsen for et hold i en præstationsbetinget verden. Og han præsterede ikke.

Ét af Rams’ største problemer under Jeff Fisher var, at holdet aldrig formåede at skabe et slagkraftige angreb, der kunne supplere et godt, til tider virkelig stærkt forsvar. Selvom han er talentfuld, begyndte man endda efterhånden at frygte, at topvalget Jared Goff fra dette års draft aldrig ville kunne få en stor NFL-karriere under Fisher.

For under hans ledelse havde andre offensive talenter som Greg Robinson, Tavon Austin, Brian Quick og Isaiah Pead – alle valgt i én af de første to runder – enten floppet eller underpræsteret. Og sidste års topvalg, running back Todd Gurley, har i år haft en forfærdelig sæson uden så meget som én eneste 100 yard-kamp.

De offensive kvaler for et hold, der med Fisher som head coach aldrig var sluttet bedre end nummer 21 i point scoret – og som i fire af fem sæsoner var ét af NFLs femtedårligste angreb målt i total yards (Rams er p.t. nummer 32) hjalp heller ikke træneren. I min optik er der ingen forskel fra det svage Rams-angreb, der i 2012 havde Sam Bradford og Steven Jackson som offensive topnavne og så til det angreb, vi ser i år. Det har ikke udviklet sig og er lige skidt og skuffende.

Kritikerne har peget på, at Fisher har været alt for dårlig til at hyre offensive koordinatorer, der kunne skabe en offensiv for den defensiv-mindede head coach. Hans to seneste koordinatorer, Rob Boras og Frank Cignetti, var således begge første års-koordinatorer og tydeligvis ikke klar til opgaven.

Rams Junior High

Uden for banen var der samtidig – ifølge The MMQB – så store konflikter mellem Fisher og general manager Les Snead, at man internt hos holdet kaldte det for “Rams Junior High School” med henvisning til, at de to fnidrede og skændtes som to 16-årige i en skolegård. Forholdet var ligefrem “giftigt”, som det blev beskrevet af kilder. Sådan en konflikt kunne Stan Kroenke ikke ignorere, og det kostede Fisher og kan også koste Snead stillingen som sportschef.

Jeff Fisher havde nogle gode år som head coach i Tennessee, men sandheden er, at det efterhånden er mange år siden, at han har leveret i NFL. Ikke siden 2008 har han præsteret en “winning record” – men blev altså ved og ved med at cheftræne Titans og siden Rams. I pressen fik han indtil for nylig stærk medvind og er kendt for at have mange støtter blandt journalister, fordi han er en åben og flink træner, der nærmest hvert eneste år har åbnet dørene til Rams’ draft room, så endnu en journalist har kunnet skrive en reportage om holdets flotte draft day.

Men i sidste var der efterhånden ikke mange, der kunne se fornuften i en fremtid for Fisher i L.A. Heller ikke blandt vennerne i medierne.

Heldigvis for Rams-fans kunne Stan Kroenke mandag heller ikke længere se Fisher i spidsen for vædderne.

Men han burde have sendt ham ud for længe siden.

Læs også: 18 kommentarer til 14. spillerunde i NFL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *