Blog: Hvornår bliver NFL Game Pass fikset?

NFL Game Pass har i denne sæson været ringe og ustabil. NFL vil gerne udbrede football i Europa, men den dyre streaming-tjeneste fungerer ikke om søndagen. Firmaet bag har ellers forsøgt at skabe positiv omtale af app’en – ved hjælp af ufine metoder.

*****

“You are fucking kidding me!!!” “What a joke! Every week it fails to work!” “We want money back.  No games, no service, no respect. Pathetic.”

Dette var blot nogle af de tusinder af tweets, der søndag aften fra 19-tiden og i timerne fremefter regnede ned over NFL Game Pass Europes Twitter-konto.

Søndag var det indledningsvis igen ikke muligt at få adgang til den dyrt betalte adgang til NFL-kampe i Europa via Game Pass-sitet eller app’en.

For mange – mig selv inklusiv – fik først adgang til kampene, da anden halvleg begyndte, selvom jeg dog kan forvente, at der siden er ét udfald eller fem – hvor jeg lige skal logge på igen. Sådan som det mere eller har været tilfældet i hele denne sæson, hvor jeg kun har kunnet regne med én ting: at jeg IKKE kan regne med, at mit NFL Game Pass virker, som det skal.

Gennem de første fem runder har jeg brugt mange, mange minutter på at vente på, at Game Pass loader og loader – uden at der nogensinde sker noget. Men når jeg endelig har været så heldig at få en melding på skærmen, har jeg fået besked om, at jeg ikke har har indtastet det rette kodeord, at min ellers normalt, velfungerende internet-forbindelse ikke er god nok, eller at der kort og godt er sket en intern fejl i systemet, der gør, at jeg ikke kan komme på.

Der er nok af dårlige undskyldninger.

Resultatet er en joke
Men virkeligheden er, at der kun er én forklaring på mine og mange andres massive problemer: at NFL Game Pass Europe i denne sæson har været ekstremt elendigt, og at virksomheden, OverTier, der står bag streaming-tjenesten ganske simpelt ikke er i stand til at løse problemerne.

Søndag måtte folkene, der bestyrer ydelsens Twitter-konto, da også igen beklage problemerne eller “et issue”, som det lød, hvilket førte 2400 kommentarer med sig fra vrede købere af produktet.

Men den beklagelse er ikke meget værd, når problemerne fortsætter uge efter uge, og når vi – der har købt Game Pass – har betalt hele 1800 kroner for en tjeneste, der i store dele af kampene er lige til at lukke op at skide i.

LÆS: Sådan kommer Andreas Knappe tilbage i NFL

Det er enormt frustrerende, men det mest frustrerende er faktisk, at Game Pass fungerede generelt upåklageligt frem til denne sæson. Jeg har købt Game Pass, lige siden tjenesten blev tilbudt i slutningen af 00’erne, og det har altid været én af de streaming-tjenester, der trods alt fungerede.

Men forud for denne sæson ændrede Game Pass så udseende og indhold, da NFL besluttede at lade tre selskaber, Bruin Sports Capital, Deltatre og WPP, gå sammen om at bygge en ny streaming-tjeneste, der blev launchet og ført frem på 40 nye features i forhold til den gamle udgave.

Resultatet har været en joke og tusinder af magteløse, europæiske NFL-fans – fra England og Tyskland til Danmark og Sverige – der er blevet taget ved næsen af et produkt, der er ustabil modsat forgængeren. Ekstremt frustrerende. Faktisk synes jeg, at den gamle udgave også var mere brugervenlig og bedre. Så resultatet af fornyelsen kan næsten ikke være ringere.

NFL hyldet på Regent Street. Men der er ikke meget at juble over ved NFL Game Pass Europe. FOTO: Tony Webster, Wikimedia Commons

Firmaet snød med anmeldelser
Det er værste er næsten, at det er svært at have tiltro til, at problemerne bliver fiksede, når OverTier nu har haft fem uger til at løse de massive problemer, uden at det er sket. Og tiltroen til folkene bag bliver kun endnu mindre af, at avisen The Independent i denne uge kunne afsløre, at virksomheden Deltatre, der står som én af udbyderne, selv har givet den nye Game Pass-udgave positive anmeldelser hos Google Play.

I en intern mail fra virksomhedens internationale markedsdirektør, som avisen er kommet i besiddelse af, beder direktøren sine ansatte om anmelde app’en i rosende vendinger, som var de helt almindelige NFL-fans. “Love it” skrev én medarbejder siden i en tilfældig anmeldelse. “Wonderful app”, skrev en anden medarbejder – præcist de ord foreslog direktøren sine medarbejdere om – for eksempel – at bruge om app’en.

Samtidig bad han de 500 ansatte – og deres familiemedlemmer – om at give mindst tre fem-stjernede karakter hver til “NFL Game Pass Europe”. Altså 1500 topkarakter i alt.

Da PR-stuntet blev afsløret af The Independent, måtte Deltatre gå til erkendelse og beklage det, og NFLs internationale chef skrev siden i en pressemeddelelse, at NFL er skuffet over firmaets ageren.

Ingen er dog så skuffede som os europæiske NFL-fans, der uge efter uge forsøger at åbne for en streaming-tjeneste, der er så skandaløst ringe og hamrende ustabil indtil ud på aftenen, hvor problemerne endelig bliver mindre.

NFL vil ellers gerne gøre ligaen mere populær her i Europa. Europæerne skal lære at elske den amerikanske udgave af fodbold.

Men der er ikke meget football at se, når man bruger hele første halvleg på at loade og – forgæves – forsøge at få adgang til de kampe, vi har betalt dyrt for.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *