Football For Folket!

Blog: Hvornår bliver NFL Game Pass fikset?

NFL Game Pass har i denne sæson været ringe og ustabil. NFL vil gerne udbrede football i Europa, men den dyre streaming-tjeneste fungerer ikke om søndagen. Firmaet bag har ellers forsøgt at skabe positiv omtale af app’en – ved hjælp af ufine metoder.

*****

“You are fucking kidding me!!!” “What a joke! Every week it fails to work!” “We want money back.  No games, no service, no respect. Pathetic.”

Dette var blot nogle af de tusinder af tweets, der søndag aften fra 19-tiden og i timerne fremefter regnede ned over NFL Game Pass Europes Twitter-konto.

Søndag var det indledningsvis igen ikke muligt at få adgang til den dyrt betalte adgang til NFL-kampe i Europa via Game Pass-sitet eller app’en.

For mange – mig selv inklusiv – fik først adgang til kampene, da anden halvleg begyndte, selvom jeg dog kan forvente, at der siden er ét udfald eller fem – hvor jeg lige skal logge på igen. Sådan som det mere eller har været tilfældet i hele denne sæson, hvor jeg kun har kunnet regne med én ting: at jeg IKKE kan regne med, at mit NFL Game Pass virker, som det skal.

Gennem de første fem runder har jeg brugt mange, mange minutter på at vente på, at Game Pass loader og loader – uden at der nogensinde sker noget. Men når jeg endelig har været så heldig at få en melding på skærmen, har jeg fået besked om, at jeg ikke har har indtastet det rette kodeord, at min ellers normalt, velfungerende internet-forbindelse ikke er god nok, eller at der kort og godt er sket en intern fejl i systemet, der gør, at jeg ikke kan komme på.

Der er nok af dårlige undskyldninger.

Resultatet er en joke
Men virkeligheden er, at der kun er én forklaring på mine og mange andres massive problemer: at NFL Game Pass Europe i denne sæson har været ekstremt elendigt, og at virksomheden, OverTier, der står bag streaming-tjenesten ganske simpelt ikke er i stand til at løse problemerne.

Søndag måtte folkene, der bestyrer ydelsens Twitter-konto, da også igen beklage problemerne eller “et issue”, som det lød, hvilket førte 2400 kommentarer med sig fra vrede købere af produktet.

Men den beklagelse er ikke meget værd, når problemerne fortsætter uge efter uge, og når vi – der har købt Game Pass – har betalt hele 1800 kroner for en tjeneste, der i store dele af kampene er lige til at lukke op at skide i.

LÆS: Sådan kommer Andreas Knappe tilbage i NFL

Det er enormt frustrerende, men det mest frustrerende er faktisk, at Game Pass fungerede generelt upåklageligt frem til denne sæson. Jeg har købt Game Pass, lige siden tjenesten blev tilbudt i slutningen af 00’erne, og det har altid været én af de streaming-tjenester, der trods alt fungerede.

Men forud for denne sæson ændrede Game Pass så udseende og indhold, da NFL besluttede at lade tre selskaber, Bruin Sports Capital, Deltatre og WPP, gå sammen om at bygge en ny streaming-tjeneste, der blev launchet og ført frem på 40 nye features i forhold til den gamle udgave.

Resultatet har været en joke og tusinder af magteløse, europæiske NFL-fans – fra England og Tyskland til Danmark og Sverige – der er blevet taget ved næsen af et produkt, der er ustabil modsat forgængeren. Ekstremt frustrerende. Faktisk synes jeg, at den gamle udgave også var mere brugervenlig og bedre. Så resultatet af fornyelsen kan næsten ikke være ringere.

NFL hyldet på Regent Street. Men der er ikke meget at juble over ved NFL Game Pass Europe. FOTO: Tony Webster, Wikimedia Commons

Firmaet snød med anmeldelser
Det er værste er næsten, at det er svært at have tiltro til, at problemerne bliver fiksede, når OverTier nu har haft fem uger til at løse de massive problemer, uden at det er sket. Og tiltroen til folkene bag bliver kun endnu mindre af, at avisen The Independent i denne uge kunne afsløre, at virksomheden Deltatre, der står som én af udbyderne, selv har givet den nye Game Pass-udgave positive anmeldelser hos Google Play.

I en intern mail fra virksomhedens internationale markedsdirektør, som avisen er kommet i besiddelse af, beder direktøren sine ansatte om anmelde app’en i rosende vendinger, som var de helt almindelige NFL-fans. “Love it” skrev én medarbejder siden i en tilfældig anmeldelse. “Wonderful app”, skrev en anden medarbejder – præcist de ord foreslog direktøren sine medarbejdere om – for eksempel – at bruge om app’en.

Samtidig bad han de 500 ansatte – og deres familiemedlemmer – om at give mindst tre fem-stjernede karakter hver til “NFL Game Pass Europe”. Altså 1500 topkarakter i alt.

Da PR-stuntet blev afsløret af The Independent, måtte Deltatre gå til erkendelse og beklage det, og NFLs internationale chef skrev siden i en pressemeddelelse, at NFL er skuffet over firmaets ageren.

Ingen er dog så skuffede som os europæiske NFL-fans, der uge efter uge forsøger at åbne for en streaming-tjeneste, der er så skandaløst ringe og hamrende ustabil indtil ud på aftenen, hvor problemerne endelig bliver mindre.

NFL vil ellers gerne gøre ligaen mere populær her i Europa. Europæerne skal lære at elske den amerikanske udgave af fodbold.

Men der er ikke meget football at se, når man bruger hele første halvleg på at loade og – forgæves – forsøge at få adgang til de kampe, vi har betalt dyrt for.

 

14 Responses to “Blog: Hvornår bliver NFL Game Pass fikset?”

 1. jimmedk

  Ja produktet er blevet noget lort. Der er så mange ting som er blevet ringere siden sidste såsn. Man forstår simpelthen ikke at det kan være så svært.

  Svar
 2. Ricstan

  Så forstår jeg bedre. Igår er faktisk første gang, at jeg har haft problemer med det – men hold nu op. Blev ved med at få at vide, at mine credentials havde et problem. Jeg var så dum at tro, at det nok var fordi, at jeg ikke kunne huske mit password. Så ændrede jeg mit password – 2 gange! Det blev bare stadig ikke bedre. Til sidst gav jeg op og måtte nøjes med at se kamp på tv3sport, indtil jeg lidt efter 1. halvleg pludselig fik hul igennem. Ked af, at det er et generelt problem – men trods alt lettet over, at det ikke bare var mig der var dum igår 😛

  Svar
 3. Don V

  Godt brølt.

  Det er satme en dårlig start, hvis NFL vil indtage Europa at de introducerer et dårligere produkt end det gamle GP. Skandaløst faktisk.

  Forhåbentligt får de fixet mange af problemer. Lige nu.

  imorgen 10. oktober kan man søge om at få nogle skillinger tilbage.

  Svar
 4. Magnus Thomsen

  Jeg syntes generelt NFL har et problem med deres app’s. Jeg bruger heller ikke NFL mobile længere, fordi jeg syntes den er helt håbløs. Nu bruger jeg ESPN’s app til at følge med i kampene live, tjekke stats mv.

  Svar
 5. Thomas

  Og deres download del er heller ikke meget bedre…
  Jeg tog hjemmefra imorges efter at have downloadet de sene kampe, som jeg havde planer om at se på en længere togtur, med sløj til ikke eksisterende netforbindelse.
  Downloadet gik fint igennem, men da jeg får sat mig godt til rette i toget, vil appen ikke afspille kampene. Fejlmeddelesen var at jeg ikke var i en region der måtte afspille kampene (på trods af at de var downloadet til mit mobile device)…

  Hvis ikke de har styr på hvor abonnementet må bruges, så står det sgu skidt til ☹️

  Svar
 6. gerre

  Nye releases vil altid have fejl (Omend en streamingtjeneste der ikke kan streame nok er lidt for stor en fejl).

  Så hvis det var fordi man fik et langt bedre produkt når det så virkede kunne jeg acceptere lidt fejl.

  Det er bare ikke tilfældet. I mine øjne er det selv når det virker upåklageligt også en dårligere udgave end den tidligere. Det er sværere at skifte mellem kampene, man kan kun følge 2 kampe på én gang imod 4 før, man kan ikke længere selv bestemme kvaliteten i streamet (Noget jeg engang imellem brugte tidligere når mit eget netværk drillede).

  Indtil fornylig kunne man heller ikke se ikke-live kampe i forkortet version (dvs. minus reklamer). Det lader dog til de i det mindste har fixet dette.

  Alt i alt kan jeg personligt ikke se noget i denne udgave jeg bruger der ikke var tidligere hvorimod meget mangler.

  Og supporten fik da også en vred mail fra mig i går…

  Svar
 7. Melina654321

  Jeg har i indeværende sæson ikke kunne få mit Apple TV til at fungere med NFL app’en. “Sorry, but we are moving apps’s” er standard tekst på mit fjernsyn, når jeg vil logge på. Sidste (og tidligere) sæsoner, har der aldrig været noget. Til tider lidt sløv opstart og kvalitet, men aldrig som dette. Jeg er SÅ enormt glad for at høre det ikke kun er mig, men generalt problemet opleves. Jeg har dog flere steder fundet ud af, at hvis man køber Apple Gen 4. er problemet løst. Jeg har et ganske udemærket Gen. 1 Apple TV, men skal åbenbart presses ud i at bruge penge på et Apple Gen. 4 TV, hvis jeg vil have lov til at kunne bruge mit pissedyrt betalte NFL Game Pass. Hvis nogen skulle har lyst til at dele eventuelle klage links, så post gerne!!!!!

  Svar
 8. Mads He tilse

  Har netop modtaget mail om 20% reduktion på prisen jeg har betalt. Gad vide om jeg får dem retur i russiske rupler, som de trak dem med… hvilket betød at NETS lukkede mit visadankort. Kostede 150 for et nyt. “Things that make you go hmm” – god sæson til alle

  Svar
 9. Magnus Thomsen

  Så har jeg hvert fald fået en mail fra dem om, at de refunderer 20% af prisen. Og det gælder vist alle uanset om man har oplevet problemer eller ej.

  Svar
 10. phillipalpha

  Jeg har I år skippet gamepass og tyet til illegitime midler for at se NFL, siden.jeg først blev bruger og til nu er det kun blevet dyrere og produktet kun blevet dårligere.

  De er så forhippet på at få deres penge at de ikke tillader flere streams fra devices på samme netværk, yderst begrænset screencast muligheder, giv mig muligheden for at skræddersy min egen dakning og jeg er game.

  Svar

Skriv et svar