Blog: Fyring er et skidt signal til Knappe

Danske Andreas Knappe er fritstillet hos Washington Redskins, og dermed synes fremtiden stærk uvis for silkeborgenseren.

Meldingen om fyringen fra holdets practice squad, der kom mandag aften, kom lidt ud af ingenting, men desværre er virkeligheden i NFL, at tingene går stærkt, og for spillere som Knappe, der hænger med det yderste af neglene i ligaen, er der ikke langt fra at være inde – og ude af den.

Det bekymrende er, at Redskins ikke fritstillede Andreas Knappe for at give plads til en spiller på en anden position, som det ofte er tilfældet, hvad angår transaktioner i practice squad, men derimod, at holdet i stedet erstattede ham med en anden offensive lineman, Givens Price.

Knappe fortæller selv til Gul Klud, at han tabte en kamp om ”tal” – Redskins kunne lide, hvad de så i ham, men havde brug for en anden type lineman, der kunne træde til her og nu, og rokeringer på tværs af truppen og practice squad betød, at han til sidst stod uden en ”stol” i denne avancerede ”stoledans”, som NFL-verdenen ofte er.

Et skidt tidspunkt
Det ændrer dog ikke ved, at Redskins ikke var mere interesserede i Knappe, end at han røg ud efter kun 14 dage i Washington. Det er ikke godt. Signalværdien er skidt. Var de imponerede over dét, de så til træning – herunder sidste uges træninger, hvor skader i truppen gav ekstra meget spilletid – gjorde de alt, hvad de kunne for at holde på ham, selvom de havde brug for en anden type. Men alligevel lod de ham altså gå.

November nærmer sig nu, og som flere kilder har beskrevet til Draftday.dk, er det også tidspunktet, hvor mange hold vurderer, at markedet er tømt for kvalitet. Man kan med andre ord sige, at det er skidt at stå uden en ”stol” i november – fordi det oftest fortæller en del om, hvordan de 32 hold ser på dig som spiller.

Den tidligere pro scout hos Eagles, Jets og Giants, Dan Hatman, sagde i september i et telefoninterview med Draftday.dk, at feltet af gode, arbejdsløse NFL-spillere bliver mindre og mindre, som sæsonen skrider frem. Og typisk er oktober/november ifølge ham skillelinjen, hvor NFL-holdene føler, at de har set dét, de skal se, og hvor de skal meget grave dybt for at finde gode erstatninger – og virkeligheden er altså, at Andreas Knappe siden august kun har været til to tryouts og i alt 14 dage i en NFL-trup.

Andreas Knappe er færdig hos Redskins. FOTO: University of Connecticut

Det betyder dog ikke, at Andreas Knappe ikke har nogen NFL-fremtid. Heller ikke selvom han ikke får flere chancer i denne sæson.

Det er absolut sandsynligt, at han efter sæsonen bliver signet til en ” reserve/futures”-kontrakt hos et hold, hvilket betyder, at holdet reelt ansætter ham til en forårs/sommerkontrakt, hvor han får muligheden for gennem diverse træningslejre at spille sig til en plads i truppen til næste efterår. Hvert hold skal bruge 90 spillere til foråret, og der er altså i alt 2880 pladser at kæmpe sig til.

Draft-status har betydning

Men at Andreas Knappe halvvejs inde i sæsonen ikke er mere inde i varmen i NFL er ikke godt, og i forvejen skal han kæmpe med, at han ”kun” fik 55 spil på banen i preseason at vise sig frem på, og at han samtidig var undrafted.

Selvom det kan synes ligegyldigt nu, er det ikke uvæsentligt ifølge Dan Hatman, der selv har siddet og vurderet free agents som Knappe, da han arbejdede i NFL. For det bringer Knappe bagud på point kontra de spillere, der er blevet valgt i en draft i år eller i tidligere år.
– De spillere, der bliver valgt i draften – selv hvis de er valgt af andre hold – har en højere anseelse, fordi de var gode nok til at blive valgt. Så det sætter dem i et positivt lys – hvor andre hold, bevidst eller ej, studerer dem tættere end de spillere, der ikke blev valgt, sagde han i september til Draftday.dk i telefonen fra New York.

Derfor kræver det – ifølge Hatman – mere for Knappe at få chancen i NFL og altså mere for at få en chance igen efter fyringen hos Redskins.

Lad os håbe, at der snart dukker en ny chance op til den store dansker. Men det er en noget mudret fremtid, der er forude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *