Blog: 8 kommentarer før divisional playoffs

7. Chiefs’ løbeangreb bedre uden Jamaal Charles

Kansas City Chiefs’ løbeangreb har ikke ladet sig mærke af, at running back-stjernen Jamaal Charles blev langtidsskadet i 5. spillerunde og siden har været ude.

Siden og med 6. runde har Chiefs snittet 135 rushing yards pr. kamp – sjetteflest i NFL i perioden. Og holdet har samtidig snittet hele 4,82 rushing yards pr. spil (fjerdebedst i perioden). Begge tal er bedre, end de tal, som Chiefs præsterede, MED Charles på holdet.

Siden Charles’ afgang har kombinationen af afløserne Charcandrick West (586 rushing yards) og Spencer Ware (403 rushing yards) næsten givet Chiefs dét, der svarer til en 1000 yards-rusher.

Ingen af de to imponerede i lørdags mod Houstons stærke løbeforsvar, og de skal op i et andet gear mod New England, der selv er solide mod løb, hvis Kansas City skal have en chance på Gillette Stadium.

8. De vinder i weekenden

Mine bud på udfaldet af weekendens kampe:

Patriots slår Chiefs
Jeg har svært ved at se Kansas City Chiefs vinde i New England, der, som fortalt tidligere, er skræmmende gode på hjemmebane. Meget gik Patriots’ vej i sidste weekend, hvor Steelers slog Bengals (så Patriots undgik sidstnævnte), og samtidig mistede Chiefs sent i “blowup”-sejren over Houston sin bedste angrebsspiller, wide receiver Jeremy Maclin. Uden Maclin på banen har jeg svært ved at se Chiefs score flere end 17-20 point, mens jeg omvendt forventer, at et Patriots-angreb, der får flere skadede starters tilbage, vil score markant flere point trods en stærk modstand fra et stærkt forsvar. Efter min mening er Patriots weekendens største favorit – og stadig min favorit til at nå Super Bowl fra AFC.

Broncos slår Steelers
Jeg kan godt lide Steelers anno 2015, hvor holdet tager chancer, og hvor det sjældent er kedeligt at følge Mike Tomlin. Men jeg tror ikke, at holdet kan vinde i Denver – igen (de vandt 34-27 i december). Ben Roethlisberger er svækket af en skulderskade, Antonio Brown døjer i denne uge med en hjernerystelse (hvis han spiller), og Denver har et hold, der ligesom i december, kan matche Steelers. Det bliver tæt, men Peyton Manning og Co. vinder – blandt andet fordi Manning laver færre fejl, end han har gjort i mange andre kampe i denne sæson.

Panthers slår Seahawks
Kast en mønt og brug den til at gætte udfaldet af den her kamp. Det er meget svært. Men mit bud er, at Panthers vinder – knebent. Jeg kan langt henad vejen godt lide Seahawks, der er mere komplette end nogensinde under Russell Wilsons ledelse, men jeg tror, at Panthers-løbeoffensiven kan finde plads mod Seahawks, og at Panthers kan vinde en grim, lavtscorende kamp med en margin af tre-fire point. Og så bliver hjemmebanen afgørende. Panthers har ikke tabt hjemme i denne sæson, og Seahawks er ikke det samme hold ude som hjemme (bare se i søndags i Minnesota).

Cardinals slår Packers
Packers er tilbage – det hørte vi søndag. Eller er de? Ja, de er tilbage, hvis det gælder om at slå et hold som Redskins med et middelmådigt forsvar som Redskins’. Men noget andet er at tage til Glendale og besejre Bruce Arians og Arizona. Værterne er et ret komplet hold, der anført af All-Pro-cornerback Patrick Peterson har et secondary, der kan tage brodden af Aaron Rodgers og den tilbagevendte kasteoffensiv. Og så kan Cardinals’ potente angreb snildt score 28-30 point mod Packers’ udmærkede forsvar. Det er nok til en sejr.

Enig eller uenig med bloggen? Kommentér gerne på twitter til @shygumhansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *