Blog: 5 NFL-trænere, der risikerer en fyreseddel

Vi er igen nået til det tidspunkt i enhver NFL-sæson, hvor der er masser af fokus på de head coaches, der risikerer en fyreseddel efter sæsonen.

Du får her fem bud på trænere, der er i farezonen, og hvis du synes, at fem er for mange så husk på, at det er under normalen. I hver af de seneste fem sæsoner er der blevet fyret syv head coaches (undervejs eller efter grundspillet) – bortset fra i 2013, hvor otte cheftrænere fik sparket.

Så et træner-blodbad er ventet i begyndelsen af januar, når de regulære sæson er slut. Her er fem af kandidaterne.

1. Gus Bradley, Jacksonville Jaguars 
Ingen anden head coach er i større farezone for at blive fyret end Bradley, der i denne sæson har set offseasons måske mest hypede hold kollapse og skuffe, som få hold har gjort det i de senere år. Jaguars havde i offseason hentet masser af nye forstærkninger og har været forskånet for mange kostbare skader, alligevel er holdet (igen) – og for fjerde år i træk under Bradley – ét af NFLs svageste hold. Det er svært at sige, hvad der er værst: at Blake Bortles har været elendig i 2016 (quarterbackens fald koster som regel cheftræneren jobbet), eller at forsvaret – som skulle være den tidligere Seahawks-koordinators varemærke – har været hullet som en si og leverer mange mentale brølere. Jaguars’ ejer Shahid Khan er en tålmodig mand, men det er faktisk lidt overraskede, at han endnu ikke har sparket Bradley ud (den tidligere Bills-cheftræner Doug Marrone er en del af staben og kan tage over i resten af 2016). Bradley havde trods alt kun vundet sølle 12 kampe i tre sæsoner før 2016-sæsonen.

Sandsynlighed for at han bliver fyret: Meget stor

2. Marvin Lewis, Cincinnati Bengals
Man kan finde en podcast, som vi lavede på Draftday.dk for syv-otte år siden, hvor vi første gang diskuterede, om Lewis burde fyres i Cincinnati. Den seje, hårdføre cheftræner har dog holdt fast i jobbet – støttet af den tålmodige ejer Mike Brown, der i foråret gav Lewis en étårig kontraktforlængelse – men nu er spørgsmålet så igen, om dette er den sidste sæson i Cincinnati for den 58-årige træner. Bengals er tæt på at misse slutspillet efter den værste sæsonindledning i årevis. For selvom Bengals især i de senere år har været gode i grundspillet, har Bengals under 14 år med Lewis aldrig vundet en slutspilskamp, selvom holdet syv gange har spillet én af de vigtige januar-kampe. Ingen anden head coach i NFL-historien kan præstere sådan en skidt statistik, og det gør Lewis til en sårbar head coach.

Sandsynlighed for at han bliver fyret: 60-40

3. John Fox, Chicago Bears
Den formidlende omstændighed først: Chicago Bears har i denne sæson været ramt af mange skader i forsvaret, og det kan hjælpe Fox, ligesom det faktum, at han kun har to år som head coach i “The Windy City” kan betyde, at han får det tredje år, som de fleste trænere får, til at bevise sit værd. Men det vil bestemt ikke være nogen overraskelse, hvis Bears-ledelsen tænker, at nok er nok og dropper Fox. Under hans ledelse har Chicago kun vundet otte kampe på to år, Jay Cutler har nu én gang for alle bevist, at han ikke er fremtiden, og Alshon Jeffery har skuffet med sin karantæne for brug af ulovlige midler. Altsammen noget, der falder tilbage på Fox. Netop fordi Bears skal finde en ny “franchise quarterback” i 2017, kan det også betyde, at general manager Ryan Pace fyrer Fox og starter forfra.

Sandsynlighed for at han bliver fyret: 60-40

4. Mike McCoy, San Diego Chargers
McCoy er uden skyld i, at hans hold år efter år har været plaget af talrige skader, der har kostet dyrt. Han har fået meget ud af lidt, men i et NFL, der med Jerry Glanvilles berømte ord står for “Not For Long” er det lige meget. Virkeligheden er, at Chargers er bundproppen i AFC West og ikke har været i slutspillet i de seneste tre sæsoner med ham som head coach (og næppe heller kommer det i 2016). Men McCoys største problem er, at Chargers som hold alt for ofte skyder sig i foden. Holdet har i år tabt to kampe, hvor ellers førte med to scoringer i 4. quarter, og Chargers fører også NFL i giveaways (interceptions og fumbles). Igen – sådanne fejl falder tilbage på cheftræneren.

Sandsynlighed for at han bliver fyret: 60-40

5. Mike McCarthy, Green Bay Packers
Kan McCarthy – i årevis kendt som én af NFLs bedste head coaches – virkelig være på vej ud? Ja, det begynder efterhånden at være en mulighed, hvis Packers’ miserable sæson med flere nederlag, hvor de bliver blæst ud (som de seneste to kampe), fortsætter. Under McCarthys ledelse har Packers i årevis været et tophold (i slutspillet alle år siden 2008), men holdet har ikke været i Super Bowl siden 2010, og dette er ikke Cleveland Browns eller Detroit Lions. I Green Bay forventer man, at Packers altid er med i det sjove selskab, så en potentielt dybt skuffende 2016-sæson krydret med en række foregående sæsoner, hvor Packers ikke har været med i “The Big Dance” til allersidst, kan koste McCarthy jobbet. Aaron Rodgers er i sin karrieres guldår, men set over hele sæsonen har “A-Rod” ikke spillet bedre end Cody Kessler eller Kirk Cousins. Og derfor kan Packers-ledelsen vurdere, at tiden er kommet til nye tanker på sidelinjen, der kan kickstarte et skuffende angreb og en underpræsterende Rodgers, efter at McCarthy i 11 sæsoner har været cheftræner. CBS’ Jason La Canfora skrev dog søndag, at det måske snarere er general manager Ted Thompson eller en gruppe assistenttrænere, der ryger. Vi får at se.

Sandsynlighed for at han bliver fyret: Mindre end 50-50

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *