Blog: 5 NFL-stjerner, der har skuffet

Vi er fem runder inde i NFL-sæsonen, og flere stjerner har imponeret – som ventet – eller har skuffet. Draftday.dk giver her fem bud på spillere, der ikke har levet op til de tårnhøje forventninger, der har været til dem før sæsonen. Der er allerede rigeligt med fokus på skuffende quarterbacks, så dette gælder spillere fra andre positioner.

WR Amari Cooper, Oakland Raiders

Cooper har været en katastrofe. Oakland-stjernen, der før sæsonen var regnet for at være én af NFLs bedste wideouts, er end ikke på top 50-listen over de spillere, der har grebet flest bolde i denne sæson, for det er kun blevet til 13 catches for 118 yards og et touchdown svarende til 9,1 yards pr. catch. De 118 yards over fem kampe svarer til, hvad han tidligere har grebet i én kamp – for han har minimum nettet det antal i ni kampe i karrieren. Og alene i sidste sæson havde han to kampe, hvor han greb mindst 13 bolde. Cooper har døjet med flere tabte bolde (syv styk), og han har ifølge NFL.com kun grebet 13 af 33 bolde, der er sendt i hans retning. men har samtidig kort og godt svært ved at vriste sig fri af modstanderne. Han ligner lige nu ikke den elite-receiver, han normalt er.

Amari Cooper (til venstre) har fået en dybt skuffende sæsonindledning. FOTO: Keith Allison, Wikimedia Commons
TE Jimmy Graham, Seattle Seahawks

En ankelskade har drillet Graham i dele af sæsonen, men det er ikke hele forklaringen på, at den super-adrætte tight end, som resten af NFL engang frygtede, nu er blevet en i bedste fald ufarlig possession-catcher. Graham har ikke grebet for flere end 72 yards i en kamp i år, men hvad værre er, at Seahawks-ledelsens tiltro til ham er faldende ifølge Pro Football Weeklys Eric Edholm. Derfor ventes holdet at sige farvel til ham i offseason, når hans kontrakt udløber.CB/S Tyrann Mathieu, Arizona Cardinals
Den 25-årige altmuligmand har slet ikke lignet den All-Pro-kaliber forsvarsspiller, som han har været, når han har været skadesfri. I søndags i 34-7-nederlaget mod Eagles blev Cardinals’ secondary med Mathieu kastet i sænk af Carson Wentz, og selvom han afgjorde overtidskampen mod Colts på en interception , der siden førte til et afgørende Phil Dawson-field goal, har der været for mange, ukarakteristiske fejl fra Cardinals-stjernens side. For hvad, det er værd, rangerer Pro Football Focus ham p.t. som den 91. bedste cornerback i NFL.ILB Navorro Bowman, Free agent
Der var engang, hvor Bowman var én af NFLs mest frygtede linebackers, men sådan er det ikke længere. En alvorlig knæskade og en sprængt akillessene har kostet fart i fødderne, og Bowman har slet ikke længere den rækkevidde, som han havde engang, og han er kun en middelmådig “run stopper”. Fredag aften tog 49ers-ledelsen så konsekvensen og fritstillede Bowman, efter at han tidligere på ugen havde ytret utilfredshed over at være bænket på en hel serie i søndagens kamp mod Colts. En degradering, der fortæller alt om, hvad 49ers tænker om hans nuværende evner. I den kamp var 49ers uden to af sine tre bedste inside linebackers, men alligevel blev Bowman erstattet af femtevalget på positionen.

OLB Robert Quinn, Los Angeles Rams
Quinn har ikke fungeret optimalt i Wade Phillips’ nyinstallerede 3-4-system. Quinn har trods 2,5 sacks ikke været den terroriserende force fra kanten, som det var ventet, at han ville være. Han har gennem hele karrieren været defensive end, men er nu outside linebacker i det nye system, hvor det forventes, at han dels angriber quarterbacken, dels holder skansen på kanten. Han får stadig spilletid som defensive end og deltager i møder med forsvarslinjen, men overgangen har ikke været så god, som håbet. Indtil nu har han ifølge Pro Football Focus “kun” lavet ni pressures.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *