Blog: 18 kommentarer til 14. spillerunde i NFL

Le’Veon Bell var fantastisk, Lions leverede endnu et comeback, Packers præsterede bedre end i to år, mens Seahawks led et historisk stort nederlag, Giants’ er Cowboys’ kryptonit, Rex Ryan risikerer en fyreseddel i dag – og Titans slog mestrene på trods af Marcus Mariota. Læs 18 noter om søndagens NFL-kampe.
 
———————————————————————————————————————————————————————
 
1. New York Giants er tilsyneladende Dallas Cowboys’ kryptonit. Efter at holdet havde vundet 11 kampe på stribe oven på 1. runde-nederlaget mod netop “The G-Men”, tabte Dallas natten til mandag igen til New York – med 10-7. Denne gang i en fysiskpræget “throwback”-kamp, der bød på flere turnovers, ustabile quarterbacks og hårde hits. Og så selvfølgelig endnu et stort spil fra Odell Beckham Jr., der har været en skuffelse i 2016 sammenlignet med de enorme forventninger, der er til ham, men som afgjorde kampen på et 61 yard-catch-and-run i 3. quarter. Dallas (11-2) er fortsat to sejre foran Giants (9-4), der til gengæld for alvor nærmer sig en wild card-plads. Holdet er lige nu femteseedet i NFC og har ifølge New York Times’ slutspilskalkulator 80 procent chance for at få en billet til slutspillet – for første gang siden 2011.

2. Detroit Lions (9-4) vandt for ottende gang i denne sæson en kamp, hvor holdet var bagud i 4. quarter. MVP-kandidaten Matthew Stafford førte til sidst holdet frem til sejren over Chicago Bears (3-10), efter at han selv scorede på et løb. Det er flest af den slags comebacks siden 1970. Men med til historien hører også, at Stafford forinden kastede en forfærdelig interception, der blev returneret for touchdown af Bears’ Cre’Von LeBlanc. Nok har Stafford og Lions vist en stor mental styrke i kampens afgørende fase, men holdet har ofte selv gravet sig ned i de huller, de skulle ud af. De burde søndag let have slået Bears, men underpræsterede – og så var endnu et comeback nødvendigt. Men med sejren er Lions nu andetseedet i NFC.

3. Green Bay Packers (7-6) leverede søndag holdets mest komplette præstation i to år. Oven på en svingende 2015-sæson efterfulgt af en indledning på 2016-sæsonen, hvor først angrebet skuffede, og siden forsvaret blev slået i sænk, dominerede Packers søndag totalt Seattle Seahawks i kulden på Lambeau Field i en 38-10-storsejr. I de seneste tre kampe har Packers slået Eagles, Texans og Seahawks med de samlede cifre af 86-36, og man kan argumentere for, at Aaron Rodgers er NFLs bedste quarterback netop nu. Det er ellers ikke mange uger siden, at vi var mange, der spurgte, hvad der var galt med Rodgers, og om han havde mistet lysten til football. Søndag nettede han en passer rating af 150.8 point – den højeste rating, som Seahawks har tilladt under Pete Carroll. Det var svar på de spørgsmål.

4. For Seattle Seahawks (8-4-1) var nederlaget ikke nødvendigvis katastrofalt i forhold til magtforholdet i NFC West. Holdet er én sejr fra at vinde divisionen med tre kampe igen. Men med nederlaget røg Detroit Lions forbi Seahawks som den ene oversidder i 1. runde af slutspillet, hvilket ikke er uvæsentligt for et Seattle-hold, der har vundet alle seks hjemmekampe, men kun vundet to af syv udekampe. Og hvad værre var, at det var den største afklapsning, som holdet har modtaget siden 2010. Og samtidig sluttede Seahawks’ rekordlange stribe med 95 kampe, hvor holdet ikke har tabt med flere end 10 point. Quarterback Russell Wilson kastede hele fem interceptions – lige så mange, som han havde kastet i hele sæsonen forinden – og i alt mistede holdet bolden på seks turnovers. Så mange bolde har Seahawks ikke mistet i 21 år. Det var den første kamp uden den skadede safety-stjerne Earl Thomas, men faktisk angreb Packers oftere på ydersiden – end mod afløseren i midten af banen, Steven Terrell, og Pete Carroll sagde efter kampen, at det var et svagt pass-rush, der var årsagen til de opsigtsvækkende, store defensive kvaler. Men man ikke lade være med at tænke på, om Seahawks manglede Thomas’ lederevner i løbet af de 60 minutter, hvor defensiven kollapsede.

5. Le’Veon Bell var fantastisk og løb mod Buffalo Bills for en Steelers-rekord 236 yards. Han dominerede før og efter pausen og bar reelt Steelers frem til 27-20-sejren på en vindfyldt og sneramt søndag, hvor Pittsburgh (8-5) havde brug for gammeldags “Steel Nation football”. Det fik de fra Bell, der samlet fik bolden 42 gange og nettede 298 total yards – eller flere yards, end hele Buffalo Bills’ angreb skaffede tilsammen. Lige nu er der ingen running back i NFL, der er bedre end Bell. Han missede de første tre kampe med en karantæne, men har siden snittet 160,2 total yards pr. kamp. Det er næstflest i NFL-historien i en sæson kun overgået af Priest Holmes i 2002.

6. Tennessee Titans (7-6) slog de forsvarede mestre fra Denver Broncos (8-5), selvom quarterback Marcus Mariota kun kastede for 88 yards og ramte plet på seks af 20 kast. Det er kun sket én gang de sidste fem år, at et hold har vundet, selvom det har fundet en modtager på så få kast. Seneste gang var i 2013, hvor 49ers slog Texans. Med sejren er Titans fortsat helt lige med Texans i AFC South, mens Broncos nu i bedste fald kan håbe på en wild card-plads.

7. Det er svært ikke at være skuffet over Indianapolis Colts’ quarterback Andrew Luck – og imponeret over Houston Texans’ forsvar. I 22-17-udesejren i Indianapolis ramte Luck kun plet på 24 af 45 kast for 276 yards, to touchdowns og to interceptions. Og det var bedst, som vi troede, at Luck og Colts var tilbage. Texans har nu vundet fire af seks interne divisionsopgør, hvilket er med til at forklare, hvorfor NFLs dårligste divisionsduks fører AFC South, selvom angrebet i bedste fald er ustabilt. Men en anden forklaring er altså også, at defensiven er én af NFLs bedste – trods tabet af J.J. Watt.

8. Cleveland Browns (0-13) kom et stort skridt nærmere topvalget i draften. Med nederlaget søndag hjemme mod Cincinnati Bengals (5-7-1) har Browns nu alle muligheder for at blive NFLs værste hold i 2016 – og blive det kun tredje hold gennem tiderne, der går sejrsløs gennem en sæson. Browns har stadig opgør mod Bills, Chargers og Steelers tilbage, og selvom hverken Bills eller Chargers er skræmmende, er det efterhånden svært at se Cleveland vinde de kampe. Før 14. runde havde holdet ifølge Football Outsiders’ nørdede udregninger i alt 80 procent chance for at få topvalget. San Francisco (1-12), der p.t. besidder andetvalget, kollapsede dog mod New York Jets (4-9) efter at have ført 17-3 ved pausen og blot én sejr til Browns og tre nederlag til 49ers, vil føre San Francisco bagerst i NFL – og altså forrest i kampen om topvalget.

9. Beskidt, tåbelig handling af Tennessee Titans’ Harry Douglas, der i 2. quarter – langt væk fra bolden – pludselig smadrede sin hjelm ned på Denver Broncos’ Chris Harris knæ. Harris undgik en alvorlig skade, men det ændrer ikke ved, at handlingen var “dirty”. Efter kampen sagde Harris, at han aldrig havde prøvet noget lignende, og på spillet efter angrebet på knæet begik flere Broncos-spillere en hævnaktion mod Douglas, der førte et mindre slagsmål med sig.

10. San Diego Chargers (5-8) mistede søndag i nederlaget til Carolina Panthers (5-8) angrebsprofilen og running backen Melvin Gordon til en hofteskade, og dermed fortsætter skadesmareridtet for The Bolts, selvom Gordon dog ikke er alvorligt skadet. Intet andet hold har ifølge sitet Man Games Lost været så hårdt ramt af skader som Chargers, der har sendt 17 spillere på injured reserve-listen. Det er en ikke uvæsentlig del af forklaringen på en tabt “5-8”-sæson – og på et 28-16-nederlag mod Panthers.

11. General manager Trent Baalke er ifølge CBS’ Jason La Canfora formentlig færdig i San Francisco, når sæsonen er slut. Selvom han har været ramt af uheld (profiler, der pludselig har stoppet karrieren), er virkeligheden dog, at 49ers sammen med Browns har NFLs talentmæssige tyndeste trupper. Det falder tilbage på Baalke, der især har floppet i draften i de senere år.

12. Det dybe kast til DeSean Jackson er stadig ét af NFLs farligste spil for et forsvar at skulle dække. Søndag scorede Redskins-receiveren på en 80 yard-bombe mod Philadelphia Eagles. Dermed er han oppe på 22 touchdowns i karrieren af mindst 60 yards – én fra NFL-rekorden (Jerry Rice). Washington Redskins (7-5-1) slog Philadelphia Eagles (5-8) med 27-22 og jagter stadig en wild card-billet.

13. Meldingerne fra flere insiders er, at Buffalo Bills (6-7) efter sæsonen vil jagte en anden franchise quarterback frem for Tyrod Taylor. Siden Jim Kelly tog sit sidste snap for 19 år siden, har Bills startet 15 forskellige quarterbacks. Taylor imponerede i 2015, men har været uinspirerende i 2016 – han har spillet lige så mange kampe (13), end han har kastet touchdowns (13).

14. På et tidspunkt i 3. quarter af opgøret mod Miami Dolphins (8-5) stod Arizona Cardinals (5-7-1) med en tredje down og 33 (!). Holdet var forinden blev straffet for både taunting (15) og holding (13 yards) – og så stod Cardinals i den nærmest umulige situation. På tredje down kastede quarterback Carson Palmer incomplete, og så måtte Cardinals punte.

15. Tre interceptions af Ben Roethlisberger. En svingende sæson fortsætter for “Big Ben”, men Steelers fører nu AFC North – før mandagens opgør mellem divisionsrivalerne fra Baltimore Ravens og New England Patriots. Forude for Steelers venter opgør mod de tre andre AFC North-hold, så Mike Tomlins mandskab kan selv afgøre divisionen.

16. Rex Ryan er med stor sandsynlighed færdig i Buffalo efter sæsonen – og måske allerede senere mandag, fortalte kilder tæt på Bills-ledelsen søndag til CBS. Seks sejre i 13 kampe, intern uro mellem ham og general manager Doug Whaley og et underpræsterede forsvar er blandt årsagerne. Mod Steelers tillod Bills for anden gang i denne sæson flere end 200 rushing yards til en spiller. Det er aldrig sket før – og det skete i en sæson, hvor den såkaldte, defensive guru Rex Ryan var head coach. Not good…

17. Ryan Tannehills sæson er formentlig slut. Miami Dolphins’ stab formoder, at quarterbacken rev korsbåndet i det ene knæ over i søndagens sejr over Arizona Cardinals. Tannehill var under Adam Gases ledelse i gang i sin bedste sæson i NFL, og Dolphins (8-5) er p.t. syvendeseedet i AFC, hvorfor tabet af ham er ekstra alvorligt og ærgerligt. Afløseren Matt Moore er en solid quarterback, men har slet ikke samme kvalitet. Og Tannehill risikerer nu op mod ni måneders genoptræning, hvilket også vil have en indvirkning på forberedelserne til næste sæson. Derfor er alvorlige december-skader betydningsfulde.

18. Tampa Bay Buccaneers’ forsvar fortsætter med at imponere. Søndag holdt Bucs’ forsvar det potente angreb fra New Orleans Saints til 11 bare point. Defensiven har kun tilladt 12,3 point pr. kamp siden 10. spillerunde. Og p.t. er Buccaneers i slutspillet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *