Blog: 14 kommentarer til week 6 i NFL

Det er rigtig, rigtig skidt for NFL – og værre for Packers – at Aaron Rodgers kan være ude for sæsonen. Læs om skaden, men også om Todd Bowles, et Falcons-hold uden en “killer instinct”, to imponerende rookies, Adam Gase – og en vild kamp i New Orleans. Her er en række kommentarer til 6. spillerunde i NFL.

1. Katastrofalt for Packers, men også skidt for NFL

Aaron Rodgers brækkede kravebenet i kampen mpd Minnesota Vikings og er formentligt ude for sæsonen, oplyser Green Bay Packers officielt. Og med ét blev NFL meget mere kedeligt.

Én uge efter, at ligaen mistede to andre megastjerner i J.J. Watt og Odell Beckham Jr., blev NFLs bedste passer alvorligt skadet.

Skaden er katastrofal for Green Bay Packers, men det er bestemt også skidt nyt for NFL, og personligt synes jeg, det er en kæmpe skuffelse, at Rodgers er ude, selvom jeg ikke holder med Packers.

I en liga, der får kritik for at savne de store stjerner og personligheder, der kan sælge billetter, er et tab af Rodgers skidt. På én uge har NFL mistet både “A-Rod”, Odell Beckham Jr. og J.J. Watt. Netop manglen på superstjerner er ifølge nogle iagttagere én af årsagerne til, at seertallet er faldet en smule i de senere år. For der er ganske enkelt for få stjerner, der kan lokke seere til skærmene, og som kan spillet lidt sjovere. Der er groft sagt for mange “Brian Hoyer”-, “Josh McCown”- og “Joe Flacco”-typer.

Rodgers er én af de allerstørste – og uden ham er NFL en kedeligere liga. Kort og godt.

Jeg har samtidig – som de fleste vel har det – svært ved at se Packers nå langt i år med Brett Hundley bag center. Man kan ikke overvurdere, hvor stor betydning Rodgers og hans evne til at improvisere og levere på egen hånd har for Packers’ angreb. Uden ham er Green Bay – i bedste fald – et overmiddel hold. Siden 2013 har Green Bay vundet 42 af 61 kampe med Rodgers bag center. Uden ham kun to af otte kampe. Han er uhyggelig god, når han er bedst, og tabet af ham er gigantisk.

Derudover mistede Packers søndag flere andre starters til mere eller mindre alvorlige skader – herunder begge startende offensive tackles – og man skal ikke have set NFL længe for at vide, at det ser problematisk ud for angrebet. Mildest talt.

Udover at der nu ligger et stort pres på Hundley, skal forsvaret nu også tage en endnu større tørn. Inden søndagens kampe var forsvaret rangeret som det kun 20. bedste ifølge Football Outsiders, men et middelmådigt forsvar var mere end rigeligt til et Aaron Rodgers-ledet angreb. Nu skal forsvaret levere på et helt andet niveau.

Det bliver ikke let, og Anthony Barrs hit på Rodgers i 1. quarter af søndagens kamp har formentligt kostet Packers en sæson, der kunne have endt med The Vince Lombardi Trophy.

Ærgerligt, for Packers så i år mere komplette ud som hold end længe set.

Aaron Rodgers er alvorligt skadet. FOTO: Joe Bielawa, Wikimedia Commons

2. Falcons savner et “killer instinct”

Atlanta førte 17-0 hjemme mod Miami Dolphins og smed så sejren væk. Helt utroligt kom ét af NFLs mest formsvage hold igen og vandt med 20-17 i en kamp, der blev endeligt afgjort, da Matt Ryan få sekunder før tid kastede en interception til Reshad Jones.

Atlanta, der, som bekendt smed en 28-3-føring væk i Super Bowl til Patriots, førte også i pausen mod Bills i 4. spillerunde, men tabte siden 23-17 i en kamp, hvor Ryan også blev interceptet sidst i kampen, da han havde muligheden for med et touchdown at bringe Falcons foran. Ugen før blev holdet reddet af inches, da Golden Tate fik et afgørende touchdown annulleret – så Atlanta kunne slå Detroit. Og i 2. spillerunde havde Bears tre chancer for at vinde ved at score touchdown fra fem yard-linjen, men i alle tilfældene missede holdet muligheden.

Falcons lever livet farligt – sådan har det været det meste af sæsonen – og som søndagens nederlag og nederlaget til Bills før sidste uges friuge beviser, fører det ind i mellem nederlag med sig.

Der er ganske enkelt langt fra det Falcons-hold, vi så sidste år, der kunne udbygge en føring og vinde kampen, når først føringen var taget. Holdet savner det “killer instinkt”, der afholder modstanderen fra at have en chance til sidst for at vinde.

Stærkt bekymrende, for spiller for spiller er Falcons efter min mening bedre end det hold, der nåede Super Bowl sidste år. Og bekymrende, fordi man ikke kan lade være med at tænke på, om Super Bowl-fiaskoen dæmrer i baghovedet på Falcons, som kampen skrider frem, og kollapset lurer.

Falcons-spillerne har i hvert fald brug for at få tankerne på ret køl. Næste søndag venter New England Patriots i Foxborough, og selvom Patriots anno 2017 ikke ligner Patriots anno 2016 – endnu – får Falcons det meget, meget svært, hvis holdet ikke udviser en større mental styrke.

Julio Jones og Atlanta tabte til Miami. FOTO: Flickr

12 KORTERE KOMMENTARER:

3. Chicago Bears’ Mitch Trubisky blev søndag den første rookie-quarterback, der vandt på M&T Bank Stadium i Baltimore siden 1997, mens John Harbaugh har været head coach der. En svær bedrift, men Trubisky så lovende ud og viste momentvis både sine evner som passer og som mobil quarterback. Han havde ikke stærke stats – otte completions på 16 kast 113 yards og et touchdown – men det var hans kun anden kamp som starter, og Bears går en bedre fremtid i møde med ham bag center end Mike Glennon.

4. Adrian Peterson imponerede i sin allerførste kamp i Arizona, der søndag slog Tampa Bay Buccaneers. Veteran-running backen, der floppede i New Orleans, inden han blev handlet til Cardinals, var mod Bucs dét, som Saints troede, de ville få. En god, men ikke længere fantastisk running back. Peterson løb i sin debut for 134 yards og to touchdowns, og især hans arbejde i venstresiden bag den tilbagevendte venstre tackle D.J. Humphries var meget lovende. Med tre sejre og tre nederlag er Cardinals stadig med i NFC West. Og med Peterson i den form har Cardinals en chance – indtil den skadede Pro Bowl-back David Johnson vender tilbage.

5. Jets tabte i sidste ende til Patriots med 24-17, men holdet, der en overgang førte 14-0, knoklede for sagen og beviste, at head coach Todd Bowles har fat i den lange ende. Holdet har ikke meget talent at bygge på, men Bowles får det optimale ud af de forhold, han arbejder under. Selv hvis det kun bliver til fem-seks sejre og endnu en “losing season”, bliver det svært for Jets-ledelsen at fyre Bowles.

6. 49ers har nu tabt de seneste fem kampe med den samlede margin af 13 point – søndag blev det til et 26-24-nederlag til Redskins. Og holdet er det første i historien, der har tabt fem kampe i træk med tre point eller mindre. Et nederlag er et nederlag, og 49ers er dermed stadig uden en sejr i år 1 under Kyle Shanahan. Men i det mindste kunne holdet søndag glæde sig over, at rookie C.J. Beathard viste meget lovende takter, da han erstattede svage Brian Hoyer bag center. Rookien ramte plet på 19 af 36 kast for 245 yards, et touchdown og en interception, og da han kom på banen, scorede 49ers siden 24 point – på flere serier hamrede han projektiler ned af banen modsat uinspirerende Hoyer. Beathard er måske ikke fremtidens starter, men han er førstemanden i resten af sæsonen.

7. Deshaun Watson var – som ventet – den bedste quarterback på banen i Houston Texans’ 33-17-sejr over Cleveland Browns. Watson, som Browns vejede og fandt for let i draften, hvor holdet fik to chancer for at vælge ham, leverede endnu en lovende indsats og kastede tre touchdowns og nettede en passer rating af 103,4 point. Dermed har han nu kastet 15 touchdowns for sæsonen…eller ét touchdown mere end Brock Osweiler kastede for Texans som starter sidste år.

8. Hvad gør Cleveland Browns nu? Som en lokal Cleveland-journalist bemærkede efter søndagens 33-17-nederlag til Houston: holdet er værre, end det hold, der kun vandt én kamp i 2016.Personligt er jeg dybt overrasket. Selvom Browns ikke har nogen quarterback, så forsvaret bedre ud, og angrebet havde flere våben. Troede jeg. Før sæsonen. Men virkeligheden er en anden. Og ejer Jimmy Haslam kan ikke sidde dette overhørig. Head coach Hue Jackson og det “Moneyball”-orienterede front office har nu kun vundet én af 22 kampe, og har nået et absolut lavpunkt. Hvor længe kan Haslam leve med det? Ifølge Pro Football Talk har han kontaktet mulige nye folk til holdets front office, så noget er i gang i Cleveland.

9.  Vanvittig kamp i New Orleans, der bød på fem (!) touchdowns på returneringer – tre af dem fra Saints, der vandt med 52-38. Saints returnerede to interceptions for touchdowns og én fumble for seks point og blev dermed det kun tredje hold siden 2012, der scorede tre touchdowns på returneringer siden 2012. Men Lions scorede altså også to gange på returneringer i en meget spøjs kamp.

10. Hatten af for Adam Gase, der har haft svære betingelser at arbejde under i år to som head coach hos Miami Dolphins. Det kræver et stærkt arbejde med truppen at skabe et 20-17-comeback ude mod Atlanta, når man som Miami er bagud med 17-0. Men Gase og Co. gjorde det i en uge, hvor Chris Foerster-episoden fyldte og efter en vild sæsonstart med Ryan Tannehills skade, Jay Cutlers comeback og Irma-katastrofens problemer for Dolphins’ turneringsprogram. Miami er stadig et hold, der lige så godt kunne have indledt sæsonen med fem nederlag, sådan som de har spillet – og så ville krisen være enorm – men på én eller anden måde har de nu vundet tre af kampe og er stadig med i toppen af AFC East. Det er ikke mindst Gases fortjeneste.

11. New York Jets’ forsvarslinje så for to år siden ud til at have en fremtid foran sig som en skræmmende enhed, mange år frem. Dengang bestod den af Muhammad Wilkerson, Damon “Snacks” Harrison, Leonard Williams og Sheldon Richardson, og de fire var hver især så store profiler, at forsvarslinjen var grundstammen på holdet. Sådan er det ikke længere. Richardson og Harrison er ikke længere hos Jets, Wilkerson er en skygge af sig selv, og efter seks kampe har ikke én eneste D-lineman lavet et sack for Jets. Holdet har hårdt brug for pass-rushers næste offseason. Hvem havde troetm det ville kommer dertil – så hurtigt?

12. Kansas City Chiefs kom ned på jorden og tabte for første gang i denne sæson – med 19-13 hjemme på Arrowhead Stadium mod Pittsburgh Steelers. Angrebet skuffede i en kamp, som Chiefs aldrig rigtigt var inde i, men den største skuffelse var løbeforsvaret, der tillod Le’Veon Bell at løbe for 179 yards på 32 carries. Enheden havde indtil nu ikke været markant god, men var ikke blevet udstillet mod svagere modstandere. Det blev den mod Steelers og Bell, og det må være stærkt bekymrende for Andy Reid.

13. Respekt for New York Giants, der trods et ultraskadesplaget receiver-korps og kriselignende stemning leverede sæsonens indtil nu største overraskelse ved at besejre Denver i Colorado med 24-10 – og dermed indkasserede The G-Men sæsonens første sejr. Gæsterne var anført af et forsvar, der endelig spillede, som man kunne forvente af det, efter at defensiven havde været en undervurderet stor del af fiasko-indledningen på sæsonen. Defensive end Jason Pierre-Paul lavede tre sacks, og forsvaret holdt værternes løbeangreb til bare 2,7 yards pr. carry. Forsvaret fik samtidig et stort momentum-boost lige inden pausen, da cornerback Janoris Jenkins returnerede en interception 43 yards for touchdown til en 17-3-føring. For Denver var nederlaget endnu en stor skuffelse. Holdet snitter kun 14 point, siden holdet for en måned slog Dallas Cowboys med 42-17.

14. Hvad skal vi mene om Jacksonville Jaguars? Én uge efter, at holdet ydmygede Steelers i Pittsburgh, tabte holdet hjemme med 27-17 til Los Angeles Rams. Dermed har Jaguars nu tabt ni af de sidste ti kampe i Jacksonville og ikke vundet to opgør i træk i over et år. Jaguars er bare hamrende ustabile – søndagens kamp var ingen undtagelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *