Blog: 10 tanker efter 2015 NFL Scouting Combine

Én spiller satte en verdensrekord, en anden spiller talte stadig lavt – og en tredje spiller skubbede en mand i en kørestol og fik kredit for det. Læs her 10 tanker oven på det netop overståede 2015 NFL Scouting Combine.


1) Jameis Winston kom til The 2015 NFL Scouting Combine som en potentiel taber og tog derfra, mens han skubbede en mand i en kørestol ned gennem lufthavnsterminalen i Indianapolis – som én af arrangementets store vindere.

For ja, quarterbacken fra Florida State, der kan blive det mest kontroversielle topvalg i NFL-historien, kom til Indianapolis for at bevise over for medierne og de 32 NFL-hold – ikke mindst Tampa Bay Buccaneers – at de syv politi-ralterede sager udenfor banen, som han har været midtpunkt i, blot har været et tegn på en umoden mand, som nu ved bedre. Winston skulle gerne vise Buccaneers, der har førstevalget i draften, at han er værd at bygge en franchise op omkring, og at han kan være det positivt ansigt udadtil.

Ud fra dét, vi ved, gjorde han præcist det. 

Winston imponerede ifølge The Bleacher Report så meget til en række af 15 minutters-samtalerne med NFL-hold, at Tampa Bay Buccaneers ikke i Indianapolis fandt en årsag til IKKE at vælge ham. Hans football-IQ var så utrolig imponerende, at en NFL-kilde fortalte The Bleacher Report, at han aldrig havde oplevet noget lignende. Flere kilder fra holdene nævnte Peyton Mannings football-IQ i sammenhæng med Winstons ditto.

Det er meget, meget store ord.

Samtidig bekræftede Winston både over for flere hold og pressen, som han tale med fredag, at han er en meget karismatisk fyr, der er fantastisk dygtig til at præstere i spotlightet med kameraet snurrende. Det er ikke uvæsentligt. Han udviste “the it”-faktor, da han blev interviewet af medierne, men beviste samtidig også, at han har et stort ego ved at fastslå, at han skal sammenlignes med Peyton Manning og Tom Brady og ikke konkurrencen til topvalget, Marcus Mariota (som var Mariota under Winstons niveau).

Da han stod på podiet til sit pressemøde, sagde Winston alt dét, han skulle sige for at nedtone historikken, der blandt andet tæller en alvorlig anklage om voldtægt (der blev droppet) og en anholdelse for tyveri af krabbekløer i et supermarked (for under ét år siden). I bedste “Oscar moment”-stil fortalte Winston, at det værste ved problemsagerne var at se de unge drenge, der idoliserer ham, være skuffede.

Yes, der ville ikke have været et øje tørt, hvis man ikke vidste, at en agent eller PR-rådgiver forinden har terpet disse “jeg-er-altså-en-god-fyr”-one-liners med ham.

Men tag ikke fejl: Sådanne sætninger virker, for Winstons præstation var overbevisende, selvom de forskellige one-liners uden tvivl var indlært. Og ved at vinde mediernes gunst, gør han det også lettere for Tampa Bay Buccaneers offentligt at forsvare at bruge topvalget på, hvis holdet selv tror på, at problemerne er bag ham.

Og så tilbage til historien om kørestolen. For The Arizona Republics Kent Somers skrev lørdag på Twitter, at Winston, da han var i lufthavnen på vej ud af Indianapolis, gik hen til en mand, der rullede sin egen kørestol og spurgte, om han ikke skulle skubbe ham.

Så kunne det næsten ikke blive en større, smukkere happy Combine-end for Jameis Winston.

2) Én af de største vindere ved The 2015 NFL Scouting Combine var West Virginias Kevin White.

På forhånd Whites workout én af de mest imødesete, fordi forskellen mellem en plads i eller udenfor top 10 meget vel kunne være en skuffende 40 yard-tid.

White er spækket med potentiale og havde en gennembruds-sæson i 2014, og der er flere og flere, der spår, at White i sidste ende kan gå forbi Alabamas Amari Cooper og blive den først-valgte wide receiver.

Alt under 4,5 sekunder ville være en sejr for White, lød det fra flere sider, og derfor var det imponerende, at han blev timet i tiden 4,35 sekunder.

Den tid kan meget, meget vel have gjort White til et top 10-valg.

3) LSUs offensive tackle La’el Collins var én anden af de store vindere – og måske den største blandt de offensive linemen.

Han er i forvejen kendt som en stærk, fysisk “ond” lineman, der kan starte som højre tackle, men i flere øvelser udviste Collisn ifølge iagttagere også lette fødder og indikerede derved, at han er en potentiel venstre tackle i NFL. Top 20 er klart inden for Collins’ rækkekvidde, hvis han ikke allerede er sikker på at blive valgt i det område.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *