Blog: 10 kommentarer til kampene i week 8

Bills imponerer fortsat, Patriots vinder uden at blæse modstanderen af banen, Bucs, Raiders og en top 10-rookie har ikke levet op til forventningerne, Texans svarede igen på ejerens tåbelige kommentar, og så imponerer en ung Steelers-spiller. Læs her 10 kommentarer til søndagens kampe i NFL.

1. Carolina Panthers slog Tampa Bay Buccaneers, men søndagens sejr var endnu et bevis på, at rookie-running back Christian McCaffrey ikke har haft den sæson, som mange havde forventet. Ottendevalget i 2017-draften har været god på catches – og greb søndag fem bolde for 49 yards, men langs jorden har han været en skuffelse. Mod Bucs’ svage forsvar løb McCaffrey kun fire gange for tre yards, og samlet for sæsonen har han kun snittet 2,4 yards pr. carry, og i kampene i oktober har han kun skaffet sølle 1,8 yards pr. løb. Han var en big-time playmaker og ekstremt eksplosiv i college, men halvvejs inde i 2017-sæsonen har han slet ikke været den forrygende angrebsspiller, som Panthers uden tvivl forventede, at de ville få, da brugte et top 10-valg på en running back.

2. Før draften var USCs wideout JuJu Smith-Schuster én af mine yndlingsspillere, og indtil nu har han ikke skuffet for Pittsburgh Steelers. Søndag i sejren over Detroit Lions fik han så sit store gennembrud, da han greb syv bolde for 193 yards herunder en 97-yarder i 3. quarter, der blev afgørende. Tidligt i draft-processen mente den tidligere scouting director hos Chicago Bears, Greg Gabriel, at Smith-Schuster var draftens bedste wideout, men efter draften har Smith-Schuster i hvert fald været det – en hæder, han deler med Rams’ Cooper Kuup. Og hans ankomst har mindsket problembarnet Martavis Bryants betydning. Det var Bryants misundelse rettet mod rookien efter sidste søndagens sejr over Bengals, der førte til en tåbelig Instagram-opdatering, der siden førte til, at Bryant ikke fik lov at spille søndag. Steelers vil ikke handle Bryant, der ellers gerne vil væk – fordi holdet ikke vil presses til at indfri en spillers ønske – men med Smith-Schusters tilstedeværelse har Steelers ikke samme behov for ellers talentfulde Bryant og hans tåbeligheder.

3. Tyrod Taylor har været overraskende god for Buffalo Bills i denne sæson, og søndagens sejr over Oakland var ingen undtagelse. Her ramte Taylor plet på 20 af 27 kast for 165 yards – solidt, uden at være prangende, men mere har Bills heller ikke brug for, fordi running back LeSean McCoy er kommet i gang (151 rushing yards søndag), og forsvaret er stærkt. Raiders-angrebet formåede slet ikke at presse Taylor kontinuerligt, og det udnyttede han til endnu en god præstation. Der er rigtigt meget positivt at skrive om Bills anno 2017, og Taylor er én af de store årsager til, at holdet nu har vundet alle sæsonens første fire hjemmekampe, har fået den bedste indledning på sæsonen i seks år – og i høj grad er med i racet om en slutspilsplads. Det vil i så fald være den første slutspilsbillet i 17 år – Bills er midt i den længste slutspilstørke blandt noget hold i de fire, store amerikanske sportsligaer.

Bills og LeSean McCoy har fået en stærk indledning på sæsonen. FOTO: Keith Allison, Wikimedia Commons

4. Raiders kom ned på jorden igen. Efter den højdramatiske sejr over Chiefs forrige torsdag tabte Oakland i Buffalo i en kamp, hvor holdet smed bolden væk på tre turnovers i løbet af bare fire minutter og 51 sekunder. Fra uge til uge er Raiders’ niveau uhyggeligt svingende, og resultatet er et hold, der i bedste fald er middelmådigt, og som lige nu er sidst i AFC West med kun tre sejre i otte kampe. Det værste er, at Raiders (før 8. spillerunde) har det sværeste turneringsprogram forude. En 7-9-sæson er ikke urealistisk.

5. Jets kan bare ikke undgå at snuble over egne ben. I sidste uge dummede holdet sig, da Josh McCown kastede en interception på egen banehalvdel sidst i kampen, så Dolphins kunne komme igen og vinde kampen. Og søndag fumblede Jeremy Kerley så et punt i det regnvåde vejr i The Meadowlands med seks minutter igen, så Falcons kunne få bolden og udbygge føringen på et field goal til 25-20. På det tidspunkt havde værterne ellers muligheden for at bringe sig foran, men dummede sig altså fælt. Siden kom Jets aldrig igen. Holdet er overraskende godt i de første 45-50 minutter. Men til sidst går det gang på gang galt.

6. New England Patriots holdt stand mod San Diego Chargers, og dermed har holdet nu vundet fire kampe på stribe inden friugen, der venter forude. Det er dog værd at bemærke, at Patriots kun har scoret 19, 24, 23 og 21 point i de fire kampe – alle sejre – men det har været nok til fire sejre, fordi det ellers udskældte forsvar har undgået de afklapsninger, som forsvaret indkasserede først i sæsonen. Det er første gang siden 2009, at Tom Brady og Co. har scoret så “få” point i fire kampe på stribe. Men den gode nyhed er, at Patriots er 6-2, og holdet har med fire sejre af en margin af maksimalt otte point bevist, at det har den mentale styrke, som Patriots er kendt for at have under Bill Belichick. For mange andre hold ville i samme situation havde haft ét eller to nederlag mere på kontoen.

7.  Tampa Bay Buccaneers er én af sæsonens helt store skuffelser og har kun vundet to af syv opgør. Spiller for spiller har Bucs et hold, der kan spille med om NFC South, men søndagens udmygende 17-3-hjemmenederlag til rivalerne fra Carolina var det foreløbige lavpunkt i en sæson, der har været langt under forventningerne. Forsvaret, der ellers har været den store akilleshæl, var for engang skyld stabilt, men til gengæld floppede angrebet, og quarterback Jameis Winston, der døjer med en skulderskade, kastede to interceptions. Bucs er nu tre sejre efter Panthers og Saints i NFC South – og har brug for en hurtig, positiv forvandling og efterhånden også held for at kunne vinde en divisionstitel, der synes langt væk. CBS’ Jason La Canfora nævnte natten til mandag head coach Dirk Koetter som en træner, der risikerer at miste jobbet. Det forstår man godt.

8. San Francisco 49ers blev banket af Philadelphia Eagles med 33-10 og har nu fået den værste indledning på en sæson i holdets historie, og selvom der er masser af positive “vibe” omkring duoen Kyle Shanahan/John Lynch, begynder virkeligheden også at ramme. Forventningerne til 49ers er meget små, og 49ers-ejer Jed York har med sine ordvalg – og sine seks år-lange kontrakter til Shanahan og Lynch – klart indikeret, at holdet skal bygges op fra bunden, og at det kræver tålmodighed og dermed en sæson med mange nederlag i 2017. Alligevel er en så historisk svag indledning skidt for duoen, for de kan ikke længere leve på hype og optimisme for fremtiden. Med otte kampe tilbage er der en reelt risiko for, at 49ers går sejrsløse gennem sæsonen – angrebet er virkelig svagt uanset om C.J. Beathard og Brian Hoyer står bag center, skaderne vælter ned over holdet, og forsvaret er meget svingende fra uge til uge – og den kun anden 0-16-sæson gennem tiderne vil være et hårdt slag for Shanahan og Lynch. Det er tidligt at spekulere i sådan en sæson – men som holdet har spillet de seneste to uger vil endnu otte nederlag ikke være totalt urealistisk.

C.J. Beathard giver ikke 49ers meget at juble over. FOTO: Keith Allison, Wikimedia Commons

9. Houston Texans’ spillere svarede stærkt igen på holdejer Bob McNairs kommentar på et ejermøde – som berettet af ESPN – om, at “vi kan ikke have, at fangerne styrer fængslerne”. En reference til, at de spillere, der har protesteret under afsyngingen af nationalmelodien, holder NFL i skak og har ført til en stor krise, som NFL forsøger at komme ud af. McNair undskyldte i weekenden, men skaden var sket, og søndag før kampen mod Seahawks knælede tre fjerdedele af holdet – som en direkte protest mod holdets egen ejer. En meget opsigtsvækkende og markant handling, for ingen spillere på holdet havde tidligere knælet af respekt for McNair, der ikke havde ønsket det. Men McNairs  kommentar kan også underminere hele det sensitive samarbejde, som NFL forsøger at skabe med spillerne, der protester. For kommentaren viser, hvordan en konservativ ejer som McNair ser på spillerne: som undersåtter, der blot skal holde deres kæft og udføre deres arbejde.

10. Texans’ quarterback Deshaun Watson får – med rette – masser af opmærksomhed efter hans flotte præstation i Seattle, der trods tre interceptions var imponerende – omstændighederne taget i betragtning. Han har nu haft én af de bedste indledninger på en sæson, som en rookie-quarterback har haft i NFL-historien. Men modstanderen fra Seahawks’ quarterback Russell Wilson fortjener mindst lige så meget hype. Wilson kastede natten til mandag for karrierehøje 452 yards, og han har været ualmindelig skarp siden 2. spillerunde. Her han kastet 15 touchdowns, kun fire interceptions og nettet en passer rating af 100,3 point. Med ham bag center er Seattle et hold, der kan gå hele vejen til Super Bowl – også selvom forsvaret tillod 38 point mod Texans og har haft sine udsving i 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *