7 ting, du skal holde øje med i week 9 i NFL

Seahawks satser fuldt ud på en free agent-skuffelse, Brett Hundley har fået hjælp af Aaron Rodgers, og så er det spørgsmålet, om 49ers kan holde Garoppolo på bænken. Læs her syv ting, du skal holde øje med før 9. spillerunde i NFL.

Nb! Artiklen omhandlede tidligere et element om Deshaun Watsons succes hos Texans – men han blev torsdag skadet og er ude for sæsonen. Den omhandlede også Cowboys’ Ezekiel Elliott, der så ud til at være suspenderet og ude søndag, men en dommer omstødte fredag kendelsen. Dermed er han med. Begge elementer er nu fjernet fra artiklen.

1. Los Angeles Rams skal forsøge at holde niveauet

Rams møder søndag Giants i New York, og kampen kommer efter, at Rams holdt en friuge i sidste uge. Det store spørgsmål er nu, om vædderne kan fortsætte på samme, overraskende gode niveau som før pausen, der gav holdet en 5-2-indledning på sæsonen – holdets bedste siden 2003. Den sidste kamp før pausen var en imponerende 33-0-sejr over Arizona Cardinals, hvor meget klikkede.

Head coach Sean McVay har dog prædiket, at indledningen på sæsonen ikke er meget værd – det er, hvordan holdet slutter, der er afgørende. Eller, som han sagde inden friugen: Hvem var bedst i NFL efter syv kampe i 2016? Det kan ingen huske, for det betyder intet set over hele sæsonen. Det ændrer dog ikke ved, at Rams har fået en forrygende begyndelse på sæsonen, og kan Rams fastholde det topniveau, som holdet præsterede på før pausen, vil Rams også være med i det sjove selskab, når sæsonen nærmer sig sin afslutning. Præcist som Sean McVay ønsker det.

2. Hvem vinder kampen mellem skuffelserne?

Få hold har skuffet så meget i denne sæson som Oakland Raiders (3-5) og Miami Dolphins (4-3), der mødes søndag i Florida i den sene kamp. Raiders skal vende sæsonen rundt hurtigst muligt – ellers er den reelt slut, før den er begyndt, og Miami blev forrige torsdag ydmyget med 40-0 af Ravens, og head coach Adam Gase lægger ikke skjul på, at han er dybt frustreret og skuffet over dele af sit holds indsats. Det førte blandt andet til, at Miami tirsdag overraskende handlede knæskadede, men ustabile Jay Ajayi til Philadelphia.

På mange måder er kampen derfor interessant, fordi holdet, der taber, ryger endnu længere ned i kulkæderen, og det øger presset på de to head coaches, Jack Del Rio og Adam Gase. Hos Miami ventes Jay Cutler at starte bag center, efter at han missede kampen mod Ravens med en ribbensskade, men det er ikke nødvendigvis godt, selvom reserven Matt Moore floppede i Baltimore. For Cutler har selv været en gigantisk skuffelse.

Raiders har haft en skuffende sæson. FOTO: Keith Allison, Wikimedia Commons

3. Brett Hundley starter sin anden kamp for Packers

”Monday Night Football”-kampen mod Detroit Lions er den anden kamp bag center som starter for Green Bay Packers’ Brett Hundley, der i formodentligt resten af sæsonen tager over for skulderkadede Aaron Rodgers. Hundley var en slem skuffelse i den første kamp siden Rodgers’ skade, da han floppede mod Saints, men siden har Packers haft en friuge.

Her tilbragte Hundley store dele af ugen på anlægget ved Lambeau Field, hvor han studerede angrebssystemet med head coach Mike McCarthy. Og i tirsdags vendte Rodgers så ”tilbage” til holdet, da han deltog i møder med holdet og hjalp Hundley – alt i mens han også genoptrænede skulderen. Packers håber, at Rodgers’ enorme viden om systemet og football i det hele taget vil gavne Hundley, der samtidig får en ekstra træningsdag lørdag til at forberede sig i, fordi kampen først spilles mandag. Mod Lions får vi vished om, hvorvidt Rodgers’ afløser har forbedret sig.

LÆS: Blog: Fyring er et skidt signal for Andreas Knappe

4. Underpræsterende Matt Ryan vs underpræsterende Cam Newton

Hverken Ryan eller Newton har haft den sæson, som man kunne forvente af de to foregående sæsoners MVP, og søndag kæmper de mod hinanden – som dele af hver deres hold. Falcons havde tabt tre kampe på stribe, inden Ryan og Co. i søndags hev en 25-20-sejr over Jets med sig hjem fra New York under svære vejrbetingelser, hvor Ryan faktisk gjorde det godt.

Men Ryan (ni touchdowns i syv kampe) og Falcons-angrebet har slet ikke været i topgear i 2017, og det har i denne uge fået kritikerne til at spørge, om hans suveræne 2017-sæson mere var undtagelsen end reglen, fordi den daværende offensive koordinator Kyle Shanahan fik det absolut bedste ud af Ryan. Modsat den nuværende koordinator Steve Sarkisian. Og Newton blev en overgang bedre og bedre, som sæsonen skred frem, men i de sidste tre kampe har han kastet fem interceptions, fire touchdowns og kun nettet en passer rating af 76,5 point. Og søndag er den første kamp, hvor han er uden wide receiver Kelvin Benjamin, som Panthers overraskende handlede til Buffalo i tirsdags. Newton, der ikke virkede synderligt tilfreds med handlen, har i denne uge sagt, at man “ikke kan erstatte Benjamin”, og at handlen ændrer meget for Panthers’ angreb.

Søndag får vi et fingerpeg om det. Og Ryan og Newtons præstationer søndag får en afgørende betydning for dette rivalopgør i NFC South.

5. Er Osweiler virkelig bedre bag center end Siemian?

Denver Broncos har bænket quarterback Trevor Siemian, og i stedet er tilbagevendte Brock Osweiler nu førstemamd bag center, hvor han står søndag i den svære udekamp mod NFLs mest hotte hold, Philadelphia Eagles (7-1). En usædvanlig situation med tanke på, at Osweiler tog over for skadede Peyton Manning og startede for Broncos i Super Bowl-sæsonen i 2015, blev bænket, da Manning vendte tilbage, var utilfreds med Broncos’ efterfølgende kontrakttilbud, skiftede til Texans, hvor han floppede, inden han blev handlet til Cleveland Browns, der fik et andenrundevalg i draften for at overtage Osweiler og hans store kontrakt. Osweiler konkurrerede siden om pladsen som starter hos Browns, der dog fyrede ham, inden Broncos hentede ham tilbage til Colorado.

Og nu er ringen så slut – Brock Osweiler starter igen i Denver. Siemian startede ellers sæsonen virkelig godt, men i de seneste tre kampe – alle nederlag – har Broncos under hans ledelse kun snittet 9,7 point pr. kamp, Siemian har smidt bolden væk på syv turnovers og nettet en passer rating af elendige 64,1 point. Men Osweilers seneste præstationer – i 2016 hos Texans – var dog ikke meget bedre. I 14 kampe som starter kastede han 14 touchdowns, 16 interceptions og skaffede en passer rating af 72,2 point. Men det er desperate tider i Denver, hvor man ser en æra med et superforsvar blive spildt på svagt quarterback-spil. Derfor var head coach Vance Joseph nødt til at skifte ud.

Brock Osweiler står igen bag center hos Broncos. FOTO: Jeffrey Beall, Wikimedia Commons

6. Kan 49ers holde Jimmy Garoppolo på sidelinjen?

Tag ikke fejl: 49ers vil gå langt for at holde nyerhvervelsen Jimmy Garoppolo, som holdet mandag handlede sig til i en overraskende handel med Patriots, på sidelinjen i søndagens kamp mod Arizona Cardinals. 26-årige Garoppolo, der er fremtidens mand bag center, ankom først tirsdag til Santa Clara, og han skal nu lære en playbook, der i sit sprog er totalt anderledes end den playbook, han kom fra i New England. Som head coach Kyle Shanahan tirsdag sagde det på et pressemøde, er det som at lære et helt nyt fremmedsprog, og derfor har Garoppolo rigtigt meget at lære.

Og derfor har Shanahan da også allerede meldt ud, at rookie C.J. Beathard starter søndag mod Cardinals, og flere 49ers-eksperter vurderer, at 49ers ideelt set holder Garoppolo ude i begge de næste to kampe, hvorefter 49ers har en friuge. Det vil give ham tre uger til at lære holdets playbook og det nye sprog. Men problemet er bare, at det er Beathard, der starter bag center. Han har været overmatchet i sine første to kampe som starter (passer rating på 61,9 point i de kampe), men hvis han flopper mod Cardinals på søndag, hvad gør Shanahan så? Kan han tillade sig at holde Garoppolo ude, eller sætter han ham ind bag center for et hold, der desperat jagter sæsonens første sejr? Det vil være vildt med tanke på, at Garoppolo reelt er en “rookie” i 49ers-angrebet. Men man kan ikke udelukke det, som situationen er og kan være.

LÆS: Blog: 49ers og Patriots i stor handel for Garoppolo

7. Eddie Lacy og Duane Brown skal kickstarte Seahawks’ løbeangreb

Seahawks har vundet fire kampe på stribe, men alt er ikke godt for Pete Carrolls mandskab forud for søndagens opgør hjemme mod Washington. Løbeangrebet har været en torn i øjet sæsonen igennem, og i søndags mod Texans skaffede enheden blot 33 yards på 21 carries. Lige nu rangerer det som nummer 21 i NFL i rushing yards, og det fik onsdag Carroll til at droppe den hidtige plan om at lade flere backs dele handoffs – for i stedet at satse fuldt ud på Eddie Lacy.

I denne sæson har Lacy, der kom til Seattle fra Green Bay som free agent I offseason, været en skuffelse og har kun skaffet 108 yards på 42 carries svarende til 2,6 yards pr. carry. Men nu skal han altså bevise, at han er værd at satse fuldt på.

Samtidig får han hjælp på venstre flanke. Seahawks handlede sig i mandags til venstre tackle Duane Brown – en “stor, stærk og kvik fyr”, som Carroll kalder ham – og når han er bedst, er Brown én af NFLs bedste på sin position. Seahawks håber, at kombinationen af Brown og en Lacy på fuld tid vil kickstarte løbeangrebet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *