3 nye NFL-koordinatorer, du skal holde øje med

Der er i alt 11 nye koordinator på sidelinjen i 2017-sæsonen, men især tre af de nye navne er værd at holde ekstra øje med. Læs her hvorfor.

Joe Woods, defensiv koordinator, Denver Broncos

Wade Phillips er én af historiens bedste, defensive koordinatorer, og derfor er det nogle enorme sko, som afløseren Joe Woods træder ned i. Før Phillips var Dennis Allen og Jack Del Rio to ligeledes markante, succesrige koordinatorer. Woods var selv en anerkendt defensive backs coach hos Buccaneers, Vikings, Raiders og senest Broncos, før han blev forfremmet, men det er stadig noget af en udfordring, der venter.

Woods, der arbejdede med Broncos’ formidable “No-Fly Zone”-secondary, får til opgave at opretholde kvaliteten af et forsvar, der skal trække Broncos frem mod sejre i en tid, hvor quarterback-positionen er usikker med ustabile Trevor Siemian og urutinerede Paxton Lynch. Faktisk kan Denver potentielt være en faktor i hele AFC, hvis forsvaret generelt set holder niveauet.

Løbeforsvaret, der var NFLs 28. bedste i 2016, skal dog forbedres, men samtidig er det vigtigt, at det Von Miller-anførte kasteforsvar forbliver stærkt. Broncos-ledelsen vurderer angiveligt, at defensiven ikke vil opleve et fald i kvalitet fra Phillips til Woods, men om de har ret i den forudsigelse ved ingen før, at sæsonen begynder.

Steve Sarkisian, offensiv koordinator, Atlanta Falcons

Ifølge The MMQB’s Andy Benoit er der folk i NFL, der mener, at Kyle Shanahans angreb i Atlanta i 2016 var det bedste, de nogensinde har set. Den offensive koordinators play-calling var ganske enkelt fænomenal god, men nu er Shanahan i San Francisco, og derfor er det Steve Sarkiasian, der i 2016 var konsulent hos Alabama, som skal tage over. Og der ligger derfor et tungt pres på hans skuldre.

Falcons-ledelsens plan er, at Sarkiasian fundamentalt set skal fastholde samme angreb og system, som Shanahan i 2016 førte frem til 540 point og en NFL-rekord med mindst ét touchdown af 13 forskellige spillere. Det vil sige et “wide zone”-system med masser af play-action og et højt tempo, og da Steve Sarkisian bestyrede college-storholdet USCs angreb, var det også tempofyldt. Quarterback Matt Ryan har da også sagt, at det er Sarkisian, der skal lære Falcons’ system at kende – og ikke spillerne, der skal lære den nye koordinators system at kende.

Men blot fordi Steve Sarkisian i det store hele agter at køre samme system, betyder det ikke, at han uden videre kan holde samme niveau for angrebet, som Shanahan leverede.

Mike Vrabel, defensiv koordinator, Houston Texans

Umiddelbart er den defensive ændring hos Houston Texans ikke stor. Linebackers coach Mike Vrabel er ny defensiv koordinator, men hans forgænger, Romeo Crennel, bliver hos holdet og er ny assisterende head coach. Alligevel er det dog værd at holde øje med, hvad der sker i Houston. I sidste sæson tillod Crennels forsvar kun 301 total yards pr. kamp – færrest i NFL – og kun 17,0 first downs pr. kamp – også færrest i ligaen. Og dét selvom Crennel startede 15 forskellige førstekæder, og selvom gigastjernen J.J. Watt missede stort hele sæsonen med en rygskade.

Nu skal Vrabel så tage over. Rams ville i januar have ham til en samtale omkring holdets ledige head coach-job, og sidste år forsøgte 49ers at få ham til San Francisco som defensiv koordinator. Han afviste dog begge tilbud, fordi det lå i kortene, at han ville blive forfremmet i Houston. Vrabel, der var en Super Bowl-vindende forsvarsprofil hos New England, er et stort trænertalent, men ligesom Steve Sarkisian i Atlanta skal han lede en enhed, der reelt allerede var i toppen af NFL året forinden. Det er en stor mundfuld. Vrabel skal stå for Texans’ forsvarkald, og selvom Crennel vil følge med fra skyboksen under stadiontaget og give sit besyv med, er forsvaret Vrabels hovedansvar.

Han siger selv, at han ønsker flere turnovers og et endnu bedre forsvar i forhold til at undgå scoringer. Uanset hvad er presset på Mike Vrabel for at levere stort. Texans er bygget op omkring et stærkt forsvar, og det skal præstere virkelig godt, hvis holdet skal vinde en forbedret AFC South-division.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *