3 kommentarer til Texans’ sejr over Bengals

Houston Texans fik sæsonens første sejr – 13-9 på udebane i Cincinnati – hvor rookie-quarterback Deshaun Watson startede sin første NFL-kamp og var dynamisk med bolden i hænderne. Omvendt har Bengals fået en katastrofal begyndelse på sæsonen. Læs her tre kommentarer til kampen.

Deshaun Watson giver Texans håb
Rookien startede for første gang en NFL-kamp, han var med til at vinde den (på udebane) – og han afgjorde reelt kampen med sit 49 yard-lange touchdown-løb i 2. quarter, hvor han driblede sig vej gennem Bengals’ forsvar. Det var det længste løb af en quarterback i Texans’ historie. Her viste Watson (15/24/125 yards) prøver på sine store evner til at skaffe yards med bolden i hænderne, men som passer var han ikke markant bedre end manden, han afløste, Tom Savage, var det i 1. spillerunde.

Men i det mindste giver Watson, der løber 40 yards på 4,6 sekunder, noget dynamik til Texans-angrebet. Han løb fem gange med bolden for 67 yards på en aften, hvor Texans’ running backs var solide, men ikke mere end det. Og det er Texans’ problem på sigt. Siden begyndelsen af 2016 havde hold, hvor quarterbacken førte holdet i både passing og rushing yards, tabt 21 kampe på stribe. Ganske enkelt fordi det sjældent er holdbart, hvis løbeangrebet er så skidt, at quarterbacken skaffer flest yards. SÅ Watson har brug for hjælp, selvom han giver holdet håb.

Bengals’ offensiv er en gigantisk skuffelse
Bengals er det første hold siden Philadelphia Eagles i 1939, der indleder sæsonen med to hjemmekampe – uden at score touchdown. Og da holdet ikke havde scoret touchdown ved indgangen til 2. quarter, blev Bengals det første hold siden Rams i 2009, der indledte sæsonen med fem scoringsløse quarters på stribe. ”Jeg er chokeret”, sagde head coach Marvin Lewis da også efter kampen.

Angrebet var ét stort rod. Quarterback Andy Dalton, der er helt ved siden af sig selv, blev gang på gang presset, men efter hans fire interceptions i 1. spillerunde kørte Bengals en generelt mangesidet, men konservativ ”game plan” – der kun bød på enkelte, dybe kast fra Dalton (som i 1. quarter til A.J. Green på en flot 50-yarder i højre side) – men der var ingen rytme i angrebet. Ken Zampese, den offensive koordinator, forsøgte mange forskellige ting, men intet virkede mod et stærkt Texans-forsvar, der sad på kampen. Bengals har så mange våben, på papiret, men sjældent har vi set en større offensiv skuffelse, end holdets enhed leverer netop nu.

Texans har stadig lang vej igen
Skåret ind til benet kan man konstatere, at Texans vandt, fordi rookie-quarterbacken lavede ét, stort spil. Ellers blev Texans holdt til to field goals. Forsvaret var stærkt, men efter Bengals’ magre, scoringsløse indsats i 1. spillerunde mod Ravens, er det svært at bedømme Houston-defensivens reelle niveau.

Uanset hvad har offensiven stadig langt igen – den er på vej mod at tillade en NFL-rekord 104 sacks (Texans ejer selv rekorden med 76 tilladte sacks i 2002, holdets første sæson i NFL). Watson kan blive god, men er en ustabil rookie, løbeangrebet er ikke videre dominerende, og alt i alt giver det et hold, som formentligt skal kæmpe sig til sejre. Det kan man gøre, når modstanderen er tamme Bengals, men ikke mægtige Patriots, der venter i 3. spillerunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *