15 NFL-spillere, der er brudt igennem i 2016

Vi er midtvejs, og 2016-sæsonen har, som alle andre sæsoner før den, budt på mange positive overraskelser i form af spillere, der er brudt igennem. Draftday.dk har samlet 15 navne – blandt mange flere kandidater – der er kommet lidt ud af ingenting (uden for eksempel en høj draft-status) og er brudt igennem i 2016.

Se her listen:

QB Trevor Siemian, Denver Broncos
Trevor Siemian har i perioder af denne sæson været bedre end både Peyton Manning og Brock Osweiler var det i sidste sæson, hvor de i fælleskab førte Broncos til mesterskabet. Ret imponerende med tanke på, at Siemian kun er et syvenderundevalg fra 2015-draften. Han er ikke længere helt så formstærk, som han var først i sæsonen, men han er fortsat en overmiddel “game manager”, der har bevist, at han momentvis kan spille på et noget-nær eliteniveau.

QB Dak Prescott, Dallas Cowboys
Inden sæsonen troede jeg fejlagtigt, at rookien ville blive ramt af virkeligheden i den regulære sæson, efter at han havde imponeret i preseason. Sådan er det ikke gået. Prescott har været bedre end i august, har i fem af syv kampe nettet en passer rating af mere end 100 point og ejer nu NFL-rekorden for flest kast til at åbne en karriere uden en interception. Og så har han – ikke mindst – ført Cowboys frem til en 6-1-indledning, mens Tony Romo har siddet udenfor. Nu er spørgsmålet, om Dallas hellere vil satse på rookien end veteranen.

WR Michael Thomas, New Orleans Saints
Med 42 catches for 500 yards har Thomas været enormt produktiv i sin rookie-sæson, men samtidig har han også brudt ni tacklinger (flest af alle rookie-wideouts ifølge Pro Football Focus) og har for længst vundet Drew Brees’ tillid. Den hype, som Thomas fik i offseason, har været reel. Han er et stort mål med en stor gribe-radius.

WR Terrelle Pryor, Cleveland Browns
Pryor har været én af NFLs største playmakers i denne sæson, hvor han har hjulpet Browns som både wideout, quarterback, running back og sågar safety. Efter at han kun greb to bolde i sine første fire sæsoner i NFL – han indledte karrieren som quarterback – har han i år grebet 41 bolde og scoret tre touchdowns. Nu venter en stor aftale forude for altmuligmanden.

WR Tyrell Williams, San Diego Chargers
På grund af skader til holdkammeraterne Keenan Allen og Stevie Johnson har Williams fået mere spilletid i The Bolts’ angreb – og har leveret. Han har grebet 32 bolde, er på vej mod 1100 yards for sæsonen og snittet 16,6 yards pr. catch. Den 6 fod 4 inches-høje og 215 pund store wideout er en undrafted free agent fra lille Western Oregon State, der løber 40 yards på 4,42 sekunder. Den fart ses på banen.

RB Jay Ajayi, Miami Dolphins
På søndag har Ajayi muligheden for at gøre dét, som ingen anden NFL-spiller nogensinde har gjort: Han kan levere tre 200 yard-kampe i træk. Han tabte ellers starter-jobbet i training camp til Arian Foster, men tog det tilbage og har de sidste to uger løbet for samlet 418 yards. “J-Train” løber bag en formstærk angrebslinje, men har brudt igennem flere gange på store løb (62 og 53 yards) og er på vej mod 1000 yards for sæsonen, samtidig med at han snitter 5,4 yards pr. carry.

RB Jordan Howard, Chicago Bears
Femterundevalget har i sin rookie-sæson allerede tre gange løbet for flere end 100 yards herunder 153 yards i mandags mod Minnesota. Kraftfulde, tætbyggede Howard er nu Bears’ primære back og den direkte afløser for Matt Forte, efter at rollen først tilfaldt Jeremy Langford og Ka’Deem Carey. Kan Howard, der døjede med skader i college, holde sig fit, er han fremtidens “franchise back” i The Windy City.

NT Michael Pierce, Baltimore Ravens
Ravens’ general manager Ozzie Newsome er dygtig til at scoute nose tackle. Han har tidligere haft succes med valget af Haloti Ngata og fandt siden Brandon Williams, og hans seneste opfindelse er Michael Pierce. Den 330 pund-store undrafted rookie er en dygtig space eater med overraskende gode pass-rush-evner, der har været en stor overraskelse i Ravens-forsvaret. Han har lavet to sacks i syv kampe for Ravens.

DE Kerry Hyder, Detroit Lions
Hyder ankom i 2014 til NFL som en undrafted rookie fra Texas Tech og tilbragte de første par år i ligaen på Lions’ og Jets’ practice squads og har kun fået i alt to snaps på banen i NFL. I august i løvernes sidste preseason-kamp brød Hyder igennem med tre sacks, fik en plads i truppen, og i de første fire kampe i år lavede han fem sacks. Siden har han været ramt af ”sack tørke”, men det ændrer ikke ved, at Hyder, der leverer et solidt pres som pass-rusher, er brudt igennem i 2016.

DE Yannick Ngakoue, Jacksonville Jaguars
Selvom Jaguars har flere talentfulde pass-rushers som Malik Jackson og Dante Fowler, er det rookie og tredjerundevalg, Yannick Ngakoue, der har været den bedste af dem alle. Ngakoue har lavet fire sacks, men har samtidig også været en force på de spil, hvor han ikke selv er nået frem til quarterbacken.

ILB Zach Brown, Buffalo Bills
Brown har været én af de største overraskelser i NFL i 2016. Den 26-årige linebacker var ventet at være svaghed, efter at han i august pludselig blev udnævnt som starter i stedet for den langtidsskadede, talentfulde rookie Reggie Ragland. Men Brown har været fantastisk og fører netop nu NFL i tacklinger med 87 styk. Klart flest i ligaen. Pro Football Focus rangerer ham som ligaens sjettebedste linebacker.

OLB Lorenzo Alexander, Buffalo Bills
Ligesom Brown er Alexander kommet lidt ud af ingenting i en sæson, hvor han har taget over for skadede Shaq Lawson hos Bills, og hvor forventningerne til ham ikke var store. Men 33-årige Alexander, der før 2016 kun havde startet i alt 16 kampe og lavet ni sacks i 11 sæsoner i NFL, er nu noteret for ni sacks. Det er flest i NFL. Og så trækker han oven i købet ofte dobbeltblokeringer til sig, fordi han er så stærk en pass-rusher. Hvem havde set det komme?

OLB Nick Perry, Green Bay Packers
Så fik det tidligere førsterundevalg omsider sit gennembrud. I syv opgør har Perry lavet 5,5 sacks og er på vej mod et tocifret antal sacks for sæsonen, ligesom han kun er tre tacklinger fra sin egen personlige karriererekord. Perry, der i marts forlængede med Packers på en etårig aftale, er samtidig en fysiskbetonet forsvarsspiller, der kan holde skansen på kanten på løbespil.

CB A.J. Bouye, Houston Texans
6 fod 1 inches og 190 pund-store Bouye har fået sit helt store gennembrud i 2016 som nickelback hos Texans. Den tidligere undrafted rookie fra Central Florida har endnu ikke tilladt et touchdown, og Pro Football Focus rangerer ham netop nu som den bedste cornerback overhovedet i NFL. Ganske enkelt: A.J. Bouye har været fremragende.

S Tony Jefferson, Arizona Cardinals
Med Rashard Johnsons afgang har Jefferson skullet tage over som lederen af Arizona Cardinals’ secondary, og det har han gjort. I et Arizona-forsvar, der har haft en meget svingende sæson, har Jefferson været et lyspunkt. Selv i søndags i nederlaget til Carolina var Jefferson klart Arizonas bedste forsvarsspiller. Den 24-årige strong safety er på vej mod 100 tacklinger for sæsonen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *