12 kommentarer til de tidlige søndagskampe – week 3

På hvert eneste NFL-stadion protestede spillere mod Donald Trumps angreb på NFL-spillere, en cornerback begik en meget pinlig brøler i Chicago, Buffalo Bills’ forsvar imponerede, og flere storhold floppede. Læs her en bunke kommentarer til de tidlige NFL-kampe i 3. spillerunde.

Blake Bortles kastede fire touchdowns mod Ravens. FOTO:Keith Allimore, Wikimedia Commons


1. Dagen igennem har der været en stor spænding omkring, hvordan NFL-spillerne ville reagere på præsident Trumps angreb fredag på de spillere, der – først anført af Colin Kaepernick – knæler og ikke står op, når nationalsangen bliver afsunget – i protest mod politivold og ulighed.

Klokken 18.55 blev spændingen så udløst, og som ventet – og forståeligt – demonstrerede alle NFL-hold deres modstand mod kommentarerne ved i stedet at symbolisere fællesskab og lighed. Billederne fra de forskellige stadions var flotte, tankevækkende og stærke:

Alene i det allerførste opgør mellem Jaguars og Ravens i London knælede 27 spillere – i hele 3. spillerunde knælede kun otte spillere i alle kampene. Og Jaguars’ ejer Shad Khan stod arm i arm med spillerne. I Detroit stod Lions’ ejer Martha Ford også arm i arm med head coach Jim Caldwell – hun er 92 år. I New England knælede flere spillere – indtil søndag havde ingen Patriots-spillere gjort det. I Chicago blev Steelers-mandskabet i omklædningsrummet under nationalmelodien, og head coach Mike Tomlin stod alene på sidelinjen, mens Alejandro Villanueva, der var i krig i Afghanistan som Army Ranger, stod i spillernes tunnel med hånden på hjertet. I New York stod stod den fungerende Jets-ejer, Chris Johnson, arm i arm med spillerne – hans storebror, Woody, er USAs ambassadør i England og dermed medlem af Trumps administration. På samme bane bar flere Dolphins-spillere t-shirts med teksten “#imwithkaep”. Og i Indianapolis knælede adskillige Browns-spillere i protest mod ulighed og Trumps kommentarer, ligesom mange Broncos- og Bills-spillere gjorde det i Buffalo.

Demonstrationerne – fredelige, men markante – sendte et klart budskab til Trump og resten af USA om, at præsidentens udtalelser var urimelige, stødende eller ligefrem “en skændsel”, som den tidligere NFL-commissioner, Paul Tagliabue, kaldte dem søndag eftermiddag.

Det var den største politiske manifestation i NFLs historie – på en dag, hvor ejerne og spillerne, var samlet i en højere sags tjeneste.

2. Marcus Cooper begik den største brøler i NFL i meget lang tid, der vækker mindelser om Leon Letts berømte fumble-flop I Super Bowl XXVII.

Bears-spilleren returnerede et blokeret field goal hele vejen til endzonen i hjemmeopgøret mod Steelers, men på de sidste yards stoppede han af uforklarlige årsager på nonchalant vis op, og en halv yard fra endzonen hamrede Steelers’ Vance McDonald bolden ud af hænderne på ham for en fumble. Ingen touchdown, men i stedet en “Leon Lett”-brøler – for Cowboys-forsvarsspilleren lavede præcis samme, legendariske brøler i Super Bowl.

Bears måtte i stedet nøjes med et field goal, fordi Cooper gjorde noget så tåbeligt og utilgiveligt.

3. Jacksonville Jaguars kørte nærmest sensationelt Baltimore Ravens over med 44-7 i London og viste dermed, at NFL er totalt umuligt at forudse.

Blake Bortles kastede fire touchdowns i en overraskende stærk præstation mod et Ravens-mandskab, der virkede fladt – som om, at turen til London (holdets første nogensinde) påvirkede dem. I hvert fald var Ravens et helt andet hold end det hold, der slog Bengals og Browns i de første to kampe, mens Jaguars leverede den stærkeste præstation længe set af holdet.

Defensive end Calais Campbell, der lavede fire sacks i premieren, lavede søndag et sack, et hit og tre hurries ifølge Pro Football Focus for et Jaguars-forsvar, hvor også andenårsspilleren, cornerback Jalen Ramsey, var forrygende. Forsvaret har nu forceret otte takeaways i tre kampe eller halvdelen af antallet, de forcerede i hele 2016.

I øvrigt var kampen endnu en succes for NFL. 84.592 tilskuere overværede kampen på Wembley – en ny rekord for en NFL-kamp i England.

4. Wow, Tom Brady. Han gjorde det igen. Førte Patriots frem til en vild comeback-sejr på 36-33. Denne gang på et 25 yard-touchdown til Brandin Cooks med 23 sekunder tilbage af opgøret mod Houston Texans. Brady og Patriots førte bolden 75 yards op af banen på to minutter og tog sejren fra et Texans-hold anført af en ellers velspillende rookie-quarterback Deshaun Watson. Det var Bradys femte touchdown i kampen, og han kastede for 378 yards – og er i en alder af 40 år bedre end nogensinde. Imponerende.

5. For tredje år i træk vandt Case Keenum over Tampa Bay Buccaneers. To år i træk slog han Buccaneers som starter for Rams, og søndag bankede han og Minnesota Vikings så Bucs – da Keenum afløste skadede Sam Bradford. Midtvejs i 3. quarter havde han en perfekt passer rating af 158,3 point, og han kastede for 369 yards og tre touchdowns og sluttede med en rating af 142,1 point (25 completions på 33 kast). Wide receiver Stefon Diggs greb otte bolde for 173 yards og to touchdowns og må nu regnes for at være én af NFLs allerbedste wideouts efter en fantastisk sæsonstart.

LÆS: Søndagsnoter og nyt – week 3

6. Head coach Ben McAdoo holdt – trods kritik – fast i hvervet som play-caller hos Giants, der har haft en elendig sæsonstart. Søndag mod rivalerne fra Eagles fortsatte angrebsproblemerne under McAdoo, og offensiven var igen meget svag indtil 4. quarter, hvor Giants scorede tre touchdowns – to af Odell Beckham Jr. og et af Sterling Shepard.

7. Hvilken stærk præstation af undertippede New York Jets, og hvilken elendig præstation af Miami Dolphins, der blev ydmyget med 20-6 i the Meadowlands. Dolphins indledte kampen med syv punts, og på den ottende serie blev punter Matt Hauck interceptet på et fake punt. I slutningen af 3. quarter havde Jay Cutler og Dolphins kun skaffet 47 (!) total yards eller to yards færre, end Jets havde kørt spil (49). Det endte med 225 total yards, men de yards var kosmetiske i en overraskende Jets-sejr.

8. Bears’ skadesplagede forsvar holdt Steelers’ potentielt potente angreb i skak, og Steelers-angrebet er ikke kommet i gang i denne sæson. Sådan en kamp ville man tro, at angrebet ville dominere, men i de første tre kampe har forsvaret på ingen måder været skræmmende eller Super Bowl-værdigt. Og det kostede søndag, hvor Bears vandt i overtid med 23-17 på Jordan Howards touchdown.

9. I sin første sæson som head coach hos Buffalo Bills har Sean McDermott fået lukket huller i Bills-forsvaret – præcist som han gjorde det som koordinator hos Carolina. Bills-forsvaret har været meget stærk i de første tre kampe og dominerede søndag totalt et Denver-angreb, der ellers havde været godt i de første par kampe. To gange blev Broncos’ quarterback Trevor Siemian interceptet i hans værste præstation i denne sæson.

10. Én uge efter, at det blev ydmyget af Tom Brady, interceptede New Orleans Saints’ indtil søndag historiske svage forsvar Cam Newton tre gange i 34-13-sejren ude over Carolina. Et virkelig stærk comeback – og dét endda selvom den bagerste kæde var plaget af skader. Cam Newton blev holdt til en passer rating af 43,8 point – den tredjeværste i hans karriere.

11. Rookie Jake Elliotts 61-yarder med ét sekund igen afgjorde opgøret mellem Eagles og rivalerne fra Giants. Et fantastisk spark – det længste i Eagles’ historie – og samtidig et spark, der formentligt sparkede Giants’ sæson i graven.

12. Crazy afslutning i Detroit, hvor Lions troede, de havde vundet på et allersidste-øjebliks-touchdown mod Atlanta, men hvor Golden Tate blev dømt nede kort før endzonen. Lions havde fortjent bedre, men Falcons overlevede dramaet i Motown City, er nu 3-0 og i toppen af NFC.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *