11 kommentarer til de tidlige søndagskampe – week 2

De tidlige søndagskampe er netop afsluttede, og du får her en stribe dugfriske kommentarer til kampene. Læs om Tom Brady, Ravens’ rekordforsvar, en rookie, der sover dårligt i nat, Jaguars, Chiefs’ running back-talent og meget, meget mere.

* New England Patriots beviste – ikke overraskende – at premierefiaskoen mod Kansas City Chiefs var en enlig svale. Og 40-årige Tom Brady, der mod Chiefs leverede en mindre skarp præstation end sædvanligt, slog fast, at han fortsat kan være skræmmende stærk.

Den 40-årige levende legende latterliggjorde New Orleans Saints’ hårdt prøvede forsvar, der én uge efter at være ydmyget af en storspillende Sam Bradford, blev gjort til grin af Brady.

Alene i 1. quarter ramte Brady plet på 11 af 15 kast for 177 yards og tre touchdowns. Det var første gang i hele karrieren, at han havde kastet tre touchdowns i kampens første kvarter. Da det hele var slut, havde Brady og Patriots banket Saints med 36-20, og Brady, der mistede flere våben omkring sig til skader, havde fundet en modtager på 30 af 39 kast for 447 yards (tredjeflest i hans karriere) og tre touchdowns. Hatten af for det.

* Flere profiler udgik med skader. Ravens’ All-Pro-guard Marshal Yanda forlod opgøret mod Browns med en ankelskade, og holdkammeraten, defensive tackle Brandon Williams, udgik med en fodskade. Det var også en fodskade, der sendte Panthers’ tight end Greg Olsen ud mod Bills, Steelers’ rookie-sensation T.J. Watt gik ud med en skadet lyske mod Vikings, og så forlod Rob Gronkowski banen i The Superdome i New Orleans – også med en skadet lyske. Meldingerne om alle de skader er værd at holde øje med i de kommende timer og dage – det er nogle markante, vigtige navne.

* Kansas City Chiefs’ rookie-running back Kareem Hunt (13 carries, 81 yards) brød igennem i 1. spillerunde mod Patriots med et løb af 58 yards og et touchdown-catch af 78 yards. Søndag mod Eagles i 27-20-sejren leverede han så endnu et stort spil og viste nye prøver på sit playmaker-talent, da han udnyttede et stort hul i Eagles-forsvaret og racede af sted for et 58 yard-løb.

Han scorede siden endnu et touchdown og er nu oppe på fem touchdowns i det første to kampe i karrieren – en tangering af NFL-rekorden (sat af Jahvid Best og Billy Sims).

* Baltimore Ravens’ forsvar præsterede endnu engang på et højt niveau, selvom det dog var under lidt billige betingelser – i størstdelen af sejren over Cleveland Browns stod Kevin Hogan bag center for Browns, fordi rookie DeShone Kizer var inde og ude af førstekæden med et migræneanfald. Men det er værd at bemærke, at det yngre, hurtigere Baltimore-forsvar efter tre takeaways søndag nu har forceret 10 turnovers i det første to kampe. Siden 1992, hvor Pittsburgh Steelers nettede 12 takeaways, har intet hold forceret flere end 10 takeaways i de første to kampe. Meget imponerende!

* Jeg kan ikke mindes at have set et hold blive ramt så meget af skader så tidligt i sæsonen, som det er sket for Chicago Bears. Søndag i nederlaget til Tampa Bay mistede holdet linebacker Nick Kwiatkoski, der i forvejen erstattede den skadede linebacker-starter Jerrell Freeman, mens også en anden linebacker, Danny Trevathan, og de to guards, Tom Compton og Josh Sitton, udgik med skader.

I forvejen var Bears uden guard Kyle Long, og de to projekterede wideout-førstevalg, Cameron Meredith og Kevin White, er begge på injured reserve-listen. Og både wide receiver Markus Wheaton og cornerback Prince Amukamara var ude mod Bucs med skader. Et helt vanvittigt tab af folk så tidligt i sæsonen.

* Carolina Panthers’ forsvar dominerede Buffalo Bills’ tamme angreb – én uge efter, at forsvaret også åd San Franciscos angreb. Bills – anført af Panthers’ forhenværende defensive koordinator, Sean McDermott – nettede kun 176 total yards og scorede kun ét field goal i en kamp, hvor Bills først til allersidst rørte på sig.

* Ja, så var Jacksonville Jaguars heller ikke bedre. Holdet, der forrige søndag ydmygede Houston Texans på udebane, blev søndag selv sendt til tælling med et 37-16-nederlag hjemme mod Titans. Quarterback Blake Bortles kastede to interceptions, Leonard Fournette blev holdt til 40 yards på 14 carries, og forsvaret, der lavede 10 sacks mod Texans, lavede søndag kun ét og tillod 390 total yards herunder 179 rushing yards.

* Tampa Bay Buccaneers så skarpe ud hjemme i premierekampen mod Chicago. Buccaneers sad ude i den første runde, fordi opgøret mod Miami Dolphins blev udsat på grund af “Irma”-katastrofen. Men i 29-7-sejren over Bears, der var plaget af skader, dominerede værterne i alle tre faser. Ingen “trap game” for Buccaneers, for de gjorde arbejdet færdigt og vandt komfortabelt i en sæson, hvor der er store forventninger til holdet fra “Hard Knocks”.

* Nej, nej, nej. Den glemmer rookien ikke foreløbigt. Zay Jones, der lavede så mange spektakulære catches i college for East Carolina, kunne ikke holde fast i bolden på to-yard-linjen – helt fri – da Bills forsøgte et comeback ude mod Panthers.

Bills havde kampen igennem intet flyttet offensivt set, men på den allersidste serie fik quarterback Tyrod Taylor omsider gang i angrebet, og Bills var på 4. down inden for touchdown-distance. Taylor kastede et lidt for højt kast mod Jones med 14 sekunder igen, men han tabte bolden – og Bills tabte kampen med 9-3. Skidt for head coach Sean McDermott, der dermed ikke fik en sejr i sit første møde med sit gamle hold.

* Med tre catches for 91 yards – herunder et 51 yard-catch og en 27-yarder for touchdown – slog Steelers’ hurtige wideout Martavis Bryant fast, at han fortsat er en meget, meget stærk dyb trussel. I 23-9-sejren over Minnesota Vikings uden knæskadede Sam Bradford lignede Bryant, der var i karantæne hele sidste sæson, sin 2015-version. Det er godt for Steelers’ på papiret potente angreb.

* I sidste ende tabte Jacoby Brissett kampen for Indianapolis Colts, da han på det første spil i overtid kastede en interception til Arizona Cardinals’ Tyrann Mathieu, så Cardinals kort efter kunne sparke et afgørende field goal og vinde 16-13. Men indtil fadæsen viste Brissett (20/37/216/1 INT) i det mindste, at Colts’ udskældte ledelse (trods alt) foretog det rette valg, da de bænkede Scott Tolzien for Brissett inden kampen.

Det ændrer ikke ved, at Tolzien aldrig burde have startet i 1. spillerunde, men Brissett er i det mindste en udmærket reserve for Andrew Luck og solid førstemand, til Luck kommer tilbage (ifølge Fox Sports’ Jay Glazer går genoptræningen efter skulderskaden langsommere end planlagt).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *