10 quick takes efter søndagens NFL-kampe

Du får her 10 korte kommentarer efter søndagens kampe i NFL – om blandt andet Darrelle Revis, Gary Kubiaks sats, Seattle Seahawks’ problemer, San Francisco 49ers og Miami Dolphins’ optur.

————————————————————————————————————————————————–

1. Hatten af for Denver Broncos’ head coach, Gary Kubiak, der lod kicker Brandon McManus – på 4. down – forsøge et karrierelangt 62 yard-field goal med ét minut og otte sekunder tilbage af overtiden i nederlaget til Kansas City Chiefs. McManus brændte, og Chiefs fik en kortere vej til den “game winner”, som Cairo Santos kort efter scorede. Men i det mindste gik Kubiak efter sejren og ikke blot en uafgjort, som et punt måske ville have udløst. Selvom NFLs trænere er blevet mere risikovillige, kører mange af dem stadig for “safe”. Det gjorde Kubiak ikke, og derfor skal han have ros, selvom Broncos tabte.

2. San Francisco 49ers har nu tabt 10 på stribe, men i det mindste nettede angrebet søndag mod Miami Dolphins hele 475 total yards, selvom offensiven er skadesplaget og tynd på talent. Det giver dog et fingerpeg på, om at udskældte Chip Kelly kan skabe yards med meget få profiler til rådighed. Spørgsmålet er dog, om han også kan skabe sejre? Og hvis 49ers fortsætter med at tabe, fortsætter Kelly så som head coach?

3. Masser af fokus på ydmygelsen af Los Angeles Rams’ defensive koordinator, Gregg Williams, der så sit tidligere hold, New Orleans Saints, anført af sin tidligere chef, Sean Payton (som Williams angiveligt ikke er på talefod med længere), score næsten halvtreds point i en 49-21-nedsabling af Rams. Men den egentlige historie efter den kamp er, om Rams-ejer Stan Kroenke aldrig får nok? Kan han virkelig lade Jeff Fisher blive i jobbet som head coach, når Rams (4-7) nu med stor sandsynlighed igen slutter med færre sejre end nederlag? Udefra set giver det ingen mening.

4. Darrelle Revis er nu en svaghed i New York Jets’ forsvar. Måden hvorpå, at Tom Brady især sidst i kampen angreb den engang så højtprofilerede All-Pro-cornerback fortæller alt. Det afgørende touchdown i kampen, som rookie Malcolm Mitchell scorede, kom med netop Revis i opdækning. Han er nu et stort minus i defensiven – måske fordi han er skadet (det var i hvert fald Bradys vurdering i et interview med WEEI.com mandag).

5. Seattle Seahawks var søndag for første gang i 88 kampe bagud med syv point eller mere ved indgangen til 4. quarter – og tabte siden med ni point, da Tampa Bay Buccaneers højst overraskende vandt 14-5. Holdet var uden flere defensive profiler, men det var især bekymrende, at angrebet var så svagt. Russell Wilson blev sacket seks gange, og angrebslinjen – NFLs svageste – kan meget vel betyde, at Seahawks ikke går hele vejen til Super Bowl i Houston.

6. Miami Dolphins er lige nu i slutspillet. Holdet, der indledte med fire nederlag i fem kampe, har nu vundet seks på stribe. Med fem kampe tilbage har Dolphins gode muligheder for omsider at vende tilbage til slutspillet, men det kræver formentligt tre sejre mere, hvis en wild card-plads skal nås.

7. New England Patriots har ikke været overbevisende i de seneste tre uger mod Seahawks, der vandt i New England, mod svage 49ers, der længe hang på, og mod kriseramte Jets, som først blev slået efter en “game winning”-serie fra Tom Brady. Men New England har stadig gode muligheder for at gå hele vejen, fordi AFC er så svag. Som seedningen ligger nu, vil Patriots i slutspillet først møde Houston Texans i divisional playoffs-runden (som Patriots traditionelt dominerer) og siden Oakland Raiders, der også bør være underdogs. De to hold, der måske har de bedste chancer for at slå Patriots (udover Baltimore Ravens) er p.t. slet ikke i slutspillet. Nemlig Denver Broncos og Pittsburgh Steelers.

8. Brock Osweiler fortsætter med at skuffe. Selvom der i nederlaget til San Diego Chargers var enkelte lyspunkter, ændrer det ikke ved, at han kastede to grimme interceptions og også blev intercepted på en “Hail Mary” i endzonen. Houston Texans’ ledelse må virkelig spekulere på, om han er fremtidens mand.

9. Tampa Bay Buccaneers er stadig med i kampen om en slutspilsplads. Det havde jeg ikke forventet for en måned siden. Men anført af en velspillende Jameis Winston og et forbedret forsvar – og ikke mindst top-receiveren Mike Evans – ser Buccaneers lovende ud. To sejre på stribe mod Chiefs og Seahawks er imponerende.

10. New York Giants har nu gang i sin længste sejrsstribe siden 2008 (seks sejre i træk). Forsvarslinjen er fremragende, og Eli Manning leverer, når det gælder i et forbedret angreb. Otte sejre i 11 kampe viser måske ikke det sande billede af Giants’ styrke, men til januar kan det være lige meget, hvis holdet er i slutspillet og kun er tre sejre fra en Super Bowl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *