2016 NFL draft preview: San Francisco 49ers

San Francisco 49ers har en af ligaens svageste trupper og har brug for hjælp på mange nøglepositioner.

Derfor er det også en yderst vigtig draft for general manager Trent Baalke, der ikke blot skal finde en quarterback, en førstereceiver og en startende tackle men også skal kigge et år eller to frem, hvor 49ers har masser af free agents. 

2015 rekord: 5-11
Draft valg i de tre første runder: 7, 37, 68
Tre største behov: WR, QB, OT
General Manager: Trent Baalke (2011)
Head coach: Chip Kelly (2016)

Wide receiver

Sidste år hentede 49ers Torrey Smith ind på en stor 40 millioner dollars stor aftale, men det tidligere andenrundevalg skuffede fælt. Smith greb kun 33 bolde for 663 yards og fire touchdowns, men han snittede dog 20,1 yards pr. carry og viste sig som en fin dyb trussel.

Modsat starter Quinton Patton, der efter tre år i ligaen kun har grebet 36 bolde, og han bør højst være tredjevalg. Der spekuleres i, om 49ers vil hive fat i free agent Anquan Boldin, men selv hvis veteranen tager endnu en tørn, så mangler angrebet stadig en go-to-receiver.

Det er næppe sandsynligt, at 49ers vælger en receiver med syvendevalget, men hvis de får held til at handle ned, kan Ole Miss’ Laquon Treadwell være i kikkerten. Han vil give 49ers’ quarterback et par stensikre hænder og masser af fysik. Ohio States Michael Thomas eller Pittsburghs Tyler Boyd vil være potentielle valg i anden runde.

Quarterback

Colin Kaepernicks fremtid hos 49ers er yderst usikker, og det er langt fra sikkert, at han er i truppen, når sæsonen starter. Blaine Gabbert er lige nu det bedste bud på en starter hos 49ers, men han er næppe nogen løsning på længere sigt.

Hvis 49ers vælger en quarterback tidligt i draften, kan Memphis’ mobile Paxton Lynch være i kikkerten. Det er tvivlsomt, om 49ers vil vælge ham med det syvende valg, men hvis de handler ned, kan han komme i spil. Ellers har Baalke et godt øje til Michigan States Connor Cook, der potentielt kan blive valgt i toppen af anden runde.

På tredjedagen er det værd at holde øje med Oregons Vernon Adams Jr., der kommer fra samme type angrebssystem.

Offensive tackle

Selv hvis Anthony Davis skulle genoptage karrieren og vende tilbage, er 49ers i markedet for en starter på højre tackle. Smith en en af spillets bedste, når han er i form, men det er ikke til at sige, om Davis igen skulle miste lysten til at spille. Derfor er 49ers nødt til at tænke langsigtet, og med syvendevalget er de i fremragende position til at vælge en af draftens bedste tackle.

Notre Dames Ronnie Stanley er utrolig let på fødderne og synes at være det bedste fit til 49ers’ angreb, men hvis Ole Miss’ Laremy Tunsil falder til syvendevalget, er det også svært at se ham ryge forbi 49ers. Begge vil kunne starte ud på højre side af linjen og med tiden overtage fra Joe Staley, der er på vej ind i sin 10. sæson.

Hvis 49ers venter til andendagen, så er Indianas Jason Spriggs eller North Carolina States Joe Thuney et par navne, som 49ers kunne have interesse i.

Andre behov

49ers lavede fornærmende få sacks i 2015 (28 styks), og derfor har holdet brug for mere pass rush. Det kan komme fra linjen eksempelvis med et valg af Oregons DeForest Buckner, eller det kan komme fra flanken via Clemsons Shaq Lawson. På cornerback er 49ers også tyndt besat bag Tramaine Brock. Kenneth Acker er lige nu projekteret starter, men han blev bænket i løbet af sidste sæson, så 49ers skal bruge et par midtrundevalg på at skabe konkurrence på positionen. 

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *