2016 NFL draft preview: Pittsburgh Steelers

De seneste tre år har Pittsburgh Steelers valgt en forsvarsspiller med deres førsterundevalg, men der er store chancer for, at de gør det igen i år.

For selvom angrebet må undvære den karantæneramte wide receiver Martavis Bryant, så er Steelers godt besat på offensiven. Forsvaret bør derfor være i fokus i de tre første runder og specielt den bageste del.

2015 rekord: 10-6
Draft valg i de tre første runder: 25, 58, 89
Tre største behov: CB, S, DL
General manager: Kevin Colbert (2010)
Head coach: Mike Tomlin (2007)

Cornerback

Steelers har cuttet Cortez Allen mindre end to år efter, de gav ham en stor kontraktforlængelse. Sidste års andenrundevalg, Senquez Golson, missede hele sin rookie sæson på grund af en skulderskade, og hans fremtid ligger formentligt som slot-corner. Ross Cockrell spiller på en etårig aftale, mens 31-årige William Gay er en ok starter men formentligt bedst i en reserverolle. Steelers har brug for at finde en fysisk, aggressiv starter, der spiller med et godt instinkt til at kunne stoppe løbet. Ohio States Eli Apple eller Houstons William Jackson III passer godt på Steelers-profil i første runde, og det samme kunne Miamis Artie Burns gøre. På andendagen ligner Deiondre’ Hall fra Northern Iowa et godt fit.

Safety

Steelers har haft fremragende safeties som Troy Polamalu og Ryan Clark, men det ser skidt ud på positionen lige nu. Mike Mitchell er ganske solid, men Sharmarko Thomas – der var udset til at overtage for Polamalu – startede ikke en eneste af 15 kampe og er primært special teamer. Safety-klassen er undervurderet, og der er masser af værdi på andendagen. Karl Joseph fra West Virginia vil være et suverænt fit, fordi han spiller aggressivt og kan sætte tonen for Steelers’ forsvar. Hold dog også øje med Floridas Keanu Neal og Ohio States Von Bell.

Defensive line

Selvom Steelers spiller et 3-4 forsvar, så er de ofte i sub-pakker, og derfor har de brug for en defensiv lineman, der kan spille flere steder på linjen. Baylors Andrew Billings passer på den profil, og han har power og et eksplosivt antrit. Notre Dames Sheldon Day, Penn States Austin Johnson samt South Carolina States Javon Hargraves er typer, som Steelers kunne være interesseret i på andendagen.

Andre behov

Den offensive linje har sagt farvel til tackle Kelvin Beachum, og Alejandro Villanueva er ny fast mand på venstre tackle. Han startede 10 kampe sidste år men er fortsat uerfaren. Derfor vil det give mening at give ham konkurrence med et valg i tredje/fjerde runde. Selvom Steelers både har Marcus Wheaton og Sammy Coates, så kan de fortsat bruge dybde på wide receiver positionen.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *