2016 NFL draft: Philadelphia Eagles

Philadelphia Eagles har haft et meget aktivt forår og har via flere handler erhvervet sig draftens andetvalg.

Først handlede de linebacker Kiko Alonso og cornerback Byron Maxwell til Miami Dolphins for at rykke fra 13.-valget op til ottendevalget, og i forrige uge lavede de så en megahandel med Cleveland Browns.

Eagles sendte et par førsterundevalg plus lidt mere til Cleveland for andetvalget, og nu er Harry Roseman og co. i position til at vælge en af de bedste quarterbacks.

Hvem det bliver, må vi vente lidt med at få at vide, men langt de fleste tror, det ender med North Dakota States Carson Wentz.

2015 rekord: 7-9
Draft valg i de tre første runder: 2, 79
Tre største behov: OL, CB, RB 
General manager: Harry Roseman (2016)
Head coach: Doug Pederson (2016)

Offensive line

Chargers har investeret i den offensive linje ved at forlænge kontrakter med center Jason Kelce og højre tackle Lane Johnson. Samtidig er store Brandon Brooks hentet ind på højre guard. Men mens det ser godt ud på højre side af linjen, så ser det skidt ud på venstre side. Tackle Jason Peters er blevet 34 år og har været plaget af skader, og på venstre guard er Stefen Wisniewski hentet ind på en etårig “prove it” aftale.

Eagles skal opgradere på både tackle og guard, men de har ikke meget at gøre godt med, når det første valg bruges på en quarterback.

I tredje runde kunne tackles som Texas Christians Halapoulivaati Vaitai, LSU Jerald Hawkins og Nebraskas Alex Lewis være interessante typer for Eagles. Guard vil formentligt blive adresseret i de senere runder. 

Cornerback

Mens Eagles’ cornerback under Chip Kelly skulle møde visse fysiske mål, så er det ikke længere tilfældet under den defensive koordinator Jim Schwartz. Han leder i stedet efter profiler, der er atletiske og har gode boldevner, og når højde og drøjde ikke betyder så meget, er draftpuljen lidt større.

Sidste års førsterundevalg, Eric Rowe, starter på den ene flanke, men der er spørgsmålstegn andre steder. Leodis McKelvin er kommet til fra Buffalo Bills, og han kender Schwartz’ system. Men McKelvin har misset kampe i de fire sidste sæsoner og har kun lavet en toårig aftale. 

Eagles kan gå efter en cornerback i tredje runde, og hvis de gør det kunne Cyrus Jones fra Alabama være en mulighed. LSU’s Jalen Mills og Rashard Robinson er andre navne, som Eagles har vist interesse for.

Running back

Eagles sendt DeMarco Murray til Tennessee Titans, og det efterlader Ryan Mathews som ubestridt starter. For nu. For Mathews har været plaget af skader og har kun spillet 19 kampe de sidste to sæsoner, så Eagles skal have mere talent til positionen. Darren Sproles er blevet 32 år, og hans plads i truppen til næste sæson er usikker. 

Det må blive på tredjedagen, for der er også masser af værdi på running back-positionen. Det kunne eksempelvis være UCLA’s Paul Perkins eller LSU’s Daniel Lasco. Atletiske running backs, der kan skabe noget på egen hånd i de åbne områder.

Hvis Eagles bruger et valg i tredje runde, kan Alabamas Kenyan Drake være inde i billedet. Han har big-play evner og kan også bidrage som returner.

Andre behov

Med skiftet fra et 3-4 two-gap til et 4-3 “wide nine” skal den forreste del af defensiven have nye typer. Roseman har et ønske om at tilføje dybde til linebacker-positionen, og Eagles kan med fordel finde hjælp til linjen senere i draften. Linebacker Nick Kwiatkoski fra West Virginia har været på Eagles’ radar, og det samme har defensive tackle Adam Gotsis fra Georgia Tech. Eagles har også kigget på talrige receivers, så mon ikke den position får et par talenter sent i draften.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *