2016 NFL draft preview: Oakland Raiders

Oakland Raiders’ general manager Reggie McKenzie dumpede sin første draft i 2012, men de sidste to år har han fundet fremragende startere.

Nu skal McKenzie så forsøge at holde skuden på ret kurs, og det starter ved det 14. valg i første runde. 

Så “sent” har Raiders ikke valgt i første runde siden 2005, så det bliver interessant at se, om McKenzie kan fortsætte successen.

2015 rekord: 7-9
Draft valg i de tre første runder: 14, 44, 75
Tre største behov: DL, RB, OT
General manager: Reggie McKenzie (2012)
Head coach: Jack Del Rio (2015)

Defensive line

Justin Tuck er væk, og Mario Edwards Jr. har en alvorlig nakkeskade. Hvornår han vender tilbage er uvist. I midten er Justin Ellis og Dan Williams stærke run-stoppere, men ingen af dem skaber særligt meget pres på quarterbacken. Raiders har både brug for pass rush fra flanken og i midten af base formationer.

Hvis de vælger at gå efter en defensive end, er Clemsons Shaq Lawson et godt valg i midten af første runde. Han har både power og pass rush og kan bruges i alle systemer. Floridas Jonathan Bullard er en anden mulighed, da han kan rykke på indersiden i sub formationer og lægge pres på derfra.

Defensive tackles som Louisvilles Sheldon Rankins i første runde eller Ole Miss’ Robert Nkemdiche i anden runde vil kunne give Raiders pass rush fra indersiden.

Running back

Latavius Murray gjorde det fremragende i sin første hele sæson som starter og løb for 1066 yards og seks touchdowns. Raiders har dog i flere omgange udtalt, at de gerne vil opgradere positionen og hjælpe Murray, der i øvrigt er free agent efter denne sæson. Det samme er passing back Roy Helu, så Raiders er som minimum i markedet for en tredje down-specialist.

I anden runde vil Alabamas Derrick Henry passe godt til Raiders’ angrebsfilosofi, og han vil kunne trække en del af det tunge læs. I tredje runde venter den fremragende pass catcher Kenneth Dixon fra Louisiana Tech.

Offensive tackle

Raiders er ok besat på de to tackle-positioner. Venstre tackle Donald Penn er dog blevet 32 år og spiller på en toårig aftale, og på højre tackle røg Austin Howard på injured reserve med en knæskade i december sidste år. Han vil se konkurrence fra Menelik Watson, der rev akillessenen over sidste sæson og er i det sidste år af sin kontrakt.

Raiders har brug for dybde på begge sider af linjen og kan med fordel begynde at se sig om efter en potentiel fremtidig starter. 

Shon Coleman fra Auburn, Caleb Benenoch fra UCLA og Alex Lewis fra Nebraska er talentfulde tackles, der kræver et par års udvikling, inden de er klar.

Andre behov

Det bageste forsvar kan bruge mere hjælp både på cornerback og safety. David Amerson gjorde det glimrende sidste år, men han skal vise, at han kan holde niveauet. Samtidig er Neiko Thorpe free agent i 2017, og Raiders benytter sig næppe af D.J. Haydens fifth year option. På safety er Reggie Nelson en gammel Del Rio-kending fra tiden hos Jaguars, men han bliver 33 år til efteråret. Raiders har vist interesse for en hel række safeties, der forventes valgt i anden eller tredje runde.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *