2016 NFL draft preview: New York Jets

Sidste år fik general manager Mike Maccagnan fremragende værdi i defensive end Leonard Williams, men ellers var der ikke mange lyspunkter i Maccagnans første draft.

I alt blev det kun til 41 kampe fra draftklassen fordelt på Williams, Devin Smith og Lorenzo Mauldin og med til historien hører, at Jets kun havde seks valg og blandt andet tog en quarterback.

Det samme antal har Jets i år, og det er ikke meget, når truppe fortsat skal styrkes på nøglepositioner. Måske kan New Yorkerne hente flere valg, hvis de får held til at handle defensive end Muhammad Wilkerson – men det er et stort hvis…

2015 rekord: 10-6
Draft valg i de tre første runder: 20, 51, 83
Tre største behov: QB, OT, CB
General manager: Mike Maccagnan (2015)
Head coach: Todd Bowles (2015)

Quarterback

Ryan Fitzpatrick gjorde det fremragende sidste år og førte Jets til 10 sejre, men han har ikke fået forlænget sin kontrakt. Parterne er angiveligt langt fra hinanden, og Geno Smith og Bryce Petty står som de næste i rækken. Smith er endda free agent efter denne sæson. Jets kan hive endnu en veteran ind eksempelvis Brian Hoyer, men det ændrer ikke på, at Gang Green har brug for at finde en franchise quarterback. Memphis’ Paxton Lynch er et navn, der ofte er blevet kædet sammen med Jets, men spørgsmålet er, om New Yorkerne overhovedet får chancen for at vælge ham med det 20. valg. Mississippis States Dak Prescott eller Jacoby Brissett fra North Carolina State kan være andre navne på Jets’ radar på anden- og tredjedagen.

Linebacker

Jets mangler simpelthen fart på forsvaret, og det starter på linebacker-positionen, hvor de både kan bruge pass rush og speed i opdækning. Sidste års tredjerundevalg, Lorenzo Mauldin, viste potentiale som rookie med fire sacks, men Jets skal lægge mere pres på quarterbacken. I første runde kan spillere som Clemsons Shaq Lawson, Georgias Leonard Floyd eller Eastern Kentuckys Noah Spence være i spil. På andendagen virker Marylands Yannick Ngakoue som et yderst interessant fit til Jets. På inside linebacker vil Ohio States Darron Lee superatlet være et fremragende valg i første runde, mens LSU’s Dion Jones kunne være det i anden runde.

Offensive tackle

Selvom Jets har handlet sig til Ryan Clady, så er det for nu kun på en etårig aftale. Samtidig må New Yorkerne erkende, at det kun godt et år siden, at Clady rev korsbåndet over. Tidligere i karrieren har han revet en brystmuskel over og været på injured reserve med den alvorlige LisFranc-fodskade. Så Clady er en nødløsning, og derfor bør Jets slå til, hvis de får chancen for at vælge en potentiel startende tackle. Hold øje med Indianas Jason Spriggs i anden runde.

Andre behov

Man skulle ikke tro det, men Jets kunne godt bruge en defensive lineman nærmere bestemt en nose tackle. Alabamas Jarran Reed eller A’Shawn Robinson vil være mulige emner i første runde. Jets har desuden et undervurderet behov på cornerback-positionen, hvor Antonio Cromartie er væk og Dee Milliner ikke er slået igennem.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *