2016 NFL draft preview: Minnesota Vikings

Minnesota Vikings har valgt hele otte gange i første runde de sidste fire år og med ganske stor succes.

General manager Rick Spielman har ramt plet med profiler, og han han har fået masser af kampe ud af sene valg. 

Nøglen har været at tage de bedste spillere på brættet, og Spielmans solide drafts har betydet, at Vikings har fået opbygget en ung trup med masser af potentiale. Den skal styrkes yderligere i denne draft, for der er stadig et par positioner, der mangler kvalitet.

2015 rekord: 11-5
Draft valg i de tre første runder: 23, 54, 86
Tre største behov: OL, WR, DB
General manager: Rick Spielman (2012)
Head coach: Mike Zimmer (2014)

Offensive line

Zimmer har ikke lagt skjul på, at den offensive linje er enorm vigtig for Vikings’ succes, men der er store spørgsmålstegn flere steder. De tre tackles Matt Kalil, Phil Loadholt og Andre Smith er alle free agents efter denne sæson, og Loadholt missede endda hele 2015-sæsonen på grund af en overrevet akillessene. I midten har center John Sullivan to rygoperationer på sit cv. Det er tvivlsomt, om Vikings vil vælge en offensiv lineman i første runde, men store, stærke Germain Ifedi fra Texas A&M kan være et fit. Ellers er Shon Coleman (Auburn) eller Joe Dahl (Washington State) værd at holde øje med. I midten er UCLA’s center Jake Brendel et muligt valg på tredjedagen.

Wide receiver

En anden nøgle til Vikings succes er at finde et ekstra mål til quarterback Teddy Bridgewater. Der er masser af muligheder i første runde, og det er ikke umuligt, at Ole Miss’ Laquon Treadwell er på brættet. Han vil være et glimrende valg, ligesom TCU’s Josh Doctson. Begge er fysiske receivers med sikre hænder, og specielt Doctson vil være et fremragende red zone-mål. Ohio States Michael Thomas kan være en dark horse i første runde, mens Colorado States fremragende route runner, Rashard Higgins, er et interessant navn på andendagen.

Defensive back

Det er næsten givet, at Vikings holder på Xavier Rhodes, men veteranen Terence Newman og Captain Munnerlyn er begge kontraktfri om mindre end et år. Sidste års førsterundevalg, Trae Waynes, gjorde det solidt som rookie. På safety har Vikings endnu ikke forlænget med Harrison Smith, og Michael Griffin er free agent efter denne sæson. Strong safety Andrew Sendejo har fået en fireårig kontraktforlængelse, selvom han mistede sit starterjob i training camp sidste år. Ham kan Vikings med fordel give konkurrence. En cornerback som Clemsons Mackenzie Alexander vil passe godt til Vikings system, og det samme vil Southern Mississippis Kalan Reed lidt senere i draften. Hvis Vikings går safety-vejen er West Virginias Karl Joseph et rigtig godt valg i top 50.

Andre behov

Det er ikke det største behov, men Chad Greenway er i karrierens efterår, og Vikings skal til at finde en erstatning. LSU’s Dion Jones på andendagen passer godt til Zimmers system. Dybde til den defensive linje specielt i midten bør også blive prioriteret på tredjedagen. 

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *