2016 NFL draft preview: Los Angeles Rams

The Rams starter deres nye Los Angeles-æra med et brag og vælger først i torsdagens NFL draft efter en megahandel med Tennessee Titans.

Dermed får Rams den potentielle franchise quarterback, der kan hjælpe til at fylde sæderne og skabe grobund for at vedligeholde og opbygge en lokal fanbase.

Den store handel betyder dog også, at Rams kun har ét valg på førstedagen og må vente helt til fjerde runde, før de vælger igen. På tredjedagen skal general manager Les Snead og head coach Jeff Fisher ramme plet, for truppen har fortsat mange huller – specielt på offensiven.

2015 rekord: 7-9
Draft valg i de tre første runder: 1
Tre største behov: QB, WR, OL 
General manager: Les Snead (2012)
Head coach: Jeff Fisher (2012)

Quarterback

Sam Bradford, Kellen Clemens, Shaun Hill, Austin Davis, Case Keenum og Nick Foles. Det er de seks quarterbacks, som Rams har startet, siden Fisher overtog holdet i 2012. Listen viser med al tydelighed, hvorfor Rams har betalt kassen for at handle op for at vælge en quarterback med det allerførste valg.

Og nu får de altså muligheden for at finde den franchise quarterback, der har manglet siden Marc Bulger stoppede i 2009. 

Der er to at vælge imellem: Californias Jared Goff og North Dakotas Carson Wentz, og alt peger på, at det bliver Goff.

Det vil dog ikke overraske, hvis det i stedet bliver Wentz, for han ligner et bedre fit til Fishers system. Wentz har en stærk arm, er stor og mobil, og han minder på mange måder om Steve McNair, som Fisher havde i sin første tid hos Houston Oilers/Tennessee Titans.

Goff er mere poleret. Han har en præcis arm, et fremragende fodarbejde og kan levere under pres. Han er et lokalt talent fra Novato i Californien kun seks timers kørsel fra Los Angeles, og han spillede college football hos California Golden Bears.

Mange mener, at både Wentz og Goff har potentiale til at udvikle sig til franchise quarterbacks, men historien viser, at det ikke altid går som forventet.

Wide receiver

Når Rams har valgt deres franchise quarterback, skal de finde et par wide receivers. For det ser tyndt ud på positionen. Brian Quick har aldrig levet op til sin draftstatus (#33) og er free agent efter denne sæson. Det samme er Stedman Bailey og Kenny Britt, og selvom Tavon Austin fik et mindre gennembrud sidste år, er han bedst i en gadget-rolle.

Rams har ikke meget andet bag de fire, så der er hårdt brug for at opgradere positionen. I fjerde runde kan Colorados Nelson Spruce være en mulighed. Han mangler fart, men han har størrelse og sikre hænder. UCLA’s Jordan Payton er lidt samme type og er også en fremragende run-blocker.

Defensive back

Rams har sagt farvel til cornerback Janoris Jenkins, der er taget til New York Giants. Trumaine Johnson har fået et franchise tag og spiller på en etårig aftale. Godt nok vender talentfulde E.J. Gaines tilbage, men han missede hele 2015-sæsonen med en alvorlig LisFranc-fodskade. Rams bør tilføje ekstra dybde til cornerback-positionen, måske med en spiller som Ryan Smith fra North Carolina State.

På free safety har Rodney McLeod valgt at fortsætte karrieren hos Philadelphia Eagles, og det efterlader special teamer Cody Davis som starter ved siden af T.J. McDonald. Også her har Rams brug for at tilføje en starter. Middle Tennessees Kevin Byard er en ballhawk af de helt store med 19 karriereinterceptions på sit cv.

Andre behov

Rams har investeret i den offensive linje med valg af Greg Robinson og Rob Havenstein, men de kan bruge dybde på guard og center bag Jamon Brown og Tim Barnes. På linebacker er Akeem Ayers og Alec Ogletree begge free agents efter denne sæson, så det er måske på sin plads at se efter et udviklingstalent, der kan lære i år og få en mindre rolle næste sæson.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *