2016 NFL draft preview: Jacksonville Jaguars

De sidste tre år har Jacksonville Jaguars brugt flere høje draftvalg på at sammensætte et af NFL’s mest lovende angreb.

Nu kommer turen så til forsvaret, som Jaguars i marts måned brugte millioner af dollars på at styrke på nøglepositioner, men hvor der fortsat er brug for unge talenter, fremtiden kan bygges på.

Tidligere på året trænede Jaguars North-holdet ved Senior Bowl, og de har derfor god viden om mange af dette års spillere.

2015 rekord: 5-11
Draft valg i de tre første runder: 5, 38, 69
Tre største behov: LB, DL, CB
General manager: Dave Caldwell (2013)
Head coach: Gus Bradley (2013)

Linebacker

Jaguars ramte plet med femterundevalget Telvin Smith i 2014 NFL draft, men det ser skidt ud på de to andre linebacker-positioner. I midten er Paul Posluszny en udpræget run-stopper, der i en alder af 31 år har set sin karrieres bedste år. På strong side er Dan Skuda en overbetalt starter, der er bedst i en reserverolle, så Jaguars har brug for en rookie, der kan presse ham.

I første runde får Jaguars med stor sandsynlighed mulighed for at vælge den superatletiske UCLA-linebacker Myles Jack. Spørgsmålet er bare, om de gør det. For selvom talentet er uomtvisteligt, er der bekymringer om Jacks knæ. Det er ikke til at vide, om Jaguars’ lægestab har vendt tommelfingeren op eller ned.

Hvis ikke det bliver Jack, kan Jaguars kigge på en spiller som LSU’s Deion Jones i anden runde. Han er superhurtig og kan spille i både på indersiden i et 3-4 og ydersiden i et 4-3, og det giver Bradley fleksibilitet. Hold ellers øje med Clemsons B.J. Goodson til Jaguars sent på andendagen.

Defensive line

Jaguars har hentet Malik Jackson ind på en stor aftale, og sidste års førsterundevalg, Dante Fowler Jr., er klar efter at have misset hele sin rookie sæson.

Dermed er Jaguars solidt besat på flankerne, men de mangler fortsat flere pass rushere, for Fowler Jr. er stadig uprøvet. I midten er defensive tackle Tyson Alualu free agent efter denne sæson, og der er brug for dybde bag og konkurrence til Roy Miller og Sen’derrick Marks.

Hvis Jaguars ikke vælger Jack, kan de gå med Georgias Leonard Floyd, der vil passe perfekt til Bradleys system. Venter de, kan Eastern Kentuckys Noah Spence være et spændende valg i toppen af anden runde. Jaguars kender ham godt, idet de trænede ham ved Senior Bowl, hvor Spence var forrygende. Af defensive tackles virker Mississippi States Chris Jones og UCLA’s Kenny Clark som de mest interessante valg.

Cornerback

Prince Amukamara spiller på en etårig aftale, og Dwayne Gratz og Demetrius McCray er også free agents efter denne sæson. Aaron Colvin er i karantæne i de første fire kampe, så der er mange ubesvarede spørgsmål både i år og de kommende sæsoner.

Jaguars mangler som udgangspunkt en nickelback, der med tiden kan gå ind og starte på ydersiden.

Ohio States Eli Apple kan være en mulighed, hvis Jaguars trader ned i første runde, men hvis de venter til andendagen ligner Alabamas Cyrus Jones et godt kort. Han kan bidrage på special teams som returner og vil være et godt fit som nickelback. I de senere runder er West Virginias Daryl Worley værd at holde øje med.

Andre behov

Den offensive linje kan bruge hjælp på både center-positionen og på tackle. Missouris center Evan Boehm kan være et bud sent på andendagen eller i starten af tredjedagen. Venstre tackle Luke Joeckel er i det sidste år af sin kontrakt (for nu), så det vil ikke være en kæmpe overraskelse, hvis Jaguars napper en tackle i første eller anden runde. Jaguars har desuden brug for dybde på safety og er i markedet for en change-of-pace running back.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *