2016 NFL draft preview: Indianapolis Colts

Indianapolis Colts’ general manager Ryan Grigson har bygget en solid kerne via draften, men Colts har stadig mangler på nøglepositioner.

Det drejer sig primært om at finde pass rush og om at passe på quarterback Andrew Luck, men Grigson har understreget, at selvom Colts har åbenlyse behov, så vil de vælge den bedste spiller på deres draft board.

Det gjorde de også sidste år, hvor wide receiver Philip Dorsett var et overraskende valg i første runde. 

2015 rekord: 8-8
Draft valg i de tre første runder: 19, 49, 80
Tre største behov: Edge, OL, ILB
General manager: Ryan Grigson (2012)
Head coach: Chuck Pagano (2012)

Edge rusher

Sidste år lavede Colts kun 35 sacks, og der er ikke umiddelbart udsigt til forbedring. Robert Mathis er blevet 35 år, og 33-årige Trent Cole lavede kun tre sacks i sin første sæson hos Colts. Begge er free agents efter denne sæson, og det samme er Erik Walden. Førsterundevalget fra 2013, Bjoern Werner, var et kæmpe bust og er blevet cuttet. Så Colts mangler desperat spillere, der kan lægge pres på quarterbacken. Om det bliver adresseret i første runde er tvivlsomt, men Georgias Leonard Floyd, Eastern Kentuckys Noah Spence eller Boise States Kamalei Correa kunne være mulige valg. På andendagen er Marylands Yannick Ngakoue et interessant navn, mens Romeo Okwara fra Notre Dame er et råt pass rush-talent på tredjedagen.

Offensive line

Colts er nødt til at passe på Andrew Luck, og derfor skal den offensive linje opgraderes. Det handler først og fremmest om at finde en starter til center-positionen, men der er også spørgsmålstegn på højre guard og tackle, selvom Denzelle Good potentielt kan starte på én af de to positioner. I første runde får Colts formentligt mulighed for at vælge en god, offensive lineman, og det kunne være Ohio States tackle Taylor Decker eller Texas A&M’s Germain Ifedi. Alabamas center Ryan Kelly kan også være en mulighed , hvis Colts handler en smule ned. Notre Dames center Nick Martin vil passe godt til Colts, og hvis Indianapolis går guard-vejen, bør de se på Arizona States Christian Westerman.

Inside linebacker

D’Qwell Jackson er blevet 33 år og Jerrell Freeman er taget til Chicago Bears. Hans plads vil blive snuppet af enten Sio Moore eller Nate Irving, men begge er bedst i reserveroller. Der er kun begrænset værdi på positionen i første runde, men hvis Ohio States Darron Lee er på brættet, vil Colts formentligt slå til. I anden runde har LSU’s Dion Jones den fart, som Grigson søger, mens Clemsons aggressive og hårdføre B.J. Goodson lurer som et potentielt valg i tredje runde.

Andre behov

Frank Gore er blevet 33 år, og det er på tide, at Colts tænker på at finde hans afløser. Der er masser af solide backs i årets draft, så Colts tager formentligt chancen på et udviklingstalent på tredjedagen. En cornerback kan komme i spil tidligere, end man forventer, da Colts potentielt mangler en starter modsat Vontae Davis. Dybde til den defensive linje bør også være en prioritet i en årgang, der er uhyggelig stærk.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *