2016 NFL draft preview: Denver Broncos

Denver Broncos har mistet flere profiler i free agency, og derfor er dette års draft afgørende for general manager John Elway, hvis han skal fastholde forspringet i AFC West.

Broncos vil forsøge at finde en quarterback men også kigge på opgraderinger til de to linjer og linebacker-positionen.

2015 rekord: 12-4 (vinder af Super Bowl)
Draft valg i de tre første runder: 31, 63, 94, 98
Tre største behov: QB, OG, LB
General manager: John Elway (2011)
Head coach: Gary Kubiak (2015)

Quarterback

Peyton Manning har indstillet karrieren og hans backup igennem fire sæsoner, Brock Osweiler, skiftede til Houston Texans i free agency. Derfor står Broncos nu tilbage med Mark Sanchez, som er hentet ind via en handel med Philadelphia Eagles, men “The Sanchize” er næppe svaret på den lange bane. Broncos er nødt til at finde en potentiel franchise quarterback, der kan udvikle sig bag Sanchez og overtage om et år eller to. Paxton Lynch og Kevin Hogan har begge mobilitet til at fungere i Broncos’ system.

Offensive guard

Evan Mathis var en fin starter sidste år, men den erfarne guard er nu skiftet til Arizona Cardinals. Efter signingen af højre tackle Donald Stephenson er Ty Sambrailo et godt bud på en starter på højre guard, men han er en konverteret tackle, der på grund af en skulderskade kun spillede tre kampe som rookie. Bag ham er Robert Myers, der kom til som rookie i december sidste år fra Baltimore Ravens’ practice squad. Han har ikke spillet et NFL-snap endnu. På venstre side tabte Max Garcia starterjobbet i sidste sommers training camp men vandt det tilbage sent på sæsonen. Spørgsmålet er, om han kan holde fast i tjansen i år. Broncos vil se på mobile, atletiske guards, der passer til Kubiaks zoneblokeringssystem. Hold øje med navne som Cody Whitehair og Christian Westerman.

Linebacker

Broncos har sagt farvel til Danny Trevathan, der er blevet genforenet med John Fox hos Chicago Bears. Det er et stort tab, for Trevathan var en af ligaens bedste inside linebackers i 2015, og der er ikke umiddelbart en erstatning. Corey Nelson, et tidligere syvenderundevalg, eller Todd Davis er “next man up”, men der er ikke meget dybde på positionen. På flanken har DeMarcus Ware genforhandlet sin kontrakt og bliver nu betalt mere som pass rush trussel på tredje down. Måske kan Shane Ray overtage starterjobbet, men også her har Broncos brug for ekstra dybde.

Andre behov

Broncos har mistet defensive end-stjernen Malik Jackson, og der kan bruges en opgradering og ekstra dybde til linjen. Tight ends spiller altid en stor rolle for Kubiaks angreb, så det vil ikke overraske, hvis Broncos bruger et andendagsvalg på den position. Eksempelvis Ohio States Nick Vannett.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *