2016 NFL draft preview: Dallas Cowboys

For tredje gang siden 2011 vælger Dallas Cowboys i top 10, men det er 25 år siden, at Dallas sidst valgte tidligere end i torsdagens draft (1991/#1).

Med et valg i top fem får Cowboys mulighed for at vælge en af draftens absolut bedste spillere, og med to quarterbacks af brættet, har de stort set frit valg på alle hylder.

Selvom ejer Jerry Jones har en stor stemme i draftprocessen, har han ikke vetoret, og Cowboys er gode til at finde fælles fodslag i deres draftroom.

2015 rekord: 4-12
Draft valg i de tre første runder: 4, 34, 67
Tre største behov: DE, CB, QB
General manager: Jerry Jones (2013)
Head coach: Jason Garrett (2013)

Defensive end

Eksperimentet med Greg Hardy varede kun én sæson og var ingen succes. Sidste års andenrundevalg, Randy Gregory, har fået karantæne for at overtræde ligaens misbrugspolitik, og Cowboys frygter, at det ikke er sidste gang. Og senest har holdets bedste pass rusher sidste år, DeMarcus Lawrence, også fået fire spilledages karantæne for samme overtrædelse.

Så Cowboys har hårdt brug for en starter på defensive end, og i første runde kan Cowboys stå med muligheden for at vælge Ohio States stortalent Joey Bosa. Det kan være en god kombination af den bedste spiller på brættet og dække et behov. Hvis Cowboys venter, kan Floridas Jonathan Bullard være et fit, da han også kan rykke på indersiden i subformationer. Clemsons Kevin Dodd er også en mulighed, hvis han ryger til anden runde, mens Stony Brooks Victor Ochi er en sleeper i de senere runder.

Cornerback

Det tidligere førsterundevalg Morris Claiborne er free agent efter denne sæson, og Orlando Scandrick missede hele 2015-sæsonen på grund af en korsbåndsskade. Brandon Carr har taget en lønnedgang og har generelt aldrig levet op til sin store kontrakt. Han koster 10 millioner dollars i 2017, så det er langt fra sikkert, han er i truppen efter denne sæson.

Derfor vil det overraske meget, hvis ikke Cowboys kommer ud af draften med mindst én cornerback og potentielt to. Hvis draften falder som Dallas ønsker, så vælger de Florida States Jalen Ramsey med det fjerde valg – en spiller der ifølge meldinger er højst på Cowboys’ draftboard. Han vil opgradere det bageste forsvar med det samme og starte fra dag ét.

West Virgnias Daryl Worley har med sine 6’1 den størrelse, som Cowboys søger, og det samme har LSU’s Rashard Robinson. Begge er valg på tredjedagen.

Quarterback

Og så kommer vil til “elefanten i glasbutikken”. Jerry Jones har sagt, at Cowboys ikke behøver drafte en quarterback i år, men det gør de. Tony Romo missede 12 kampe sidste år på grund af skulderskader, og han er blevet 36 år og kun et, uheldigt hit fra igen at ryge på sidelinjen. Kellen Moore er ikke fremtiden, så Dallas er nødt til at bruge et andendagsvalg eller tidligt tredjedagsvalg på en quarterback.

Et navn som ofte er blevet nævnt i forbindelse med Cowboys er Mississippi States Dak Prescott. Cowboys coachede ham ved Senior Bowl, og han har siden været på besøg på Valley Ranch. Han vil være et logisk valg i tredje eller fjerde runde, og han kan lære bag Romo et par sæsoner.

Andre behov

Dez Bryant vender tilbage for fuld styrke, men Terrance Williams og Brice Butler er begge free agents efter denne sæson. Dallas kan med fordel vælge en receiver på tredjedagen. Running back Darren McFadden er også kontraktfri efter denne sæson, så det vil også give mening at kigge efter en potentiel erstatning. Ohio States Ezekiel Elliott er et potentielt valg i toppen af første runde, og han er en Jerry Jones-favorit.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *