2016 NFL draft preview: Cleveland Browns

Nogle har kaldt Cleveland Browns for et glorificeret “expansion team”, og man kan sagtens argumentere for, at Cleveland Browns har den absolut svageste trup i hele NFL.

Derfor kom det heller ikke som nogen overraskelse, da Browns’ nye “Moneyball” regime lavede en stor handel med Philadelphia Eagles og handlede ned fra det andet til det ottende valg.

Det gav Browns ekstra draftvalg som Sashi Brown (Executive Vice President, Football Operations) og Paul DePodesta (Chief Strategy Officer) kan bruge til at genopbygge Browns trup.

2015 rekord: 3-13
Draft valg i de tre første runder: 8, 32, 65, 77
Tre største behov: WR, OT, EDGE
Executive Vice President, Football Operations: Sashi Brown (2016)
Head coach: Hue Jackson (2016)

Wide receiver

Brian Hartline, Andrew Hawkins og Taylor Gabriel. Det er Browns’ tre bedste kort på wide receiver-positionen, og sidste sæson greb de tre tilsammen for sølle 1040 yards og scorede blot to touchdowns. Det siger vist alt om, hvor hårdt presset Browns er til at finde en rigtig go-to-guy og en førstereceiver, der kan være angrebets fokuspunkt.

Brown og co. vil næppe bruge det ottende valg på positionen, men der er masser af talent i anden og tredje runde, hvor Cleveland har tre valg.

Typer som Pittsburghs Tyler Boyd og Ohio States Michael Thomas vil give Browns et par store, fysiske typer, mens Colorado States Rashard Higgins er en fremragende route runner. Kolby Listenbee fra TCU vil kunne fungere som dyb trussel.

Offensive tackle

Venstre tackle Joe Thomas er blevet 32 år, og i Browns’ nye databaserede værdiunivers kan han sagtens blive handlet. Højresiden har sagt farvel til stærke Mitchell Schwartz, men erstatningen Austin Pasztor er en konverteret guard, der langt fra imponerede sidste år.

Med ottendevalget får Browns en gylden mulighed for at finde en stærk starter på tackle. Uanset om det er venstre eller højre side. Hvis Browns går efter at finde en erstatning for Thomas (på sigt) vil Ole Miss’ Laremy Tunsil eller Notre Dames Ronnie Stanley give masser af mening, hvis de er tilgængelige.

Ønsker Browns en decideret højre tackle, så er Jack Conklin fra Michigan State lige nu et meget nævnt navn i forbindelse med Browns. Conklin vil passe perfekt til Browns’ løbeangreb og fungere godt i den hårdføre AFC North.

Venter Browns til andendagen kunne LSU’s Jerald Hawkins være en mulighed.

Edge

Førsterundevalget fra 2013 NFL draft, Barkevious Mingo, har været et stort bust, og Browns betaler nu prisen for at have misset på det høje draftvalg. Sidste år lavede Cleveland blot 29 sacks (færrest i NFL), og der er brug for mindst én profil, der kan lægge et pres på quarterbacken.

Behovet vil formentligt blive adresseret på andendagen, hvor Utah States Kyler Fackrell er en rigtig football-spiller, der vil fungere fint hos Browns. Det samme kunne Georgias Jordan Jenkins også gøre. Han har højt football intelligens og kan spille i flere forskellige systemer og formationer.

Andre behov

Quarterback, quarterback, quarterback. Ja, måske. Men Browns har taget chancen på Robert Griffin III, og det betyder, at behovet lige nu ikke er akut. Dermed ikke sagt, at Browns ikke vil vælge en quarterback tidligt i draften, men det bliver formentligt et talent, der skal bruge et år eller to på at udvikle sig. Memphis’ Paxton Lynch i bunden af første runde kunne være et bud. Ellers kan det være, at Browns kigger lokalt og efter Ohio States Cardale Jones. En running back der kan hjælpe Isaiah Crowell og Duke Johnson kan også være på spisesedlen. 

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *