2016 NFL draft preview: Chicago Bears

General manager Ryan Pace ramte stort set plet på alle valg i sin første draft og fandt startere i Eddie Goldman, Hroniss Grasu, Jeremy Langford og Adrian Amos.

Og det er endda uden at tælle bjørnenes førsterundevalg med, idet wide receiver Kevin White missede hele sin rookiesæson på grund af en skade.

Så potentielt jackpot på fem af seks draftvalg giver optimisme hos Bears, der i år har ni valg og får mulighed for at styrke truppen yderligere.

2015 rekord: 6-10
Draft valg i de tre første runder: 11, 41, 72
Tre største behov: Edge, S, CB
General manager: Ryan Pace (2015)
Head coach: John Fox (2015)

Edge

Lamar Houston, Willie Young og Pernell McPhee kombinerede for 19,5 sacks sidste år, men de bedste outside linebackers laver mindst 15 sacks alene, så der er brug for meget mere pass rush. Samtidig er Young free agent efter denne sæson, og McPhee blev opereret i knæet, og kun tiden vil vise om han kan holde til en fuldtidsrolle. 

Derfor er der gode chancer for, at Bears drafter et par pass rushers i den kommende draft, og det kan meget vel blive i første runde. Fox har udtalt, at han ønsker at finde en pass rusher med fart i støvlerne, og Clemsons Shaq Lawson og Georgias Leonard Floyd er begge indenfor rækkevidde.

Hvis Bears venter til andendagen eller bare vil have endnu en pass rusher, så kunne Michigan States Shilique Calhoun være en mulighed. Sleeper-valget er Stony Brooks Victor Ochi på tredjedagen.

Safety

Bears mangler i den grad en playmaker på safety, for holdets gruppe lavede ikke én eneste interception i 2015. Strong safety Antrell Rolle er blevet 33 år, og han spillede kun syv kampe i sidste sæson på grund af forskellige skader. På free safety gjorde Adrian Amos det udmærket som rookie, men også her kan Bears potentielt bruge en opgradering.

Der er ingen safeties med værdi til at blive valg i den øverste halvdel af første runde, så det er mest sandsynligt, at Bears vælger en safety i anden eller tredje runde. Og der er nok at tage af.

Floridas Keanu Neal kan gå i første runde, men hvis han er ledig ved det 41. valg, så kan han hjælpe Bears som box-safety. Ellers er Boise States Darian Thompson en rigtig playmaker på free safety, der har lavet 19 interceptions i karrieren. West Virginias Karl Joseph er den hard hitter, som Vic Fangios forsvar har brug for, men skader er et stort minus.

Cornerback

Bears valgte Kyle Fuller i 2014-draften, og han har vist sine evner som playmaker. Nu skal han holde niveau og forblive skadesfri, og det store spørgsmål er, om han kan det. Tracy Porter har lavet en ny treårig aftale, men han har også været plaget af skader og har kun spillet 17 kampe de sidste to sæsoner. Der er ikke meget dybde bag de to, og det er et problem, når 60% snaps spilles i sub-formationer. 

Hvis Bears går den vej i første runde, er Houstons William Jackson III det naturlige valg på grund af fysisk, størrelse og boldevner. Hvis Pace og co. venter, som de formentligt gør, kunne Miamis Artie Burns være i kikkerten. 

Andre behov

Selvom forsvaret bør være i fokus, så har Bears også behov på angrebet. En running back der kan komplementere Jeremy Langford vil være ideelt, og Bears gik tidligere i offseason efter Denver Broncos’ C.J. Anderson. På tight end mangler Bears en playmaker efter at have handlet Martellus Bennett til New England Patriots. Stanfords alsidige Austin Hooper kunne være en mulighed. Hjælp på wide receiver-positionen hvor Alshon Jeffery og Marquez Wilson er i det sidste år af deres kontrakter, bør også overvejes.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *