2016 NFL draft preview: Baltimore Ravens

Få navigerer en NFL draft så godt som Baltimore Ravens’ general manager Ozzie Newsome, der år efter år synes at få fingre i rigtige gode football-spillere.

Desværre for Ravens har de ikke formået at holde på mange af deres profiler, og derfor har truppen fortsat masser af huller.

Newsome strækker sig normalt ikke for at fylde et behov men vil i stedet lade draften komme til sig, og derfor vil vi næppe se Ravens handle meget i den første del af årets draft.

2015 rekord: 5-11
Draft valg i de tre første runder: 6, 36, 70
Tre største behov: Edge, OT, WR
General manager: Ozzie Newsome (1996)
Head coach: John Harbaugh (2008)

Edge

Ejer Steve Bisciotti har udtalt, at Ravens har brug for unge pass rushers, og det giver rigtig god mening. Terrell Suggs bliver 34 til efteråret, og han har været plaget af flere skader. Elvis Dumervil er 32 og har to år tilbage af sin kontrakt. Bag de to har Ravens ikke meget at byde på ud over Za’Darius Smith, der lavede 5,5 sacks som rookie.

Derfor kommer det ikke som nogen overraskelse, at Ravens ifølge flere rapporter har zoomet ind på en pass rusher med det sjette valg. Og de har masser af talent at vælge mellem. Ohio States Joey Bosa er favoritvalget, og Ravens er sikre på, at han kan klare skiftet fra 4-3 end til 3-4 outside linebacker. Hvis Bosa er af brættet, så er Clemsons Shaq Lawson og Georgias Leonard Floyd på Ravens radar.

Offensive line

Head coach John Harbaugh har sagt, at der vil blive konkurrence om starterjobbet på venstre tackle. Her er Eugene Monroe lige nu projekteret starter, men han har misset talrige kampe på grund af skader. Højre tackle Ricky Wagner er free agent efter denne sæson. På venstre guard er Kelechi Osemele væk, og der er et hul, der skal udfyldes – spørgsmålet er, om Ravens er fortrolige nok med Ryan Jensen eller John Urschel.

Ifølge Ravens scouting director Joe Hortiz er der flere gode tackles i draften ud over de to bedste, Laremy Tunsil og Ronnie Stanley, og det kunne indikere, at Ravens næppe går den vej i første runde. Hvis Ravens venter til anden runde, kan Ravens kigge på Jason Spriggs fra Indiana eller Texas A&M’s Germain Ifedi.

På slutningen af andendagen kan Ravens også finde en potentiel startende guard i navne som Western Michigans Willie Beavers eller Washington States Joe Dahl.

Cornerback

Jimmy Smith er en rigtig god starter, når han er skadesfri, men det er han ikke lige nu. Han døjer med ankelproblemer og (måske eftervirkninger fra en LisFranc-skade), og det er ikke gode nyheder for Ravens, der har brug for Smith. 

Modsat har Ravens forlænget med Shareece Wright, der kom til sidste år, men han kan godt bruge konkurrence. Kyle Arrington er en glimrende nickel back, men også her er der brug for dybde.

Ravens spiller i en division, hvor de i en fjerdedel af kampene møder Antonio Brown og A.J. Green, så der er brug for cornerbacks fra øverste hylde. Årgangen er ganske solid, og Ravens vil kunne finde en starter og dybde på andendagen som eksempelvis Baylors Xavien Howard eller Alabamas Cyrus Jones.

Andre behov

Ravens elsker at rotere deres defensive linemen, og der går ikke en draft, uden at Newsome dykker ned i posen og drafter til “the trenches”. Hold øje med Ole Miss’ defensive tackle Robert Nkemdiche, hvis han falder i draften. Han vil være et value pick for Newsome. Quinton Jefferson fra Maryland og Austin Johnson fra Penn State er andre navne, som Ravens kunne være interesseret i. På wide receiver vender Steve Smith Sr. tilbage efter at have misset det meste af 2015-sæsonen på grund af en overrevet akillessene. Godt nok er Mike Wallace kommet til, men Breshard Perriman spillede slet ikke som rookie. Ravens vil gøre klogt i at investere et par tredjedagsvalg på positionen.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *