2016 NFL draft preview: Atlanta Falcons

General manager Thomas Dimitroff er under hårdt internt pres for at skulle levere en god draft, men det kan blive en udfordring, da Falcons mangler to valg på tredjedagen og kun har fem valg.

De fleste forventer, at Falcons primært vælger spillere til forsvaret på første- og andendagen, selvom der også er en række huller på angrebet, som kan opgraderes i draften.

2015 rekord: 8-8
Draft valg i de tre første runder: 17, 50, 81
Tre største behov: LB, DE, S
General manager: Thomas Dimitroff (2008)
Head coach: Dan Quinn (2015)

Linebacker

Paul Worrilow fik forlænget sin kontrakt, men Justin Durant er væk, og Brooks Reed skal i år kæmpe for at leve op til de store forventninger. Hverken Worrilow eller Reed er skræddersyede til Dan Quinns forsvarssystem, så de fleste forventer som minimum at Falcons bruger et – måske endda to – af de tre første valg på linebackers.

I første runde er Darron Lee (Ohio State) og Leonard Floyd (Georgia) spændende atleter, der begge passer perfekt på den type linebacker, som Quinn ønsker. Alabamas Reggie Ragland mangler de fysiske skills, som Quinn efterspørger, men til gengæld har han høj football IQ og lederskab, som Falcons-træneren vil elske. LSU’s Deion Jones kunne også være en mulighed i anden runde.

Defensive end

Manglende pres på modstanderens quarterback er en af årsagerne til, at folk i og omkring Falcons forventer, at de vælger en defensive end tidligt draften. Godt nok valgte Falcons Vic Beasley med ottendevalget i sidste års draft og har opgraderet deres linje med den undervurderede Dolphins-spiller Derrick Shelby samt resignet Adrian Clayborn, men vurderingen er, at der stadigvæk skal mere til.

I første runde spøger et navn som Clemsons Shaq Lawson, der er en stærk spiller mod løbet og solid pass rusher. Andre muligheder er Eastern Kentuckys Noah Spence, der er en mere naturlig pass rusher, eller den mere alsidige Emmanuel Ogbah (Oklahoma St.). Hold også øje med Boise States Kamalei Correa, der kunne være interessant for Falcons.

Safety

I Seattle havde Dan Quinn safeties i absolut topklasse, og han vil gå langt for igen at kunne stole blindt på forsvarets bageste folk. Ricardo Allen viste glimrende takter sidste år og vil sandsynligvis starte på free safety, men på strong safety bør Kemal Ishmael ikke være fuldtidsstarter. Derfor er Quinn og Dimitroff på udkig efter en strong safety, som kan være Atlantas svar på Kam Chancellor.

Et navn, som kunne være interessant for Falcons i anden runde, er Floridas Keanu Neal, der er en fysisk type, der meget gerne deltager som ekstra mand i boksen på løbespil. Quinn, som var defensiv koordinator hos netop Florida i 2011, har efter sigende et rigtig godt øje til Neal, så Falcons vil være lykkelige, hvis han er stadig er i spil, når de vælger i anden runde.

Et andet navn er USC’s Su’a Cravens, der med sine 6’1 og 226 pund har har størrelsen til at gøre sig gældende i Quinns Cover 3-system, hvor strong safetien ofte liner op i boksen. Sidst kunne West Virginias all-rounder Karl Joseph også være en mulighed. 

Andre behov

Atlanta kunne sagtens finde på at vælge en tight end tidligt, da man stadig leder efter en afløser for legendariske Tony Gonzalez. Hunter Henry (Arkansas) eller Nick Vannett fra Ohio State kunne være en mulighed i anden runde. Wide receivers a la Ohio States Michael Thomas eller Braxton Miller er også mulige valg sent på andendagen.

Den indvendige del af den offensive linje har været et tilbagevende problem for Falcons og primært på guard. Nick Martin fra Notre Dame eller Washington States Joe Dahl kan være på radaren i tredje eller fjerde runde. Især Dahl efter både Quinn og Dimitroff rejste tværs over USA fra Atlanta til den østlige del af staten Washington for at se talentet med egne øjne.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *