2016 NFL draft preview: Arizona Cardinals

Arizona Cardinals har kun to valg i de tre første runder og mangler et andenrundevalg efter handlen for outside linebacker/defensive end Chandler Jones.

Derfor skal Cardinals ramme plet på deres første- og tredjerundevalg og finde en startende center, cornerback eller en quarterback, der kan følge i Carson Palmers fodspor.

2015 rekord: 13-3 (vinder af NFC West)
Draft valg i de tre første runder: 29, 92
Tre største behov: DB, C, QB 
General manager: Steve Keim (2013)
Head coach: Bruce Arians (2013)

Defensive back

Safeties D.J. Swearinger og Tony Jefferson er free agents næste år, og forsvarets “quarterback” de seneste to sæsoner, Rashad Johnson, er taget til Tennessee Titans. Tyvon Branch lukker umiddelbart hullet, men Cardinals bruger ofte tre safeties og har derfor brug for dybde og potentielt en starter. Arians ønsker både størrelse og fart på positionen, så en spiller som Southern Utahs Miles Killebrew vil med sine 6’2 og 4,65 fart passe godt ind. På cornerback mangler Cardinals en starter modsat Patrick Peterson, og det kan meget vel være den vej, de går i første runde. Navne som Eli Apple eller Williams Jackson kan være interessante for Arians og co.

Center

Sidste år cuttede Cardinals center Lyle Sendlein kun for at hente ham tilbage en måned før sæsonstart. Nu er Sendlein igen free agent, og efter endnu en skuffende sæson er den 32-årige center ikke længere en option. A.J. Shipley kom til sidste år og startede tre kampe, men han er bedst i en rolle som reserve. Draften er ganske dyb på center-positionen, men Alabamas Ryan Kelly er den klart bedste i gruppen. Kelly er et potentielt førsterundevalg, så det vil blive svært for Cardinals at takke nej, hvis han er på brættet, når de vælger med det 29. valg. Ellers kunne Nick Martin (Notre Dame), USC’s Max Tuerk eller Michigans Graham Glasgow være andre muligheder senere i draften.

Quarterback

Quarterback Carson Palmer er oppe i årene, og Cardinals er nødt til at tænke på fremtiden. Derfor har de også vist stor interesse for årets gruppe af quarterbacks, og det vil ikke overraske, hvis Cardinals vælger en quarterback enten med det 29. valg eller på andendagen. Memphis’ Paxton Lynch vil være et glimrende fit til Bruce Arians angreb, og han skal bruge et par år til blive NFL-klar. Selvom Mississippi States Dak Prescott for nyligt blev anholdt for spirituskørsel, vil han være et godt fit til Cardinals, der ikke er bange for at tage spillere med uheldige sager uden for banen. Hold også øje med Jeff Driskell og Cardale Jones.

Andre behov

Det kan godt være, at Cardinals har handlet sig til Jones, men der er stadig brug for pass rush på defensive end/outside linebacker. Dwight Freeney er væk (otte sacks i 2015), og det samme er Jason Babin og Lamarr Woodley. Markus Golden er ganske uprøvet, så Cardinals er nødt til at booste postionen. Hvis en af de bedste pass rushers lander i skødet på Cardinals i bunden af første runde, kan de sagtens slå til. I en meget dyb defensive line-draft kan Cardinals desuden finde en mulig startende 3-4 defensive end i fjerde runde.

Her kan du læse alle vores NFL draft preview

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *