2016 NFL draft preview: Wide receivers

Læs her en optakt til wide receiver-klassen i dette års NFL-draft. En gruppe, der er dyb, men som savner toptalenterne.

Efter at NFL-draften i flere år har budt på elite-receivers som Amari Cooper, Sammy Watkins, Mike Evans og Odell Beckham Jr., har 2016-draften ikke rigtigt én top-top-receiver, som kan ændre et angreb totalt.

Og i det hele taget er klassen ikke så god, som de foregående, fantastiske årgange.
– De sidste to år har vi været forkælede. Vi har haft så mange spillere (receivers, red.), der hørte hjemme i de første 40-50 valg, og som er blevet valgt i top 40-50. Og mange af dem har været underclassmen, så college football er blevet røvet for de playmakers henover de seneste to år. Så nu er det tørret lidt ud, siger ESPNs draftekspert Todd McShay.

De sidste to sæsoner blev der valgt sammenlagt 11 wide receivers i 1. runde – seks i 2015 og fem i 2014 – men i 2016 er der en sandsynlighed for, at der kun bliver valgt én, måske to wideouts i top 32.

Det største navn er Ole Miss’ Laquon Treadwell (6’2, 210), der var den bedste wide receiver, da han forlod high school, og som true freshman greb han 72 bolde for The Rebels. Året efter greb han 48 bolde for 632 yards og fem touchdowns i ni kampe, inden han brækkede benet og måtte holde en lang pause, der kostede resten af sæsonen.


Treadwell vendte tilbage som junior i 2015, hvor han greb 82 bolde for 1153 yards og 11 touchdowns – herunder tre touchdowns i sin sidste kamp, The Sugar Bowl, mod Oklahoma State.
– Han løber nogle gode ruter. Han har en god kontrol over kroppen og en god fornemmelse for spillet, og så har han nogle stærke hænder, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Den kompakte wideout er blevet sammenlignet med både Derz Bryant, DeAndre Hopkins, Jordy Nelson, DeVante Parker, men oftest med Alshon Jeffery. Ligesom Jeffery kan Treadwell vinde dueller i luften og i tæt trafik om bolden, og han er en første-receiver-type, som quarterbacken kan kaste til i afgørende situationer.
– Hans hænder er gode, og han er så fysiskbetonet i sit spil, som man kan ønske sig. Så et hold, der ønsker Dez Bryant-type-potentiale, bør snuppe ham i løbet af valgene syv til 15, siger NFL.com’s draftekspert, Chad Reuter, til Draftday.dk.

Samtidig slår han typisk “press coverage”, har en god kontrol over kroppen og griber det meste, der bliver sendt i hans retning, fordi han har en stor gribe-radius.
– Treadwell er en fremragende spiller. Han har en fantastisk størrelse, store evner med bolden og en stærk hårdførhed, mener NFL Networks draftekspert, Daniel Jeremiah.

Men Laquon Treadwell savner en elitefart i fødderne. Kritikere peger på, at han ikke vil kunne løbe fra mange NFL-cornerbacks, og hans antrit er heller ikke ideelt.
– Der er store spørgsmålstegn ved hans topfart, fortæller Daniel Jeremiah.

Med 20 touchdowns i 2015 satte Baylors lille, men hurtige Corey Coleman (5’11, 190) sit store aftryk på college football i en fantom-sæson, hvor han greb 74 bolde for 1363 yards og vandt “The Biletnikoff Award” som nationens bedste wide receiver. Faktisk tog det ham kun 11 halvlege at score de første 15 touchdowns og dermed sætte en Baylor-rekord.

Året forinden scorede Coleman, der stammer fra en hård, belastet bydel i Dallas, 11 touchdowns, og han går nu i draften som en junior, der har masser af “hype” omkring sit navn.
– Han er en eksplosiv touchdown-skaber, der har farten til at brænde forsvar, mener NFL Networks Bucky Brooks.

Coleman er ekstemt væver, smidig og adræt og har samtidig en forrygende hastighed i fødderne, som gør ham meget, meget eksplosiv og farlig. Han kan løbe fra langt størstdelen af de defensive backs, der derfor har brug for hjælp “henover toppen”.
– Coleman er én af mine favoritspillere at se på optagelser. Han er en dynamisk atlet, der laver masser af store spil. Hans blanding af fart, hårdførhed og instinkt minder mig meget om Steve Smith, fortæller Daniel Jeremiah.


Coleman kan “plukke” bolden let ned og vinder samtidig ofte dueller om “jump balls”. Udover Steve Smith er Coleman også blevet sammenlignet med Emmanuel Sanders, John Brown og Antonio Brown – og han er en konkurrenceminded, selvsikker wideout.

Hans størrelse er dog et problem – det samme er det faktum, at han kommer fra Art Briles’ Baylor-system, der ikke har skabt så gode NFL-receivers, som deres college-stats indikerede. I college blev Coleman ikke bedt om at løbe et fuldt rutetræ i Baylors simple angrebssystem, og han tabte 11.9 procent af alle bolde, der blev sendt i hans retning. Det er mange – for mange.

Notre Dames Will Fuller (6’0, 172) var The Fighting Irishs MVP i 2015, hvor han greb 62 bolde for 1258 yards og 14 touchdowns, efter at han havde en næsten tilsvarende stærk sæson i 2014.

Fuller er en playmaker – én af draftens største – som ifølge NFL.com så 27 procent af sine catches nette mindst 25 yards. Han snittede hele 20,2 yards pr. catch i 2015, og han er ligesom Corey Coleman en uhyre, eksplosiv wideout, der har en speed som få andre. Han truer forsvaret med sin fart og har et ekstra gear, der gør, at han kan trække for cornerbacks, der ikke er helt oppe på dupperne.

Ved the Scouting Combine løb han 40 yards på superhurtige 4,32 sekunder, og han kan skifte retning smidigt og effektivt og kan lokalisere og gribe den dybe bold.
– Fuller er den mest dynamiske, dybe trussel i draften, mener NFL Networks Bucky Brooksl.

Wil Fuller savner dog den rette størrelse, hvis han skal gribe bolde som receiver på ydersiden i NFL, og hans hænder er ikke stærke nok. Men han kan uanset hvad blive en farlig dyb trussel i NFL.


LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *