2016 NFL draft preview: Specialists

For første gang i fem år kan draften se en kicker blive valgt i top 100.

Florida States Robert Aguayo (6’0, 207) går nemlig i NFL som én af de mest talentfulde kickers, som draften har set i mange, mange år – oven i købet som junior . Og han bliver nævnt som et muligt tredjerundevalg.
– Jeg tror ikke, at Roberto Aguayo ryger ud af 3. runde, siger Daniel Jeremiah fra NFL Network.

Aguayo, som tre gange var et All-American-valg, ramte gennem karrieren plet på utrolige 267 ud af 276 spark (field goals og ekstra point), og dermed var han den mest præcistsparkende kicker i NCAAs historie. Alene i 2013 scorede han på en college-rekord 94 ekstra point i træk – og han missede aldrig nogensinde et ekstra point i karrieren som den kun 12. kicker nogensinde. Samtidig havde en fremragende “hang time” på sine kickoffs af 4,09 sekunder – ganske enkelt sublimt.

Han er en selv ekstremt selvsikker, træfsikker kicker, der vil være en kæmpe gevinst i en tidsalder, hvor det er blevet sværere at sparke ekstra point, og hvor nu også kickoff-reglerne er ændret og kræver bedre kickere. Han har ikke noget superstærkt sparkerben, men han er bogstaveligt talt”automatisk” fra 40 yards og ind, hvorfra han aldrig missede et spark i karrieren.

Den på Hawaii-fødte Ka’imi Fairbairn (5’11, 183) fra UCLA er slet ikke i samme kaliber som Aguayo, men Fairbairn er dog stadig et udmærket talent, der kan blive valgt sidst i draften.

Han tilbyder en god præcision på sine spark og en stærk teknik – men har samtidig et udmærket højreben. I 2014 og 2015 snittede han 64,4 yards pr. kickoff – bedst i NCAA football. Han kan gå direkte ind og sparke på et NFL-hold.

TCUs Jaden Oberkrom (6’3, 186) har sparket flere field goals (79) end nogen anden i Big 12s historie, og han er en solid, træfsikker, men ikke specielt imponerende kicker – fysisk set. I 2015 ramte han plet på 21 af 25 field goal-forsøg inklusiv en 57-yarder. Som minimum vil han kandidere til et job i training camp.

Draftens bedste punter er Syracuses Riley Dixon (6’4, 221), der er en stor, muskuløs fyr med et meget, meget stærkt højreben, der kan sende boldene langt “ud af kommunen”. I 2015 endte hele 42,4 procent af hans punts som fair catches, og han imponerede samtidig på tre fakes – blandt andet mod LSU, hvor han hoppede over en modstander på et løb og skaffede en første down.

Han skal være mere stabil, hvis han for alvor skal skabe en lang karriere i NFL. Men potentialet er der bestemt.

Utahs Tom Hackett (5’10, 198) er en tidligere australsk fodboldspiller, der i 2012 kom til Utah og fik spilletid i ni kampe. Siden satte han flere skolerekorder for The Utes og blev endda valgt til årtiets hold i Pac-12-konferencen. Oven i købet vandt han to gange “The Ray Guy Award” som nationens bedste punter.

Han er selvsagt – grundet sin baggrund – en god atlet, der samtidig har et meget åben, udadvendt væsen, som journalisterne vil elske. På banen sender han nogle meget præcise punts af sted (45,9 procent af hans punts landede inden for 20 yard-linjen), men han har stadig en del at lære, fordi han er en “soccer”-type punter.

Drew Kaser fra Texas A&M har et meget stærkt ben, og hos the Aggies slog han flere af Shane Lechers rekorder. Han kan virkelig hamre til bolden, men placerer langt fra altid bolden så optimalt, som man kunne ønske. Men han bør få et job i NFL.

I 2015 imponerede Kansas States Morgan Burns (5’11, 201), da han scorede fire touchdowns på bare 34 kickoff-returneringer – en Big 12-rekord — og oven i købet også returnerede et punt for touchdown. Han er draftens bedste return-specialist.

Til sin Pro Day løb han 40 yards på 4,38 sekunder, og han har både fart i fødderne, har et godt instinkt og overblik – og er meget kreativ med bolden i hænderne. Burns er egentlig cornerback, men selvom han måske ikke vil være mere end et femtevalg på positionen i NFL, kan han blive en del af 53 mands-truppen hos et hold, fordi han er så eksplosiv med bolden i hænderne.

Marshalls DeAndre Reaves (5’9, 177) er en anden top-return-specialist, der i 2015 nåede endzonen på én punt-returnering og to kickoff-returneringer. Han har et virkelig godt antrit og et godt overblik. Hans naturlige position er som wide receiver.

Hold også øje med Wendall Williams (5’11, 185) fra lille University of Cumberlands, der i begyndelsen af marts imponerede ved at løbe 40 yards i den officielle rekordtid af 4,19 sekunder ved NFL Regional Combine (officielt 4,31 sekunder). Den hurtigste tid, der nogensinde er målt – uoffcielt set.

Williams kommer fra et meget lavt niveau, men det er værd at bemærke, at han i 2015 scorede på samlet fire returneringer. Og så har han altså en vanvittig fart i fødderne.

Den klart bedste long-snapper i dette års draft er Jimmy Landes (6’1, 240) fra Baylor, som var den eneste på positionen, der blev inviteret til The Scouting Combine i februar. Han kan sende dybe snaps tilbage på 0,70 sekunder, og han er en god long snapper, man kan regne med. Han er en solid atlet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *