Tre HOF-vælgere: Sådan blev Morten Andersen valgt ind

Morten Andersen blev natten til søndag valgt i Hall of Fame, og Draftday.dk afslører her – baseret på interviews med tre af vælgerne – lidt om, hvad vælgerne tænkte og gjorde. Allerede nu er vælgerne enige om, at hans indlemmen i det fornemme selskab er en milepæl for special teamers i NFL.

———————————————————————————————————————————————–

Diskussionen varede små 30 minutter. Den var passioneret og livlig. Og da den var overstået, blev Morten Andersen stemt i Pro Football Hall of Fame.

Draftday.dk har interviewet tre af de vælgere, der natten til søndag var med til at indlemme den danske eks-kicker i Hall of Fame, og de fortæller, at Andersen gradvist fik mere og mere støtte i lokalet, som diskussionen om hans kandidatur skred fremad.
– Der var en masse “ta’ og gi'” i diskussionen, men man kunne fornemme, at Morten fik folk på sin side i takt med, at diskussionen udviklede sig, siger Hall of Fame-vælger Clark Judge fra TalkOfFameNewtork.com og tidligere CBS Sports til Draftday.dk.

Barry Wilner fra nyhedsbureauet AP er enig.
– I slutningen af diskussionen var jeg ret sikker på, at han ville blive valgt ind, siger han til Draftday.dk.

Morten Andersens kandidatur blev præsenteret af Jeff Duncan fra The New Orleans Times-Picayune. Han argumenterede over for sine 47 kollegaer, hvorfor Andersen skulle vælges ind. Og herefter begyndte diskussionen mellem vælgerne, hvor flere i forvejen var for et valg af danskeren, mens andre var imod. Typisk fordi de ikke mener, at en kicker har lige så meget værdi som for eksempel en wide receiver eller en safety.

Ifølge Draftday.dk’s kilder tog omkring 10 vælgere ordet og talte Andersens sag.
– Det var en livlig diskussion, og flere gange blev pointen om, at den førende i point i ligaens historie fortjener en plads i Hall of Fame, bragt frem, fortæller Bob Glauber fra Newsday.com til Draftday.dk.

Clark Judge fortæller også, at Andersens støtter igen og igen forklarede, det ikke gav mening, at Andersen ikke er i Hall of Fame, når han har scoret flere point end nogen anden spiller i NFL-historien.
– Hvilken anden Hall of Fame har ikke sin førende i point indlemmet? Svaret er: Ingen, siger Clark Judge.

Samtidig fremførte støtterne argumenterne om, at Andersen to gange har været på årtiets hold i NFL.
– Det betød virkelig meget, fortæller Judge.

Alle tre er enige om, at valget af Andersen – den første rene kicker siden Jan Steneruds indtræden i 1991 – er et betydningsfuldt øjeblik for Hall of Fame.
– Kickers bliver generelt oversete, når de bliver sammenlignet med angrebs- eller forsvarsspillere, så Mortens indtræden er en milepæl, mener Bob Glauber.

Clark Judge mener, at hans indtræden kan hjælpe andre i samme position i fremtiden.
– Morten havde masser af støtte i lokalet, og det er virkelig vigtigt for special teamers alle vegne i NFL, forklarer Clark Judge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *