To tunge drenge afgør om Giants når langt

New York Giants har boostet angrebet i stor stil, men holdet får kun succes, hvis den offensive linje spiller bedre, end den gjorde i 2016.

Sådan lyder det fra James Kratch, der på daglig basis dækker Giants for mediet NJ.com.

I offseason signede Giants receiver-profilen Brandon Marshall, der supplerer superstjernen Odell Beckham Jr. og talentfulde Sterling Shepherd, og i 1. runde af draften valgte Giants så den forrygende atlet og tight end, Evan Engram, der bliver en enorm trussel i kasteangrebet.

Det ændrer dog – ifølge James Kratch – bare ikke ved, at angrebslinjen skal træde i karakter.
– Angrebslinjen er generelt afgørende for, om Giants’ angreb får succes, siger han til Draftday.dk.

General manager Jerry Reese undlod at forstærke enheden via free agency, og Pittsburghs Adam Bisnowaty, der blev valgt i 6. runde, var den eneste lineman, som Giants valgte i draften.

De unge drenge skal træde i karakter
Mens den indvendige del af linjen er solid, var det i 2016 skidt på kanten, hvor det tidligere førsterundevalg, Ereck Flowers, og det forhenværende syvenderundevalg, Bobby Hart, startede i henholdsvis venstre og højre side. Ifølge Pro Football Focus tillod de to tilsammen hele 105 quarterback pressures.

Men Giants-ledelsen forventer altså, at de begge kan forbedre sig i stor stil og dermed gøre enheden bedre.
– Giants har brug for, at Ereck Flowers og Bobby Hart udvikler sig markant, så Eli Manning får mere tid til at kaste og udnytte sine våben nedad banen, fortæller James Kratch.

22-årige Bobby Hart spillede faktisk så skidt, at han blev bænket til fordel for Marshall Newhouse i slutspilsnederlaget mod Green Bay Packers. Men Jerry Reese sagde i maj, at de begge bliver bedre i takt med, at de udvikler sig. En kommentar, der dog stod lidt i skærende kontrast til hans udmelding fra januar, hvor Reese satte spørgsmålstegn ved, om Flowers er god nok til at starte som venstre tackle, eller om han vil være bedre på en anden position på angrebslinjen.

23-årige Flowers er en virkelig god atlet – det var ikke mindst derfor, at Giants valgte ham som nummer ni i 1. runde af 2015-draften – men hans teknik lader endnu meget tilbage at ønske. Og selvom han selv og offensiv line coach Mike Solari arbejder hårdt på at forbedre teknikken, er det langt fra sikkert, at den bliver markant bedre, lød det i april fra den tidligere Giants-lineman, Geoff Schwartz, der for SBNation.com havde analyseret Flowers’ spil indtil nu. Han skrev, at Flowers’ tekniske svagheder er så store, at de måske aldrig kan blive minimeret.

Bedre end i 2016
Giants’ interne mål er – og bliver altid – at vinde Super Bowl, og holdet bør ifølge James Kratch som minimum nå slutspillet.
– Giants slog Cowboys (NFC East-vinderne, red.) to gange i sidste sæson, så de ser sig selv som seriøse NFC East-bejlere. Og på papiret er Giants bedre i denne sæson, mener han.

Omvendt er Giants’ turneringsprogram sværere i 2017, end det på papiret var i 2016 – i år har holdet det ottendesværeste program i NFL.

Quarterback Eli Manning, der skuffede i 2016, har altså fået flere, nye våben at kaste til, og derfor er optimismen stor hos “The G-Men”. Den 36-årige, dobbelte Super Bowl-vinder har ifølge ejer John Mara “mange år tilbage” i NFL, og James Kratch vurderer, at Manning fysisk set stadig er på toppen, men at hans store problem i 2016 kort og godt var at eksekvere.
– Giants tror på, at han kan komme stærkt igen med de våben, som de har givet ham, fortæller Giants-journalisten.

Men det kræver altså, at han bliver bedre beskyttet af de fem tunge drenge foran ham.
– En slutspilsplads er et meget opnåeligt mål, men hvis den offensive linje ikke træder i karakter, er det svært at nå særligt langt, siger James Kratch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *