The Quarterback Killa

Warren Sapp – med kælenavnet “Quarterback Killa” – er netop blevet valgt ind i Pro Football Hall of Fame. Læs her historien om én af de mest karismatiske forsvarsspillere i NFL-historien, der på mange måder satte et stort aftryk på ligaen.

Nb! Historien blev første gang bragt for fem år siden.

Sacks, quarterback pressures, ”trash talking” og masser af opsigtsvækkende kommentarer.

Warren Sapp leverede lidt af hvert i de 13 sæsoner, han var aktiv hos først Tampa Bay Buccaneers og siden Oakland Raiders, hvor han har været de sidste fire sæsoner.

For han var ikke blot en af de bedste defensive tackles, ligaen nogensinde har set. Han var også en af de mest karismatiske og åbenmundede.

35-årige Sapp, der torsdag annoncerede, at han stopper karrieren, elskede nemlig at høre sig selv. Ligesom den 6 fod 2 inches, 300 pund-tunge, kaosskabende spillers fødder altid syntes at bevæge sig fremad i retning af quarterbacken, syntes hans mund heller aldrig at stå stille.

Han var kongen af ”trash talk”:
– Han er formentligt den bedste ”trash talker”. Han siger sådan noget som: ”Jeg kommer efter dig. Jeg får fat i dig. Jeg ryger direkte ned i halsen på dig”, sagde Bills’ guard Derrick Dockery for godt et år siden.

Sapp formåede dog – modsat mange andre – at bakke de mange provokerede ord op med et spil på allerhøjeste niveau.

Ingen kunne håndtere Sapp
For præstationerne på banen gjorde Warren Sapp til en stjerne i NFL. Han regnes for at være prototypen af en ”three-technique” defensive tackle, der stiller op i området mellem modstanderens ene guard og tackle, og som herfra skal eksplodere fremad og skabe kaos i modstanderens backfield:
– Han har formentligt været en ligeså god ”three technique lineman”, som nogen, der nogensinde har spillet den position, siger Raiders’ head coach Lane Kiffin.

I sine 13 sæsoner i NFL var Sapp otte gange i Pro Bowl, i 1999 blev han kåret som NFLs Defensive Player of the Year, ligesom han blev valgt til NFLs ”All-Decade Team” for 1990’erne.

Han lavede i alt 96,5 sacks i karrieren – herunder utrolige 16,5 sacks i 2000 – hvilket var med til at give ham tilnavnet ”The Quarterback Killer”:
– Jeg kender ikke nogen i denne liga, der har kunnet håndtere Warren Sapp, sagde Lions’ daværende head coach Bobby Ross efter 2000-sæsonen.

Da Green Bays quarterback Brett Favre midt i Sapps storhedstid i 2001 skulle beskrive, hvad han respekterede mest ved den store lineman, fremhævede han Sapps antrit:
– Det er, hvor hurtig han er, og hvordan han aldrig nogensinde giver op. Du er aldrig udenfor hans rækkevidde, forklarede Favre.

Inden Sapp i 1995 blev valgt af Tampa Bay i første runde af NFL draften, havde Buccaneers oplevet 12 sæsoner i streg, hvor holdet havde tabt flere kampe, end holdet havde vundet.

To sæsoner senere – anført af et sprudlende Tampa 2-forsvar med Sapp i spidsen – var Buccaneers i slutspillet, hvor holdet også var at finde i fire af de efterfølgende fem sæsoner som et af NFLs mest dominerende mandskaber.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *