The All-American Cowboy

 

Aldon Smith har fået hjælp
Den ti år-yngre yngre Smith, der som den ældre Smith gik på college hos Missouri, stiller op i højre side bag Justin Smith. De to er fantastiske til at samarbejde omkring ”stunts”, hvor Justin Smith tordner til den ene side og trækker to offensive linemen med sig, mens Aldon Smith løber bagom Justin Smith og stormer ind i den sprække i angrebslinjen, som Justin Smiths uselviske manøvre har skabt.

Aldon Smith har allerede lavet 33 ½ sacks i karrieren – flest nogensinde af en spiller efter to sæsoner i NFL – og i år satte han en ny 49ers-rekord med 19 ½ sacks. Mange af de sacks er kommet på grund af Justin Smith, der – ifølge nogle kritikere – til tider er dygtig til at holde modstanderen. Også via ufine tricks. Men det virker, når det ikke bliver opdaget.
– De har et form for storebror-lillebror-forhold. Aldon har været i stand til at hæve sit spil, fordi han har set, hvor meget hårdførhed og vilje, der kræves på dette niveau, fortæller 49ers’ defensive koordinator Vic Fangio.

”The Smiths” har været afgørende årsager til, at 49ers-forsvaret nu to år i træk har ligget i NFLs top fire i færrest antal tilladte yards og point, og i 2011-sæsonen blev 49ers-forsvaret ikke mindst på grund af en fremragende ”front seven” det første hold i historien, der ikke tillod et rushing touchdown i sæsonens første 14 kampe. Samtidig nåede holdet at spille 36 kampe over tre sæsoner, inden det tillod en 100 yard-rusher.

20 gange bedre end J.J. Watt
Undervejs i 2011-sæsonen lavede Smith flere store spil, der afgjorde kampe til 49ers’ fordel, som da han indhentede Philadelphia Eagles’ hurtige wide receiver Jeremy Maclin bagfra, bankede bolden ud af hænderne på ham og sikrede sejren til 49ers. Eller da han i de døende sekunder af en kamp mod New York Giants slog et Eli Manning-kast i jorden.

Efter sæsonen mente flere, at Smith var NFLs bedste forsvarsspiller i 2011-sæsonen. Blandt dem anerkendte eksperter som Sports Illustrateds Peter King og Jim Trotter.
– Justin Smith er måske den bedste defensive tackle, vi har mødt hele året. Vince Wilfork fra Patriots er en rigtig god spiller, men der er bare noget ved den fyr. Smith er 20 gange bedre end (Texans’) J.J. Watt, siger en anonym leder fra et andet NFL-hold, der har mødt 49ers og Smith i 2012, til The Boston Globe.

I denne sæson missede Justin Smith to en halv kamp med en næsten helt overrevet triceps-muskel, og da Smith, der ikke havde misset en kamp siden sin rookie-sæson i 2001, var væk, kunne det tydeligt ses på statistikken.

Med ham på banen tillod 49ers i alt 4,5 yards pr. spil, uden ham steg det tal til 5,1 yards pr. spil. Og 49ers lavede et sack pr. 14,8 drop-back i de kampe, hvor Smith var med, men lavede kun ét pr. 26,8 drop-back uden ham. Aldon Smith lavede ikke én eneste sack i den periode.
– Justin Smith er en ret vigtig fyr, siger en pro scout fra et NFL-hold til The Green Bay Press-Gazette.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *