Bountygate: Tagliabue benåder spillere

Spillerne slipper billigt i Bountygate-skandalen, efter at Paul Tagliabue, der så på spillernes appel, tirsdag gav sin kendelse i sagen, der har New Orleans Saints som midtpunkt.

Tagliabue, NFLs tidligere commissioner, der var hyret til at vurdere appel-sagen, vurderede ifølge NFL.com, at Will Smith, Jonathan Vilma, Scott Fujita (nu hos Browns) og Anthony Hargrove (nu en free agent) er blevet straffet for hårdt – og at Fujita skal renses helt for videre tiltale. Fujita har med andre ord ikke gjort noget forkert, mens de tre andres roller ikke bør føre til markante straffe, som først dømt af NFL.

Appel-dommeren fastslår også, at hele “Bounty”-programmet var skabt af trænere og andre i Saints’ ledelse. Et program, hvor spillerne fik betaling for at lave hits på navngivne modstandere som for eksempel Brett Favre.

Dermed bliver de karantæner, som spillerne havde fået, ikke effektueret. Vilma, der har lagt san an mod Goodell og NFL, stod således til at få ét års karantæne, mens de tre andre fik kortere karantæner, men de appellerede straks dommene, og Goodell bad Tagliabue om at se på appellerne.

Tagliabue er enig med Roger Goodell, NFLs nuværende commissioner, der fastslog, at “Bounty”-programmet eksisterede gennem tre år fra 2009 til 2011. Men de to ser ikke ens på spillernes rolle, hvor Tagliabue ikke mener, at spillerne bør straffes så hårdt. Deres forseelser bør højst føre til bøder, vurderer Tagliabue.
– Vi respekterer Hr. Tagliabues beslutning, lyder det i en officiel udtalelse fra NFL.

Goodell havde fastslået, at Vilma, Fujita og Smith var medbestyrere af det ulovlige “gevinst-for-hits”-program, mens Hargrove løj, da han blev afhørt af NFL. Dermed havde de brudt med NFLs regler og fik altså i første omgang en hårdt straf, ligesom flere trænere og ledere hos Saints også har fået det. De straffe står ved magt – inklusiv head coach Sean Paytons ét år-lange karantæne.
– Tilykke til vores spillere med at få karantænerne droppet. Desværre er der nogle ting, der aldrig kan blive taget tilbage, skrev Saints’ quarterback Drew Brees, tirsdag aften, på Twitter.

Den nye kendelse kommer efter en ny runde med høringer, hvor Tagliabue fik mulighed for at høre parterne udtale sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *