Syv tanker før 2. runde

Peyton Manning, Brandon Weeden, New York Jets, New England Patriots og Matt Ryan. Det er nogle hold og spillere, der er i fokus i denne artikel med syv tanker før 2. spillerunde.

*** Jeg er spændt på, hvordan Cleveland Browns’ rookie-quarterback Brandon Weeden spiller i opgøret mod Cincinnati Bengals oven på sin elendige debut i søndags mod Eagles.

Weeden nettede mod Philly en passer rating på forfærdeligt sølle 5,1 point efter fire quarters, hvor han kun ramte plet på 12 af 35 kast, kastede fire interceptions, nedstirrede sine receivers, missede åbne “check downs” og lignede en Division II-freshman, der kastede mod Baltimore Ravens anno 2000.

Problemet for Browns og Weeden er, at han med sine 29 år – og med holdets nye ejer “in charge” – ikke har en så lang snor som andre rookie-quarterbacks. Browns kan ikke tillade at lade Weeden knokle sig igennem to eller tre fjumreår, som Texans gjorde det med David Carr, Seahawks gjorde det med Rick Mirer eller Browns selv gjorde det med Tim Couch.

For så vil han til den tid være 32 år, og så skal aftageren bag center så småt findes. Samtidig betyder den nye overenskomst i NFL og rookies’ lønvilkår, at Browns ikke har et økonomisk incitament – som tidligere – til at satse på et højt, men dybt skuffende draft pick gennem flere sæsoner.

Derudover er det spørgsmålet, om den nye ejer Jimmy Haslam III – der ikke ejede Browns, da Weeden blev valgt i 1. runde i april – vil tolerere blot én sæson med skuffende præstationer fra den mand i Browns-angrebet, der svinger armen. Haslam har sagt, at det for ham er allervigtigst at finde en quarterback, der kan lede Browns til succes. Det er opskriften på succes, har han lært af et godt råd, han har fået fra Giants’ ejer John Mara:
– Få en god quarterback. Jeg spurgte John Mara, og han sagde: “Quarterback, træner, general manager.”

Weeden presser samtidig Browns’ head coach Par Shurmur, der ikke var Haslams valg af en træner, men som blev hyret under den gamle ejer, Randy Lerners, indsatte ledelse. Shumur risikerer at få sparket, hvis Weeden ikke præsterer allerede i år ét. Det samme gør president Mike Holmgren. De to kan hurtigt ty til konkurrenten Colt McCoy, hvis Weeden ikke opper sig.

Og derfor skal Weeden ikke ligne en rookie i 2012. Og han skal slet ikke ligne den Brandon Weeden, han var mod Eagles. Han skal ligne en mand, som Cleveland kan satse på i de kommende år, og som kan føre Browns mere end bare ud af suppedasen.

*** Det er en stor kliché, at det gælder om at begynde sæsonen godt. Men i New York Jets’ tilfælde gælder klichéen 100 procent.

For cirkusset i Jets-land risikerer at byde på både medieklovne, gale hunde og skøre kugler, hvis Jets kommer skidt fra start, og omklædningsrummet – antændt af den frådende New Yorker-presse – eksploderer.

Derfor var det så vigtigt, at Jets overraskende udraderede Buffalo Bills i 1. spillerunde. Men det vil være endnu bedre og lægge en endnu større dæmper på problemerne, der altid lurer hos Jets, hvis Steelers kan blive slået i aftenens kamp på TV 3+.

Med en 2-0-begyndelse på sæsonen vil Jets i så fald være kommet godt fra land, men endnu mere vigtigt betyder det også, at Jets kan “tåle” at tabe et par af de kommende, meget svære kampe uden, at det behøver at betyde, at det hele går amok.

Efter aftenens kamp venter Dolphins i Miami. Måske en på papiret let kamp, men husk på, at Dolphins har et godt indblik i Jets’ nye offensive koordinator, Tony Sparanos, system. Fra 2008 til 2011 var Sparano netop Miamis head coach.

Dernæst venter i tre af de næste fire kampe så svære modstandere som de tre Super Bowl-aspiranter, 49ers, Texans og Patriots, på Jets. Havde Jets indledt sæsonen med to nederlag, ville der være en risiko for, at holdet havde en “record” på 3-5 eller endnu værre 2-6 efter første halvdel af sæsonen – og så ville helvede være løs.

Og anden halvdel byder så på hele fem udekampe. Og to af de tre hjemmemodstandere er Patriots og Chargers – absolut ikke “walk overs”. Derfor: Jets SKAL godt fra start.

*** Jets’ rivaler fra New England er i min optik ugens største favorit – hjemme mod Arizona Cardinals.

Jeg vil blive overrasket, hvis Cardinals scorer flere end 17 point, og det vil også overraske mig, hvis New England netter færre end 33-35 point. Jeg tror, at Patriots’ pass rush kan få en stor dag mod Cardinals’ svage angrebslinje.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *