Super Bowl XLVI Sunday blog

   22.10 – Patriots og Giants kan nå fire sejre
New York Giants og New England Patriots kan begge vinde holdets fjerde Super Bowl søndag. Pittsburgh har vundet seks på førstepladsen i historien efterfulgt af San Francisco 49ers (fem sejre) og Green Bay Packers (fire sejre).

21.48 – Tre point afgørende i Patriots' seneste fire Super Bowls
Hvis man skal tro historien, så bliver nattens Super Bowl afgjort med tre point. For i de seneste fire Super Bowls som New England Patriots har deltaget i, er kampen blevet afgjort med blot tre points margin.

I 2001 vandt Patriots med 20-17 over St. Louis Rams, mens det i 2003 blev til en sejr på 32-29 over Carolina Panthers. Året efter, i 2004, blev det til en gevinst på 24-21 over Philadelphia Eagles, mens Patriots i 2007 måtte se dagens modstander New York Giants løbe af med en sejr på 17-14.

21.43 – Giants-lineman sender tweet om Giants-sejr
New York Giants er selvsikkert hold – det er efterhånden en kendsgerning.

Og den selvsikre attitude, som holdet offentligt bekender sig, varer ved helt op til kampstart. Få timer før kickoff bad ESPN-produceren John Romano sine followers på Twitter om at give et bud på kampen. Giants' defensive lineman Chris Canty svarede tilbage "Giants, 28, Patriots, 17".

21.40 – Eksperternes picks 4.0
Vi fortsætter med rækken af picks fra diverse eksperter. Her er en bred vifte af forskellige skribenter på førende amerikanske aviser.

Greg Cote, Miami Herald – Patriots
Peter Schrager, Foxsports.com – Giants
Tim Kawakami, San Jose Daily News – Patriots
Dan Connolly, Baltimore Sun – Giants

20.15 – Bookmakerne tror på Patriots
New England Patriots er tre point-favoritter til at vinde Super Bowl over New York Giants.

Det mener bookmakerne i spillebyen Las Vegas. MGM Resorts, der driver ti bookmakere, vurderer dog, at 65 procent af væddemålene er spillet på Giants. Alene i Nevada, hvor Las Vegas ligger, blev der sidste år spillet for 87,5 millioner dollar (knap 500 millioner kroner) på kampens udfald.

19.40 – Eksperternes picks 3.0

CBS Sports holder med Giants hele vejen. Alle fem skribenter har nemlig valgt New Yorkerne til at vinde søndagens Super Bowl. Men for en god ordens skyld…

Pete Prisco – Giants
Mike Freeman – Giants
Clark Judge – Giants
Dave Richard – Giants
Will Brinson – Giants

19.09 – Fint vejr i Indianapolis   

Byen Indianapolis har fået masser af ros hele ugen for et Super Bowl-arrangement, der har været ét af de bedste de sidste mange år.

 Og søndagen er ingen undtagelse. Meldingerne fra Indiana er, at solen skinner, og at der kun er fået skyer på himlen. Samtidig er temperaturerne omkring de fire grader, selvom området normalt er ramt af frost på denne tid af året.

17.20 – Super Sunday er "Store Ædedag" i USA
    Amerikanerne går i dag helt amok i ædetrip ud over det sædvanlige, og over hele landet bliver der for eksempel spist mere end – anslået – 20 millioner kilo avocado.

Den grønne spise bliver, som bekendt, brugt til guacamole, der er klassiker som dip til chips og nachos. Derudover spiser amerikanerne for eksempel også fem millioner kilo kartoffelchips og 1,7 millioner kilo popcorn.

 16.10 – Defense (doesn't) win championships 
Man siger som bekendt, at forsvar vinder mesterskaber, men den sætning kan man næppe bruge, uanset om Patriots eller Giants vinder i aften.

For de to holds forsvar har i denne sæson været historisk ringe, hvis man ser på det i Super Bowl sammenhæng.

I Patriots' tilfælde har intet andet Super Bowl-forsvar tilladt så mange yards (411,1) pr. kamp, som New Englands, men ind på en fornem andenplads på alle tiders liste kommer søndagens modstander, New York Giants', forsvar.

Giants' forsvar har tilladt 376,4 yards pr. kamp, og det trumfer alle andre tidligere Super Bowl-forsvar (altså eks. Patriots').

På tredjepladsen kommer Saints' forsvar fra 2009, der tillod 357,8 yards pr. kamp men alligevel var godt nok til at hjælpe New Orleans til sejr.

Så vinderen i aften vil med rette kunne sige, at de er blevet båret af deres angreb sæsonen igennem.

16.03 – May the force be with you…
I USA er en stor del af Super Bowl-showet også de mange tv-reklamer, der bliver bragt under kampen. Mange amerikanere følger faktisk kun kampen for at se reklamerne i de mange pauser.

Og med god grund. For de virksomheder, der reklamerer under Super Bowl, ved, at de får det bedst tænkelige vindue hele året til at promovere deres produkt, og derfor forsøger virksomhederne at skabe nogle så originale reklamer, at de mange forbrugere, som ser kampen, dagen efter husker lige nøjagtigt den reklame og det produkt. Det betyder blandt andet, at reklamen bliver udviklet og skabt mere end et halvt år i forvejen.
 
I morgen, mandag, bliver den bedste reklame så kåret af fokusgrupper via ”The USA Today Super Bowl Ad Meter” – en uhyre prestigefyldt titel. Sidste år var denne reklame med Volgswagen, hvor en lille dreng leger Darth Vader, en af de mest populære.
 
Vinderne sidste år blev i øvrigt Doritos og Bud Light.
 
I år vil 30 sekunders reklametid koste lige godt 3,5 millioner dollars.

15.50 – Super Bowl-bossen og de 125 udlændinge…

Frank Supovitz er Super Bowls ”general manager”. Som NFLs senior vice president of events er han manden, der reelt har ansvaret for, at det gigantiske arrangement bliver gennemført på en fornuftig måde.

På Super Sunday sidder han i et særligt designet kontrolrum, hvorfra han styrer begivenhederne på finaledagen. Han har kun én opgave – nemlig at passe tiden og sørge for, at selve showet følger den stramme tidsplan. Derudover sidder han udelukkende klar til at tage sig af de problemer, der måtte opstå.

Som forud for Super Bowl i Miami for fem år siden, hvor Colts slog Bears. I bogen ”The Billion Dollar Game” fortæller Sipovitz, at han sad i kontrolrummet nogle timer før Super Bowl i februar 2007, da han fik besked om, at der stod 125 udenlandske turister med Super Bowl-billetter, der ikke virkede i scannerne, da de skulle have billetterne scannet ved indgangen til stadion. Og de 125 udlændinge stod og ventede i silende regnvejr.

Lederen af gruppen af turisterne, der talte utroligt dårligt engelsk, forklarede, at de 125 mennesker lidt tidligere havde været inde ved stadion for at opleve ”The NFL Experience”-oplevelsesområdet, hvor de forinden havde fået billetterne scannet, men de havde herefter forladt stadion i en bus for at få lidt mad. Ved stadion stod der store skilte, der forklarede, at tilskuerne ikke måtte forlade stadionområdet, når de først var gået ind, men det kunne de 125 turister ikke vide, da de tydeligvis ikke forstod eller kunne læse engelsk.

Sapovitz vidste ikke umiddelbart, hvad han skulle gøre, men bad sine folk om at lade de 125 våde og utålmodige turister vente lidt. Han spurgte herefter sin bus-koordinator, om nogen bus havde forladt området. Nej, lød svaret. Han fik samtidig at vide, at ingen havde set 125 mennesker forlade indgangsområdet.

Supovitz var betænkelig – det lignede et nøje planlagt forsøg på at komme gratis til Super Bowl – og han sagde derfor, at han gerne ville se nærmere på fem af de billetter, som turisterne havde på sig. Måske var de falske?

Det var tilsyneladende ikke noget, som de 125 turister var glade for at vise frem. Da de hørte om Supovitz’ ønske, forsvandt de hurtigt fra området og glemte pludselig alt om forsøget på at komme ind til Super Bowl…

15.40 – Eksperternes picks 2.0
Så er vi nået til ESPNs eksperters forudsigelser.

Merrill Hoge – Giants
Ron Jaworski – Giants
Mike Golic – Giants
Chris Mortensen – Giants
Adam Schefter – Patriots
Mark Schlereth – Patriots
Seth Wickersham – Giants
Accuscore – Patriots

15.12 – Dyr, dyr Super Bowl
Det er ikke helt billigt at komme ind på Lucas Oil Stadium til aftenens Super Bowl.

Fox Business skriver, at billetter til finalekampen koster alt mellem 2500 dollars og godt 14.000 dollars, hvor sidstnævnte billet giver en plads ved 50-yard linjen.

Hvis man har lidt ekstra mønt på lommen, kan man også få sin helt egen suite, idet en billetindehaver sælger en hel "field level" suite for den nette sum af 445.000 dollars…

Hvis man ønsker at parkere i en parkeringskælder i nærheden af stadion, skal man mindst op med 49 dollars, og ønsker man at parkere mindre en en mile fra Lucas Oil Stadium, så må man hoste op med godt 999 dollars.

14.10 – Brady 6 et tilbageblik
For godt et år siden viste ESPN dokumentarfilmen "Brady 6" om New England Patriots' quarterback Tom Brady. Han blev valgt som den 199. spiller i draften 2000 og som den sjette quarterback det år.

Søndag står han i sin femte Super Bowl, og her kan du se et uddrag.

13.40 – Eksperternes picks 1.0
Jason La Canfora, NFL Network – Giants
Von Miller, defensive end Denver Broncos – Patriots
Jeff Darlington, NFL Network – Patriots
Bucky Brooks, NFL.com – Giants
Deacon Jones, Hall of Fame defensive end – Giants
Elliot Harrison, NFL.com – Giants
Adam Rank – NFL.com – Giants
Bill Romanowski, tidl. NFL-linebacker – Giants
Michael Lombardi, NFL Network – Patriots
Joe Theisman, NFL Network – Giants
A.J. Green, wide receiver Cincinnati Bengals – Patriots
Jason Smith, NFL.com – Patriots
B.J. Raji, defensive tackle Green Bay Packers – Patriots
Gil Brandt, NFL.com – Giants
Charles Woodson, cornerback Green Bay Packers – Giants
Greg Jennings, wide receiver Green Bay Packers – Giants
Pat Kirwan, NFL.com – Giants
Mike Wallace, Pittsburgh Steelers – Patriots

13.00 – Sidste års Super Bowl mest sete tv-show
For andet år i træk satte en Super Bowl seerrekord, da version XLV mellem Pittsburgh Steelers og Green Bay Packers blev overværet af et gennemsnit på 111 millioner amerikanere.

Det slog rekorden fra 2010, hvor 106,5 millioner seere havde tunet ind på opgøret mellem New Orleans Saints og Indianapolis Colts og dermed var med til at vippe det sidste afsnit af M*A*S*H fra 1983 af pinden som det mest sete tv-show i USAs historie.

Ifølge Nielsen Co., der står for målingen, så godt og vel 162,9 millioner seere med i den sidste del af Steelers – Packers, og det var sjette år i træk, at Super Bowls seertal steg. I 2005 så godt og vel et gennemsnit på 86,1 med, da New England Patriots og Philadelphia Eagles mødtes.

Draftday.dk afvikler hele søndagen frem til de sidste minutter før Super Bowl XLVI en blog, hvor vi bringer det sidste nye fra finalen i Indianapolis, samt forskellige fakta, statistikker og anekdoter. Følg med hele dagen – den bliver hyppigt opdateret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *