Super Bowl XLVIII: Når Seahawks har bolden

”DRC” effektiv på ”Go”-ruter
Broncos’ bedste cover-corner er Dominique Rodgers-Cromartie, der ifølge Pro Football Focus kun har tilladt 30 catches på 68 kast i sin retning (svarende til 44 procent). ”DRC”, som inden sæsonen kom til Denver fra Philadelphia, vil i dele af kampen stå over for Golden Tate, der er effektiv på de dybe ruter. Her er Rodgers-Cromartie selv god: På ”Go”-ruter har han kun tilladt fire catches på 14 forsøg, og han har grebet bolden to gange for interceptions.

Den kun 5 fod 9 inches-høje Tony Carter er en del af Broncos’ nickelforsvar, og i AFC-finalen bestod han testen, selvom Tom Brady igen og igen kastede i hans retning. Veteranen Quintin Jammer floppede totalt mod sit gamle hold, San Diego, i divisional playoffs-runden og fik ikke spilletid mod Patriots.

Oppe foran har Broncos en ”front seven”, der lægger et stabilt, men ikke faretruende pres på modstanderens quarterback. Tabet af strongside linebacker Von Miller er markant. Defensive end Shaun Phillips har i en alder af 32 år været Broncos’ bedste pass rusher, og Denver ville have været i problemer uden ham. I denne sæson har Phillips lavet ti sacks og yderligere to sacks i slutspillet, og han presser især på fra højrekanten og vil dermed få flere dueller med Seahawks venstre tackle Russell Okung.

I den anden side har Malik Jackson været en overraskende god ”base lineman”, som vejer 290 pund, men som tit rykker indvendig – og han har lavet seks sacks i 2013. Robert Ayers (5,5 sacks) bliver også flyttet meget rundt, men har som tidligere førsterundevalg i draften endnu ikke levet op til forventningerne. Rookie og førsterundevalget fra draften i april sidste år, Sylvester Williams, er først og fremmest en ”run stopper” som defensive tackle – han har startet siden 14. spillerunde.

Seattles angrebslinje har haft det svært i 2013, og det er en overskrift, der ikke har fået meget fokus forud for Super Bowl, men som ikke skal undervurderes. I slutspillet har Wilson været nedlagt af syv sacks og været ramt på 12 hits. Og i den regulære sæson blev Seahawks’ quarterback presset på 43,8 procent af alle kaste-snaps – flest i NFL ifølge SI.com. Venstre guard Paul McQuistan, som kan blive en del af de blokeringer, der skal tæmme Terrance Knighton, har alene tilladt ni sacks, viser tal fra Stats LLC.

NÅR SEATTLE SPARKER BOLDEN

Steven Hauschka er en stærk kicker, som i den regulære sæson ramte plet på 33 af 35 field goal-forsøg – inklusiv alle tre af mindst 50 yards. Hauschka har i tre sæsoner været Seahawks’ kicker, og han er en sparker, som Pete Carroll kan regne med. I NFC-finalen sagde den 28-årige spiller dog til Carroll, at han ikke følte sig komfortabel i forhold til at forsøge en 53-yarder, fordi vinden stod lige i ansigtet på ham, så det samme kan ske på MetLife Stadium, hvor der er masser af kastevinde. Men Hauschka har tidligere i denne sæson scoret på alle tre forsøg på det stadion i kampen mod Giants.

På kickoffs endte halvdelen af Hauschkas 94 spark som touchbacks, og natten til mandag skal han sætte spillet i gang ved at sende bolden ned mod Denver Broncos’ super returner Trindin Holliday.

Ekstremt hurtige Holliday, der i 2010 løb alle tiders hurtigste 40 yard-dash ved The Scouting Combine med en vanvittig tid af 4,21 sekunder, har i 2013 snittet 27,7 yards pr. kickoff returnering. Han har i 2013 scoret efter både et kickoff og et punt, og samlet set har han scoret på seks returneringer i 34 kampe i karrieren. Det giver en scoringsrate på 5,6 – den bedste af nogen spiller siden NFL-sammenlægningen i 1970. Dertil kommer seks returneringer, der kunne være endt som touchdowns, hvis de ikke var blevet kaldt tilbage på grund af gule flag.

Men Holliday har ikke scoret siden september, har i denne sæson fumlet flere gange med bolden, og så returnerer han typisk bolden dybt fra endzonen med blandede resultater til følge. I slutspillet har Eric Decker returneret Broncos’ punts, og Wes Welker har i grundspillet også fået chancen i de situationer, så det er ikke givet, at Broncos lader Holliday gribe Seattles punts.

Punteren, der sender bolden ned til Holliday, Welker eller Decker, er Jon Ryan. Han har spillet virkelig godt i 2013 og så sine 74 punts blive løbet tilbage på 21 returneringer for kun 82 yards eller sølle 3,9 yards pr. returnering. Ricardo ”The Rocket” Lockette og ikke mindst Jeremy Lane der førte holdet i tacklinger på special teams med 14 styk, er Seahawks’ special teams-esser og de to ”gunners”, der hamrer ned af banen og stopper boldholderen. Clint Gresham er Seahawks’ long snapper – en habil én af slagsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *