Super Bowl XLVIII: Når Seahawks har bolden

Draftday.dk går tæt på de situationer i Super Bowl, hvor Seattle Seahawks har bolden.

SEATTLES ANGREB VS DENVERS FORSVAR

SEATTLE – SCORING OFFENSE: 26,1 point (nr. 8 i NFL)
SEATTLE – TOTAL OFFENSE: 339,0 yards (nr. 17 i NFL)
DENVER – SCORING DEFENSE: 24,9 point (nr. 11 i NFL)
DENVER – TOTAL DEFENSE: 356,0 yards (nr. 14 i NFL)

Mødet mellem Seattle Seahawks’ angreb og Denver Broncos er mødet mellem en offensiv, der først og fremmest vinder langs jorden, og som undgår fejl – og så en defensiv, der peaker på det helt rette tidspunkt:

Forud for ”The Big Dance”.

I denne sæson har Seahawks’ angreb været NFLs 17. bedste målt i total yards (339 pr. kamp) og nummer otte i flest point (417), og det er bygget op omkring running back Marshawn Lynch og et løbeangreb, der med 52,7 procent løb fylder mere i Seahawks’ offensiv  end i noget ander angreb i NFL. Det er der ikke meget at sige til, for Seahawks har ligaens fjerdebedste løbeoffensiv med 136,8 rushing yards pr. kamp.

Russell Wilson er den unge, 25-årige quarterback, der længe var NFLs gulddreng og til en vis grad stadig er det, men som dog i de senere uger er faldet en smule fra tinderne som en potentiel NFL MVP, efter at have været ustabil, uskarp og ikke virket komfortabel i lommen. Men Wilson laver ikke mange kiks og har kun kastet 20 interceptions i de første 36 opgør som starter i NFL – og han lever dermed til fulde op til den strategi, som head coach Pete Carroll og offensiv koordinator Darrell Bevell arbejder efter: Seahawks skal kontrollere bolden, score tilstrækkeligt og så lade NFLs bedste forsvar klare resten.

Broncos’ forsvar er trådt i karakter
Denver Broncos’ 4-3-forsvar har været utroligt hårdt ramt af skader i denne sæson, hvor både superstjernen Von Miller, den lovende unge cornerback Chris Harris, de to defensive linemen Kevin Vickerson og Derek Wolfe og den talentfulde safety Rahim Moore undervejs er røget på injured-listen med skader. Dertil kommer den fodskade, der længe holdt veteranen Champ Bailey ude. Hårde slag for defensiv koordinator Jack Del Rios hær, der i store dele af sæsonen havde problemer på flere områder. Men på det seneste er Broncos-forsvaret steppet op og har i de sidste fem kampe – lidt utroligt faktisk – været ét af NFLs bedste forsvar.

Det viser statistikken da også: Efter de første 14 kampe havde Broncos tilladt hele 26,6 point pr. kamp, hvilket var syvendeflest i NFL. Men i de seneste fire kampe – siden nederlaget til San Diego Chargers i december – har Del Rio og Co. kun tilladt 15,0 point pr. kamp og har tilladt cirka 100 færre total yards end i de første 14 kampe (371,5 total yards mod nu kun 268,5 point pr. kamp).

Internt hos Denver peger de selv på flere forklaringer på forvandlingen trods tabet af endnu flere markante navne til skader: De holdt et krisemøde og lovede hinanden at spille bedre, de misser nu færre tacklinger, freelancer hver især mindre, og så har det betydet meget for sammenholdet, at 35-årige Champ Bailey, er vendt tilbage. Den 12-dobbelte Pro Bowler spillede på grund af førnævnte fodskade i kun tre af de første 14 kampe, men er nu atter på banen, og selvom han ikke længere er den spiller, han var engang, hjælper han holdkammeraterne.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at Broncos-forsvarsspillerne ofte skal arbejde med to helt forskellige tilgange til spillet i løbet af en kamp. I 1. halvleg løber modstanderen helst i forsøget på at trække tiden og holde Peyton Manning og Broncos-angrebet på sidelinjen, men når så modstanderen alligevel er kommet bagud, begynder den at kaste vildt og voldsomt i de sidste 30 minutter, hvor Broncos ofte har stået i ”two minute”-forsvaret i én quarter eller mere.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *