Super Bowl LI: 20 stats før finalen

Super Bowl-ugen er i gang, og om seks dage afgøres det, om Atlanta Falcons eller New England Patriots skal hæve “The Vince Lombardi Trophy” som mestre. Draftday.dk giver dig her 20 statistikker, der er værd at bemærke inden NFLs store finale.
 
1. Begge hold har relativt gode special teams-enheder. New England Patriots’ enhed er rangeret som nummer syv hos Football Outsiders, Atlanta Falcons’ som nummer otte.
 
2. Atlanta Falcons scorede i grundspillet i gennemsnit 4,1 touchdowns pr. kamp. Klart flest i NFL (nummer to på listen, New Orleans Saints, scorede 3,4 touchdowns). New England Patriots er nummer fire med 3,3 touchdowns pr. opgør.
 
3. Patriots har tilladt modstanderen en passer rating af 82,3 point. Femtebedst i NFL. Atlanta Falcons er nummer 21 med en tilladt rating af 91,7 point.
 
4. I grundspillet blev Patriots kun straffet 5,6 gange for ulovlige forseelser. Det er fjerdefærrest antal kastede gule flag imod sig i NFL.
 
5. Falcons’ cornerback Robert Alford er i denne sæson blevet straffet for seks defensive pass interference-kendelser. Næstflest i ligaen.
 
6. NFLs førende i sacks er Atlanta Falcons’ outside linebacker Vic Beasley med 15,5 sacks. Til gengæld lavede han “kun” 56 pressures – kun 18. bedst i ligaen.
 
7. Det er langt fra sikkert, at han er aktiv i Super Bowl (han sad over i AFC-finalen), men Patriots’ nyankomne wide receiver, Michael Floyd, har i denne sæson været usædvanligt god til at skaffe en ny første down på sine receptions. Floyd, der i december blev fyret i Arizona, efter at han kørte spirituskørsel, og som blev samlet op af New England, har skaffet fire nye forsøg på 31 af 37 catches. Næstflest i NFL.
 
8. 31-årige Matt Ryan førte NFL i passer rating i den regulære sæson med en rating af 117,1 point. Men det er værd at bemærke, at hans rating falder til 97,0 i 4. quarter, når kampen potentielt bliver afgjort.
 
9. Tom Brady havde NFLs bedste passer rating i 2016 i shotgun-formationer med en rating af 116,5 point.
 
10. Matt Ryan skaffede en første down på 44,6 procent af alle sine 534 kast i grundspillet. Det toppede NFL.
 
11. Takket være især NFL-få turnovers indledte Patriots’ modstandere i grundspillet – i gennemsnit – deres angrebsserie på egen 25,6 yard-linje. Den værste udgangsposition i hele NFL.
 
12. New England Patriots havde i grundspillet det klart letteste turneringsprogram ifølge Football Outsiders. Atlanta Falcons havde det 17. letteste.
 
13. Patriots har i Dion Lewis og James White to running backs, der begge er skarpe på catches. Det er derfor værd at bemærke, at Falcons i grundspillet tillod seks receiving touchdowns til running backs. Flest i NFL.
 
14. New England Patriots’ højre tackle, Marcus Cannon, var stærkt udskældt i 2015-sæsonen. Men i denne sæson har han ikke tilladt et sack siden 1. spillerunde mod Arizona Cardinals, hvor han tillod.
 
15. Når Tom Brady har været under pres, er han kun i 10,6 procent af tilfældene siden blevet nedlagt af et sack. Den laveste andel i ligaen og et bevis for, at han er dygtig til at undgå sacks.
 
16. Ifølge Pro Football Focus’ subjektive vurderinger baseret på samtlige spil i 2016-sæsonen har Atlanta Falcons den sjettebedste angrebslinje i NFL. New England Patriots har den 10. bedste.
 
17. Patriots’ slot-receiver, Julian Edelman, greb i den regulære sæson 98 bolde for 158 yards, 1106 yards og tre touchdowns. Det er tredje gang i karrieren, at han greb mindst 92 bolde. 
 
18. Tom Brady snittede i en alder af 39 år i alt 8,23 yards pr. kast. Hans højeste gennemsnit siden 2011. Hans completion percentage på 67,4 procent er hans bedste siden 2007.
 
19. Atlanta Falcons’ wideout Julio Jones er én af kun tre NFL-spillere, der i to forskellige slutspilskampe har grebet for mindst 180 yards. De to andre er Hall of Famerne Fred Biletnikoff og Jerry Rice.
 
20. Patriots’ Devin McCourty og Falcons’ Keanu Neal var henholdsvis nummer ét og nummer to i coverage blandt safeties – ifølge Pro Football Focus’ rangeringer.
 
KILDER: NFL.com, Pro Football Focus, Pro Football Perspective, ESPN, Stats.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *