Super Bowl: Den store optakt

Flacco er i topform
For at få mere gang i Flacco og offensiven fyrede John Harbaugh midt i december sin offensive koordinator Cam Cameron og forfremmede quarterbacks coach Jim Caldwell til posten. Siden har Flacco spillet sæsonens bedste football, han har været fremragende i slutspillet, og Ravens – spækket med ny energi efter Ray Lewis’ comeback – er nu i Super Bowl.

Og i San Francisco traf Jim Harbaugh en meget kontroversiel beslutning, da han sidst i november forfremmede Colin Kaepernick til startende mand bag center. Den hidtidige starter, velspillende Alex Smith, var udgået med en hjernerystelse, men da han igen var klar, var Kaepernick – spækket med mere talent end Smith – ny førstemand.

Også det valg viste sig at være det rette, for med Kaepernick som quarterback er 49ers-offensiven blevet mere eksplosiv, og Kaepernick er blevet et fænomen, der i kraft af sin stærke arm og fantastiske, uovertrufne evner med bolden i hænderne har taget NFL med storm. Og nu står han altså i sin blot niende kamp som starter.

Endelig er dette års finale en kamp mellem to hold, der er sultne efter at vende tilbage til Super Bowl.

Quarterback kastede seks TDs
San Francisco 49ers var tilbage i 1980’erne og dele af 1990’erne et dynasti, der vandt alle de fem Super Bowls, som holdet deltog i. Men siden januar 1995, hvor San Diego Chargers blev smadret, og hvor Steve Young kastede en rekord seks touchdowns i 49-26-sejren, har holdet ikke været i ”The Ultimative Game”. Men det kan 49ers nu komme efter at have overkommet en 17-0-føring til Falcons i NFC-finalen i Atlanta og efter at have tæsket Packers ugen forinden – og ”Niners” kan natten til mandag vinde det sjette trofæ og dermed tangere Pittsburgh Steelers’ rekord for flest Super Bowl-sejre.

Baltimore Ravens vandt Super Bowl tilbage i januar 2001, hvor NFL-historiens måske bedste defensiv anført af en noget yngre Ray Lewis dominerede alt og alle. Siden dengang har holdet syv gange forladt slutspillet før tid – to gange efter nederlag i AFC-finalen – og for holdet med flere gamle drenge som Ray Lewis, Ed Reed, Anquan Boldin og Matt Birk var det ved at være sidste udkald, inden et generationsskifte sætter ind.

Men nu er Baltimore altså tilbage i Super Bowl. Mod San Francisco 49ers. Det er Harbaugh vs Harbaugh. Kaepernick vs Lewis. Flacco vs Willis. Med ondt, ondt forsvarsspil på begge sider.

LÆS: “Når 49ers har bolden…”

LÆS: “Når Ravens har bolden…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *