Super Bowl: Den store optakt

En Happy Ending?
Lewis var dømt færdig for sæsonen med en tricepsskade, men vendte på mirakuløs vis tilbage til slutspillet og annoncerede, at det er slut, når Ravens har spillet sin sidste kamp i sæsonen. Holdet har dog blevet ved med at overraske – det var ikke ventet, at holdet i januar ville besejre både Colts, Broncos og Patriots – og nu står Ray Lewis så i ”The Big Dance” med muligheden for at få en afslutning på karrieren, som kun Hollywood ville kunne beskrive.

Det er helt vildt – og måske har det hele en ”Happy Ending” for Ray Lewis og millioner af amerikanske og udenlandske fans af ham.

Ray Lewis’ sidste opgør trækker dog også sammenligninger til San Francisco. For i 49ers’ forsvar står linebackeren, som, eksperterne mener, nu er NFLs bedste general i midten af et forsvar. Nemlig inside linebacker Patrick Willis. Ligesom Lewis er Willis – i blot sin sjette NFL-sæson – på vej mod en Hall of Fame-karriere, og på banen er Willis en ung version af Lewis. Hurtig, stærk, intelligent og fantastisk dygtig til at stoppe boldholderen.

Brutale forsvar
Ray Lewis og Patrick Willis er begge anførere for et forsvar, der er meget, meget hårdført og fysiskbetonet. Man kan argumentere for, at det er de to mest brutale forsvar i NFL, der mødes i Super Bowl – endnu en lighed mellem Ravens og 49ers. For begge defensiver er stærke i det beskidte spil ved line of scrimmage, har en ”ingen pis”-attitude og byder på flere hardhitters som Ravens’ safeties Bernard Pollard og Ed Reed og 49ers’ safeties Dashon Goldson og Donte Whitner.

I angrebet fortsætter lighederne, for begge hold har en dygtig Pro Bowl-running back i henholdsvis Ray Rice (Ravens) og Frank Gore (49ers), der begge kan skaffe de svære, tunge yards, og begge hold har i Joe Flacco (Ravens) og Colin Kaepernick (49ers) quarterbacks, som, nogle eksperter vurderer, har NFLs to allerstærkeste kastearme. Begge de to formstærke quarterbacks kan sende dybe bomber mod forsvaret eller hamre projektiler ind i små sprækker.

Og så er de to quarterbacks midtpunkter for endnu en lighed mellem årets to Super Bowl-mandskaber. Midt i sæsonen foretog begge Harbaugh-brødre nemlig hvert deres kontroversielle valg, der viste sig at være det helt rigtige valg.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *