Sørens bud: Sådan slutter NFC

Natten til torsdag sker det endelig. Sæsonstart i NFL. 256 regulære sæsonkampe og et slutspil venter forude – pakket med action. Og dermed er det også tid til mine forudsigelser for sæsonen.

Jeg vil ikke afsløre endnu, hvem, jeg tror, vinder Super Bowl. Det kan du læse om i afsnit to (der kommer i morgen). Men du kan her se mine bud på, hvordan NFC bliver afgjort. En konference, der efter min mening gennem de seneste to år har bragt sig i spidsen som NFLs bedste, efter at AFC har haft æren gennem flere år.

Giants, Eagles eller Cowboys?
I NFC East er traditionelt set altid en rodet butik, og jeg vil slet ikke blive overrasket, hvis Dallas Cowboys, som jeg kun ser som det tredjebedste hold, vinder divisionen. For det bliver tæt igen i år – Giants, Eagles og Cowboys vil vinde omtrent lige mange kampe. Jeg tror dog stadig mest på Giants. Generelt er truppen intakt, og selvom der er svagheder (fx skader på cornerback-positionen), har mestrene flere vitale elementer til rådighed: En “clutch” quarterback, playmakers og et frygtindgydende pass rush. Som mestre bør tvivlen komme dem til gode, indtil andet er bevist.

Jeg forudser, at Atlanta Falcons vinder NFC South. Jeg tror, at det nye, mere eksplosive kasteangreb under ledelse af Dirk Koetter vil gøre underværker for Matt Ryan, Julio Jones og Roddy White, men det er afgørende, at begge linjer træder i karakter. New Orleans Saints hænger på, men følgerne af Bountygate i form af karantænerne vil andet lige påvirke holdets sæson.

Carolina får kærlighed fra mange eksperter, men for Gud ved hvilket år, savner mangler de stadig en receiver til at supplere Steve Smith. Og forsvaret er middelmådigt. Tampa Bay kan overraske, men der er stadig masser af svagheder og huller i truppen. Og jeg er ikke imponeret af Josh Freeman.

Løverne foran bjørnene
Green Bay Packers vinder i min bog NFC North og står foran en stor sæson. Måske bliver Packers ikke lige så dominerende i den regulære sæson som i 2011 – dertil er programmet for stærkt – men jeg ser ingen grund til, at Mike McCarthys tropper ikke snupper divisionstitlen. Mange har en stor fidus til Chicago, og de kan vinde flere kampe end i 2011 (otte sejre). Men jeg tror stadig, at Detroit – trods problemerne på running back-positionen og i holdets secondary – vil være foran bjørnene. Måske via en tie-breaker.

For Lions har stadig en potent offensiv, hvor Titus Young bør bryde ud i år ved siden af “All-World”-receiveren Calvin Johnson, og forsvaret har masser af markante navne som en – formentligt – forbedret Ndamukong Suh og Cliff Avril. Bears har ganske vist fået Brandon Marshall, men angrebslinjen er stadig under-middel, og så kan det blive et stort tab, hvis den knæskadede linebacker Brian Urlacher ikke er 100 procent. Han er forsvarets grundsten, men det kan blive år, hvor skader sender ham ind i karrierens efterår.

49ers skal passe på…
Endelig NFC West: San Francisco 49ers vinder divisionen for andet år, selvom Seattle og St. Louis synes forbedrede. Arizonas quarterback- og angrebslinje-situation samt manglen på en effektiv pass rusher vil sende dem nederst i divisionen og i retning af et højt draft pick i 2013-draften.

49ers kan nå langt og er klart forbedret, men med fare for som 49ers-fan at lyde for beskeden, mener jeg, at man skal passe på med at krone 49ers som en oplagt Super Bowl-kandidat. Af flere grunde.

For det første skal 49ers for første gang i mange år spille under et stort forventningspres. Hvordan reagerer truppen på det? For det andet var holdet i 2011 ét af de hold, der var mest forskånet for skader. Hvad hvis skaderne kommer – er truppen så testet og bred nok? Og hvad med de mange – til tider – tilfældige turnovers, som holdet lukrerede og vandt kampe på i 2011? Kan de skabe dem igen i denne sæson? Endelig er kampprogrammet langt stærkere i 2012, end det var i 2011. Bare se indledningen, hvor Packers og Lions venter i de første to runder. Kommer 49ers skidt fra start og taber de første to kampe, kan situationen ændre sig markant.

Se mine endelige bud på næste side…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *