Sørens bud: Sådan slutter AFC

Tirsdag gjaldt det NFC og mine bud på sæsonen for konferencen. Nu gælder det så AFC. Konferencen, der har tabt tre Super Bowls i træk.

AFC er i min optik stadig domineret af de “gamle” kæmper som Patriots og Ravens. Og faktisk tror jeg, at fem af seks slutspilshold fra januar vender tilbage til slutspillet. Det er så et godt tegn på, at det ikke sker, for typisk er der en større udskiftning blandt “januar-duksene”.

Kan Fitzpatrick stå distancen?
I AFC East ser jeg fortsat som New England Patriots – anført af Tom Brady og et forbedret forsvar – som det absolut bedste hold efterfulgt af Bills og Jets. Bills får forståeligt nok masser af forventninger hæftet på sig, men selvom jeg ser, at Bills’ forsvar med tilføjelsen af “Super Mario” Williams og Mark Anderson vil være stærkere, har jeg stadig mine tvivl omkring quarterback Ryan Fitzpatrick. Derfor ser jeg Bills misse slutspillet, ligesom jeg heller ikke kan se Jets – der i den grad jagter en offensiv playmaker – for alvor true rivalerne fra New England. Miami genopbygger på mange fronter og er slet ikke modne endnu.

Houston Texans genvinder AFC South. Holdet er fortsat på vej til at blive bedre, og det offensive trekløver bestående af Matt Schaub, Andre Johnson og Arian Foster krydret med et stærkt, ungt forsvar anført af Wade Phillips som koordinator gør, at Texans når frem til konferencefinalen. Tennessee Titans er det bedste af de resterende hold, men jeg vil ikke blive overrasket, hvis Titans kommer skidt fra start. I seks af de første syv uger venter Patriots, Chargers, Lions, Texans, Steelers og Bills. Jacksonville mangler en tre-fire profiler for at kæmpe med om divisionstitlen og ledes af en ung og stadig usleben quarterback i Blaine Gabbert, selvom han har haft en udmærket offseason. Andrew Luck vil med tiden blive al hypen værd for Colts, det har jeg hele tiden ment og mener fortsat, men i år ét vil han ikke være helt i topklasse. Dertil er folkene omkring ham stadig for svage. Men Luck er stadig mit bud på “Offensive Rookie of the Year”.

“No huddle” hjælper Flacco og Co.
Ravens vil i år gøre mere brug af et “no huddle”-angreb, som Joe Flacco stod i tilbage i college hos Delaware, og der er grund til at tro, at offensiven i 2012 vil være meget, meget stærk. Især Ray Rice kan nyde godt at det tempofyldte angreb, der vil presse og trætte modstanderens forsvar – og potentielt give Ravens flere serier til at score i. Det kan kompensere for, at forsvaret er aldrende og uden Terrell Suggs i de første mange kampe. Til gengæld har Ravens nogle stærke cover-cornerbacks, der gør, at Baltimore på strategisk vis kan minimere tabet af et heftigt pass rush.

Steelers humper i slutspillet, men angrebslinjen bekymrer, ligesom jeg ikke er sikker på, hvor stærk offensiven bliver i første halvdel af sæsonen, hvor den nye offensive koordinator, Todd Haleys, system skal mestres. Bengals vandt ni kampe i 2011, men slog undervejs ikke ét eneste slutspilshold (tabte syv mod sådanne hold). Det bliver næppe til flere – og Browns er i gang med en stor genopbygningsfase med en rookie, jeg ikke tror voldsomt meget på, bag center.

Manning, Miller og Dumervil
Peyton Manning bringer Denver tilbage i slutspillet, og forsvaret vil blive anført af en frygtindgydende pass rush-duo i Von Miller og Elvis Dumervil. De vil i højere grad hjælpe Broncos, når holdet oftere end i de foregående år er i front og ser modstanderen kaste bolden for at komme tilbage i kampen. Chiefs fik 2011-sæsonen smadret af skader, men har mange interessante navne, og hvis quarterback Matt Cassel kan levere en tilfredsstillende sæson – og det er et stort “hvis” – kan Chiefs snige sig i slutspillet.

Jeg vil rigtigt gerne “hype” San Diego Chargers, der tabte flere kampe knebent i 2011, og som for første gang i årevis ikke har et enormt forventningspres på sig. Men angrebet savner en playmaker efter Vincent Jacksons farvel, og angrebslinjen er et stort spørgsmålstegn. Det vil koste internt i AFC West. Oakland har klart mindst talentmasse i divisionen – spiller for spiller – og slutter sidst.

Her følger mine bud for AFC og en række individuelle titler:

AFC East
New England Patriots *
Buffalo Bills
New York Jets
Miami Dolphins

AFC South
Houston Texans *
Tennessee Titans
Jacksonville Jaguars
Indianapolis Colts

AFC North
Baltimore Ravens *
Pittsburgh Steelers *
Cincinnati Bengals
Cleveland Browns

AFC West
Denver Broncos *
Kansas City Chiefs *
San Diego Chargers
Oakland Raiders

Bedste passer rating: QB Aaron Rodgers, Green Bay Packers
Flest total touchdowns: RB Ray Rice, Baltimore Ravens
Flest passing yards: QB Matthew Stafford, Detroit Lions
Flest rushing yards: RB Ray Rice, Baltimore Ravens
Flest receptions: WR Calvin Johnson, Detroit Lions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *